Dzięki, miskanty opacholone przy ziemi, więc zastanawiałam się, czy pampasową też trzeba. Szkoda mi było tej zieleni.
No to niech stoi w ciepełku. Miałam nadzieję ze wcześniej można ją wyciągnąć, w końcu teoretycznie może zimować w gruncie. Ale wiem, jest niezahartowana
PS Mam nadzieję że będzie warta zachodu
JustynaK wiem że zle zrobilem teraz czasu nie cofnę pozostalo mi czekać,na razie zielonego nic nie widać czasami ją loko podlewalem z tego co widzę to korzenie są w porządku bo mam ją posadzoną w plastykowej doniczce i myślę że będzie OK ,jak to mówią Polak mądry po szkodzie i cale życie się uczy na blędach
Moja trawa na razie żyje, przed wyciągnięciem ja na powietrze (jak tylko będzie to możliwe)
Chciałbym przesadzić do większej donicy i nie wiem kiedy mam obciąć liście, przed czy po przesadzeniu?
Liście powinny być zielone więc nie brak ich obcinać, to przecież zimozielona trawa jeśli liście nie zmarzły i żyją to niech rosną, ja przyciąłem jedynie przyschnięte wierzchołki, a cała roślina jest zielona i przezimowała w piwnicy rewelacyjnie wygląda jak na fotce ze stycznia umnieszczonej na początku 31strony tego wątku Swoją też zamierzam przesadzic do dużedo pojemnika ale obcinać jej nie zamierzam.
Przemkug czy Toja trawa wypuszcza już nowe liście czy jeszcze sobie śpi? Bo moja przechowywana w taki sam sposób jak Twoja jeszcze świeżych liści nie pokazuje.
Miałem trzy zostala jedna , mialem tą jedną przyciac przy ziemi zeby sie rozrosla ,a tu Przemekg wprawił mnie w zaklopotanie twierdząc ze nie trzeba jej wcale przecinac prosze o poradę?
Mam 3 trawy pampasowe, kupione w ubiegłym roku. Zimę spędziły w piwnicy w pojemnikach, wyglądają nieźle. Czy ktoś może słyszał lub też może podać link do kogoś, komu pampasówka uprawiana w pojemnikach zakwitła? Chodzi oczywiście o kogoś z Polski. Różne sprzeczne rzeczy czytam na różnych forach, chciałbym wiedzieć czy mam szansę zobaczyć pióropusze
Trochę uspokoiłam się czytając Wasze wypowiedzi. Kupiłam dwie pampasowe, ale sadzonki są marne. Myślałam, że nic z nich nie będzie, ale możliwe, że one jeszcze sobie śpią