Justka ja ciągle podziwiam te moje nowe nabytki również dlatego że jeszcze nie wstawiłam ich do ziemi i mam je wszystkie w kupie. Kurcze! Szkoda że nie policzyłam swoich cebul! Ty dobrze zrobiłaś a wynik 47/50 to sukces!
Pierwsze kroki w ogrodzie
- magda2003
- 200p

- Od: 20 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pierwsze kroki w ogrodzie
Lucynko , Agatko czy powinien powstać wątek pod tytułem " Moje ogrodowe niepowodzenia"? Ja w swoich porażkach mam przede wszystkim 'nawożenie z gestem"
Podsypałam za dużo nawozu oleandrowi i wrzoścom. Nietrudno się domyślić co sie stało - spaliłam je. Mam nadzieję że odbiją.
Justka ja ciągle podziwiam te moje nowe nabytki również dlatego że jeszcze nie wstawiłam ich do ziemi i mam je wszystkie w kupie. Kurcze! Szkoda że nie policzyłam swoich cebul! Ty dobrze zrobiłaś a wynik 47/50 to sukces!
Justynko ja , jak na razie wszystkie rośliny kupuję w sklepach tutaj w Terni. Teraz chcę sobie zamówić trochę roślinek u Bakkera, to duży sprzedawca roślin z Holandii i ma filie również tutaj w Italii. Zobaczymy , dam znać 
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu , nawet nie zorientujesz się kiedy , a sama bedziesz innym pomagała , udzielała rad . Nawet nazwy dla mnie nie są już kłopotliwe . Człowiek całe życie się uczy , a gdy dożyje iluś tam lat , to okazuje się , że i tak nie wszystko umie .
Najlepiej uczy się na błędach , lepiej na cudzych , ale wolę na swoich , bo mam praktykę
.
Najlepiej uczy się na błędach , lepiej na cudzych , ale wolę na swoich , bo mam praktykę
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda tylko nie myśl , że my tu wszystkie takie idealne , nawet nie napiszę , ile roślin ja przenawoziłam

- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witam Twój ogród staje się coraz piękniejszy dużo fajnych zakupów piesio uroczy pozdrawiam i życzę samych sukcesów w ogrodzie
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- magda2003
- 200p

Jagódko całkowicie się z tobą zgadzam , najlepiej uczymy się na błędach i te swoje własne dużo lepiej się zapamiętuje.
Aga a z tym za dużo 'nawiezionymi' roślinami co sie stało? Były do wyrzucenia czy potem odbiły? Ja się łudzę że ponieważ bardzo obficie pada to trochę wypłucze ten nawóz...
Rózo witaj
dziękuję za życzenia i odwiedzinki, wpadaj cześciej!
Aga a z tym za dużo 'nawiezionymi' roślinami co sie stało? Były do wyrzucenia czy potem odbiły? Ja się łudzę że ponieważ bardzo obficie pada to trochę wypłucze ten nawóz...
Rózo witaj
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Magda moje nie przeżyły
W ten sposób usmierciłam różanecznik , dwa wiciokrzewy , róże i pewnie coś jeszcze . Ale może Ty nie nasypałaś tyle ci ja . Nie wyrzucaj jeszcze może odbiją , skoro pada , to jest nadzieja , że wypłucze nadmiar nawozu .
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Madzia - wczoraj zajechałam do lidla i chyba kupiłam taką sama pelargonię jak Ty
wpadła mi w oko i już wiedziałam ze bez niej ze sklepu nie wychodzę
Były tez kamelie
piekne
stałam i stałam, oglądałam, przekładałam z ręki do ręki - walczyłam z sobą, ale ostatecznie nie kupiłam. Miejsca już u mnie prawie nie ma.... a hortensję chciałam dokupić 
Były tez kamelie
- magda2003
- 200p

Aga ja dokupiłam jeszcze 2 te pelargonie w Lidlu, czyli łącznie mam 4. A wczoraj były byliny po 0,99euro, kupiłam 20 i już posadziłam. Będzie też nawóz do pelargonii, pomidorów i róż to też się szykuję.
Haniu dzięki, staram się
Piesio fajne ale głośny, sąsiedzi mają już nas chyba dość.
Haniu dzięki, staram się
-
Lucy2na
EEEEee tam...szybko im przejdzie , wiem z własnego doświadczenia 
- magda2003
- 200p

Dzis słonko fajnie przygrzewa, to trzeba wykorzystać te ładną pogodę bo nie wiadomo ile potrwa. Oto fotki z dnia dzisiejszego.
Fotka z mniejszego ogródka, trawa ładnie się już zazieleniła i jest tak wysoka że chyba trzeba zacząć kosić.

Ślicznie kwitnie mimoza, kapustki pod nią skróciłam , lawenda dobrze się przyjeła , super pachnie i przyciąga owady.

A to magnolia, to coś włochatego rośnie na końcu gałązki, czy to może być pączek kwiata?

Hiacynty, wszystkie w jednym kolorze / różowe.

Fotka z mniejszego ogródka, trawa ładnie się już zazieleniła i jest tak wysoka że chyba trzeba zacząć kosić.

Ślicznie kwitnie mimoza, kapustki pod nią skróciłam , lawenda dobrze się przyjeła , super pachnie i przyciąga owady.

A to magnolia, to coś włochatego rośnie na końcu gałązki, czy to może być pączek kwiata?

Hiacynty, wszystkie w jednym kolorze / różowe.

- magda2003
- 200p

Sąsiedzi na razie nic nie mówia a pies się wydziera w najlepsze. Ja niestety jestem za miekka i nawet jej nie uderzę. A ty Lucyko miałaś jakieś ciekawe doświadczenia...?
-
Lucy2na
Ano mam taKIEGO ŚPIEWAKA PIĘTRO NIŻEJ .....
czasem szlag mnie trafia to go nienawidzę ale potem mi przejdzie i jak mnie widzi to się cholernik tak łasi ...no jak tu nie pogłaskać no?!
Sąsiad do pracy a on znowu swoje 5.20 i koncert , a że cholernik ma gardło nie do zdarcia to tak mi " śpierwa" po 2 godziny aż mój M dostaje białej gorączki
czasem szlag mnie trafia to go nienawidzę ale potem mi przejdzie i jak mnie widzi to się cholernik tak łasi ...no jak tu nie pogłaskać no?!
Sąsiad do pracy a on znowu swoje 5.20 i koncert , a że cholernik ma gardło nie do zdarcia to tak mi " śpierwa" po 2 godziny aż mój M dostaje białej gorączki
- magda2003
- 200p