Moje storczyki - Anna cz. 3

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz. 3

Post »

Celinko pamiętam ale super :heja
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ale się u Ciebie dzieję piękne kwitnienia i nowy domek dla storczyków ;:180 ;:180
Piesio też cudny ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Aniu,a gdzie można go kupić,czy tylko przez internet?
oczywiście pytam o xaxim,nie o psinkę.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku psinki przez neta nie da rady kupić :;230 a xaxim jest dostępny w OG ;:196 Ja kupiłam będąc na wystawie w Warszawie duży kawał ale miałam już wcześniej i jak dla mnie świetna sprawa. Są niektóre maluchy, które trudno rosną w doniczkach a na tej podkładce po prostu bajka. Pozdrawiam ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Dzięki ;:79,ale "obecnie niedostępny",niestety.
Będę szukał. ;:100
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu...ale Ty cuda, Masz :D
Pozachwycam się w milczeniu ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu ale pięknie nadrobiłaś zaległości na forum i pokazałaś nam swoje śliczności ;:224 ;:138
Miło Cię poznać choć tak wirtualnie :D
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko , Arletko dziękuję pięknie ;:196 ;:196

No i przybyła moja nowość do domu :tan właśnie pan listonosz ją dostarczył. Jest piękny , zdrowy i mam nadzieję, że niedługo zacznie ze mną współpracować. ;:108
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Aniu, zdjęcia przepiękne, modele również.
Miło patrzeć, jak wszystkie storczyki budzą się do życia ;:138
Cieszę się, że znowu mogę Cię zobaczyć, chociaż na fotce, bo bardzo miło wspominam nasze spotkanie ;:196
Ależ słodziak z Twojego nowego domownika ;:108 ;:167
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Aniu u Ciebie to się zawsze tyle dzieje, że ciężko powiedzieć coś mądrego po takim zastrzyku ;:147 pozytywnych emocji i wrażeń ;) nie będę zachwycać się nad każdym kwitnieniem z osobna...bo nawet nie znajdę słów ,by wyrazić swój zachwyt . U Ciebie jest oszałamiająco! Emocjonująco! Kwitnąco ! kolorowo i przepięknie! :) No i Twoja uśmiechnięta twarz jest dopełnieniem wszystkiego. Już się nie dziwie, że storczyki tak pieknie Ci rosną... jakbym ja na ich miejscu widziała codziennie taką wesołą twarz to też aż bym kwitła ze szczęścia ;:109 ;:79
Aniu powiedz kilka słów jak opiekujesz się swoją Promeneą, proszę :)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu pięknie dziękuję ;:196 Widać jak storczyki budzą się do życia - korzonki , listki aż miło patrzeć. Ja też miło wspominam nasze spotkanie i mam taką cichą nadzieję, że we wrześniu zobaczymy się znów ;:108 ;:3 Mój nowy domownik jeszcze nie obfocony ale może jutro, bo dziś pracuje do póżna. ;:65

Moniko czytam i aż mi się buzia zaczerwieniła :oops: Dziękuję ale to chyba nie o mnie takie piękne słowa :?: A jeśli chodzi o mój uśmiech to ja tak już mam , jestem pogodną osobą i uśmiech na mojej twarzy gości codziennie, nawet mimo smutków jakie się zdarzają. To pomaga nawet w mojej pracy. ;:196 Moja promenea jest po jesiennym podziale, część powędrowała do mojej koleżanki a mi została mała cząstka. Siedzi sobie w małym zielonym koszyczku( taki do cebulek) jako podłoże jest troche drobnej kory + spagnum + włokno kokosowe dość lużno ułożone. Siedzi w pojemniku razem z innymi storczykami, gdzie pod sobą ma wodę. Namaczam ją jak przesycha podłoże, to tak wychodzi średnio co 4-5 dni, bo koszyczek jest mały. Co 4 namaczanie dodaje kropelkę nawozu od końca lutego, bo zauważyłam wychodzący pędzik. Cały pojemnik stoi 30 cm od południowego okna, więc jak jest słońce to pięknie oświetla i ogrzewa. Poza tym nic specjalnego nie robię, no może tylko jedno małe spojrzenie z uśmiechem i pogaduszki, że pięknie wygląda ( wiem wiem gadanie z roślinami jest śmieszne). Pozdrawiam ;:3
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

AnnaL pisze:( wiem wiem gadanie z roślinami jest śmieszne).
Aneczko sama z nimi gadam i wcale nie uznaję że to śmieszne ;)
AnnaL pisze:jestem pogodną osobą i uśmiech na mojej twarzy gości codziennie, nawet mimo smutków jakie się zdarzają.
że Ania jest pogodna potwierdzam miałam przyjemność rozmawiać i jest naprawdę wspaniałą osobą o wielkim serduchu :) więc sięnie dziwię że kwiaty jej tak rosną ;:196
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

AnnaL pisze: Dziękuję ale to chyba nie o mnie takie piękne słowa :?:
O Tobie Aniu , o Tobie ;:79 ;:108
AnnaL pisze: A jeśli chodzi o mój uśmiech to ja tak już mam , jestem pogodną osobą i uśmiech na mojej twarzy gości codziennie, nawet mimo smutków jakie się zdarzają. To pomaga nawet w mojej pracy.
Aniu uśmiech jest bardzo cenny. Wiem coś o tym :) Moja mama pracuje w sklepie i klienci lubią do niej podchodzić, bo ona zawsze ma uśmiech na twarzy i zawsze powie coś pogodnego. A ja chyba ten uśmiech wyssałam z mlekiem od niej .. :D Choć na avatarku wyglądam na poważną osobę to.. w rzeczywistości często się uśmiecham i tym samym pochwalam Twój uśmiech ;:109

AnnaL pisze: ;:196 Siedzi sobie w małym zielonym koszyczku( taki do cebulek) jako podłoże jest troche drobnej kory + spagnum + włokno kokosowe dość lużno ułożone.
Dziękuję za wszystkie słowa odnośnie Promenei:) Moja ma 2 psb i malutko korzeni i wsadziłam ją do samej kory . Jest w doniczce glinianej. Może powinnam dodać jej sphagnum i przesadzić do koszyczka... ;:218
AnnaL pisze: Poza tym nic specjalnego nie robię, no może tylko jedno małe spojrzenie z uśmiechem i pogaduszki, że pięknie wygląda ( wiem wiem gadanie z roślinami jest śmieszne). Pozdrawiam ;:3
Oj wcale nie jest to głupie.. ja też raz po raz coś szepnę do listka moim roślinkom :)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko dziękuję ;:79

Moniko jeśli tylko mam taką wiedzę i mogę się podzielić swoimi spostrzeżeniami bardzo chętnie służę pomocą każdemu kto napisze, nawet na pw.

W życiu są różne chwile i każdy z Nas je ma, pewnie dlatego, że jestem właśnie taka ( skromna i pochwały sprawiają , że się różowię na twarzy ) mniej jestem na forum.

Na dziś mała niespodzianka - wcześniej zapowiadana nowość w moich progach. I mała zgadywanka - co to jest :?: podpowiedż - storczyk botaniczny.

Obrazek
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Hmm mi po listkach przypomina Phalaenopsis tetraspis :wink:
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”