Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Mnie też wyrosła komelina zamiast trytomy, chyba ze dwa sezony u mnie żyła. W tym roku już trzeci raz kupiłam w B. przegorzan i mikołajek mając nadzieję, że tym razem się uda i wreszcie coś wzejdzie. A niechby nawet komelina...
Witam Ciebie Izuniu cieplutko, ładne zakupy. Każda rosnąca roślinka daje wiele radości. Ja mam działkę 3 sezon, też zauważyłam, że wiosenne nasadzenia wszystkiego łatwiej się przyjmują. Po tej zimie jestem tego raczej pewna.
Pozdrawiam Krystyna
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
jaka DUUża już Twoja wiosna
A ile zakupów - normalnie chyba jutro do miasta pojadę jak się tak napatrzę , naoglądam
To jest NIEULECZALNE

jaka DUUża już Twoja wiosna

A ile zakupów - normalnie chyba jutro do miasta pojadę jak się tak napatrzę , naoglądam

To jest NIEULECZALNE

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli chodziło Ci Małgosiu o ismenę to posiadam takową już 3 lata. Moje z nią doświadczenie jest takie, że i mniej z nią się "cackam" tym lepiej kwitnie
W pierwszym roku posadziłam ją wcześniej do donicy w celu podpędzenia. W maju trafiła na rabatę. Niestety poszła w liście i nie kwitła. W kolejnych latach sadziłam od razu na rabatę na przełomie kwietnia i maja - i kwitła pięknie bez problemu. Cebule jednak zawsze sadzę w doniczce lub koszyku by nie mieć jesienią problemów przy wykopywaniu. Wyjmuję pod koniec wrześnie taki pojemnik z ziemi i zostawiam na kilka dni by obeschły liście. Potem wyjmuję cebule z ziemi i je suszę tzn. trzymam w altance lub przynoszę do domu w zależności od pogody. Gdy podeschną pakuję w pudełka ( po lodach 1l i podziurawionych) i do piwnicy. Jest na forum specjalny wątek o ismenie http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 31&t=11727
Iwonko mam nadzieję, że ptaki się nie mylą. U mnie noc była bardzo zimna z przymrozkami. Czekam na słonko.
Asiu kochana ja w zasadzie też wolę kupować gotowe, podrośnięte rośliny - które od razu widać na rabacie. Nawet za sianiem nie przepadam, bo rzadko mi się udaje. Jednak na przedwiośniu jestem tak spragniona działki i "zieleniny", że tracę głowę i potem sama sobie robię wyrzuty. Nic się nie pochwaliłaś, że Twój ogród miał debiut medialny. Gratuluję i na pewno kupię gazetę!
Witaj Rozeto! Miło mi Cię gościć u siebie i zapraszam do częstszych odwiedzin. A słowiczego koncertu zazdraszczam
Wiesz Ewo, że to i tak długo...Ponoć trzeba komelinę wykopywać na zimę. Ja swojej się pozbyłam jeszcze w sezonie. Drażniło mnie to jej pokładanie. Może gdybym posadziła w innym miejscu byłoby lepiej...To był jednak mój działkowy początek...Niestety nie mam ani mikołajka, ani przegorzanu by Ci sprezentować sadzonki. Może tym razem się uda. A może lepiej posiać?
Wiesz Krysiu jak się mieszka w ostrzejszym klimacie to jednak rośliny potrzebują więcej czasu by się zaaklimatyzować. Doszłam do wniosku ( po tych kilku latach), że wrzesień to ostateczny u mnie termin na sadzenie roślin. Chociaż mam u siebie kilka wyjątków i mają się świetnie.
Witaj Bernadetko! Miło Cię widzieć po zimowej przerwie! Nie przesadzaj z tą moją wiosną. U Ciebie jest równie kwitnąca. A może nawet bardziej

Zapraszam wszystkich do nowej części: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=41901

Iwonko mam nadzieję, że ptaki się nie mylą. U mnie noc była bardzo zimna z przymrozkami. Czekam na słonko.
Asiu kochana ja w zasadzie też wolę kupować gotowe, podrośnięte rośliny - które od razu widać na rabacie. Nawet za sianiem nie przepadam, bo rzadko mi się udaje. Jednak na przedwiośniu jestem tak spragniona działki i "zieleniny", że tracę głowę i potem sama sobie robię wyrzuty. Nic się nie pochwaliłaś, że Twój ogród miał debiut medialny. Gratuluję i na pewno kupię gazetę!
Witaj Rozeto! Miło mi Cię gościć u siebie i zapraszam do częstszych odwiedzin. A słowiczego koncertu zazdraszczam

Wiesz Ewo, że to i tak długo...Ponoć trzeba komelinę wykopywać na zimę. Ja swojej się pozbyłam jeszcze w sezonie. Drażniło mnie to jej pokładanie. Może gdybym posadziła w innym miejscu byłoby lepiej...To był jednak mój działkowy początek...Niestety nie mam ani mikołajka, ani przegorzanu by Ci sprezentować sadzonki. Może tym razem się uda. A może lepiej posiać?
Wiesz Krysiu jak się mieszka w ostrzejszym klimacie to jednak rośliny potrzebują więcej czasu by się zaaklimatyzować. Doszłam do wniosku ( po tych kilku latach), że wrzesień to ostateczny u mnie termin na sadzenie roślin. Chociaż mam u siebie kilka wyjątków i mają się świetnie.
Witaj Bernadetko! Miło Cię widzieć po zimowej przerwie! Nie przesadzaj z tą moją wiosną. U Ciebie jest równie kwitnąca. A może nawet bardziej

Zapraszam wszystkich do nowej części: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=41901