Z moich dotychczasowych przygód z bylinami w postaci kłączy to ze 40% wcale nie wyrosło, kolejne 40% okazało się być czymś zupełnie innym niż miało - więc ogólnie bilans kompletnej porażki
Ogród -mój azyl -JolantaG część 6
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 6
Ja już jestem tak zrażony do roślin w kapersach, że na pewno się nie skuszę...
Z moich dotychczasowych przygód z bylinami w postaci kłączy to ze 40% wcale nie wyrosło, kolejne 40% okazało się być czymś zupełnie innym niż miało - więc ogólnie bilans kompletnej porażki
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyjrzyj się dokładnie .Tam gdzie najwięcej korzonków,to na dół
.Myślę ,że tawułka sobie poradzi . 
PITEREK .współczuję .Z Biedronką różnie bywa ,ale to tanie roślinki i takie najzwyklejsze ,więc raczej większość wychodzi na plus .
PITEREK .współczuję .Z Biedronką różnie bywa ,ale to tanie roślinki i takie najzwyklejsze ,więc raczej większość wychodzi na plus .
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
I ja chapnełam troszkę biedronkowych kapersów. Faktycznie, w niektórych tylko małe patyczki z korzonkami. Liliowce mikroskopijne i w kilku zamiast 2 czy 3 szt ostała się jedna. Ale za tą cenę nawet totka nie można wysłać. Traktuję zakupy biedronkowe jak loterię. A nóż coś ładnego wyrośnie 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
To chyba głównie ten element napięcia (w oczekiwaniu na to, co wyrośnie) sprawia, że ludzie tak chętnie kupują rośliny w Biedronce hehe
Co roku mnie tam kusza jesienne cebulki, ale jak zaglądam do tych kapersów i widzę tą maliznę - to zawsze rezygnuję
Co roku mnie tam kusza jesienne cebulki, ale jak zaglądam do tych kapersów i widzę tą maliznę - to zawsze rezygnuję
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Dziękuję za fotkę ;) Mam nadzieję, że z mojej bulwy tez wyrosną takie kwiatki ;)JolantaGraj pisze:PRIAM ,dla ciebie kwitnąca PICASSO ,żebyś wiedział czego się możesz spodziewać.
Trzymam kciuki za AF ;)
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Imponujące zakupy, nie powiem a jak jeszcze mają przyjść paczki to będziesz miała sadzenia.
A mogę się spytać o pana Marka, co to za sprzedawca i gdzie można go znaleźć, bo mnie interesują zakupy host a widzę że na Twojej liście jest ich kilka.
A mogę się spytać o pana Marka, co to za sprzedawca i gdzie można go znaleźć, bo mnie interesują zakupy host a widzę że na Twojej liście jest ich kilka.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Jolu zakupy bardzo interesujące, a to dopiero początek
Jestem bardzo ciekawa tego śniedka, widać, że cebula zdrowa, do donicy z nią.
MAm podobną przesyłkę od Pana Marka, tylko roślinki inne, takie agapanty dajmy na to.
Pamiętasz u mnie fotkę palmówki

tak cięta bardziej się zagęszcza i ma pełniejszy pokrój.
Wybór należy do Ciebie
MAm podobną przesyłkę od Pana Marka, tylko roślinki inne, takie agapanty dajmy na to.
Pamiętasz u mnie fotkę palmówki

tak cięta bardziej się zagęszcza i ma pełniejszy pokrój.
Wybór należy do Ciebie
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Jolu,ale szalejesz z zakupami,roślinki od pana Marka wyglądają na zdrowizny,chyba też coś wybiorę.
Szkoda tylko że pogoda nas nie rozpieszcza
.Kupiłam trochę lilii,mają już spore kiełki,no i co dalej,ciągle pada...a w domu to już chyba nie warto sadzić?
Szkoda tylko że pogoda nas nie rozpieszcza
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu zakupy u P.Marka się udały
Szkoda że ja się nie zdecydowałam...
Ciekawe czy P.Markowi jeszcze coś zostało jak każdemu wszystko w potrójnych egzemplarzach powysyłał
Szkoda że ja się nie zdecydowałam...
Ciekawe czy P.Markowi jeszcze coś zostało jak każdemu wszystko w potrójnych egzemplarzach powysyłał
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jolka jak to mały pikuś ?
Tyle sadzonek i jeszcze paczki w drodze....
ale będzie się działo.... 
Tyle sadzonek i jeszcze paczki w drodze....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Dzisiaj dotarły jeszcze cebulki i hosty z Lilypolu . Rozłożyłam sobie wszystko na dworze, a tu nagle wjeżdża M
.Były jeszcze wszystkie roślinki od p.Marka .
Musiałam się gęsto tłumaczyć .
Wszystko już posadziłam .
Cebulki do dużych donic i wiader ,a później do gruntu .Fotek nie zrobiłam ,bo robotnicy nadal robią chodnik .Już i tak dziwnie na mnie patrzyli ,jak zakopywałam wiadra do ziemi .
Oto lilie z LILYPOLU .Cebulki całkiem ładne ,ale hosty ,to takie małe byle co .Nie to co od p.Marka .
41 lilii .

6 host .

KOGRA ,narobiłam się jak wół .W przyszłym tygodniu powtórka .
FRAGOLU ,może p.Marek jeszcze coś wystawi .Ceny były bardzo niziutkie ,sadzonki olbrzymie ,a nawet zamiast 1 ,były 2 ,lub nawet 3 .Zobaczymy tylko jak będzie ze zgodnością odmianową .
KASIK ,u mnie też dzisiaj padało ,ale ja i tak sadziłam ,bo jutro i pojutrze odpoczywamy ,według kalendarza biodynamicznego .Nie chciałam czekać do poniedziałku .
PAMELKO ,jeśli ja swoją palmówkę obetnę tak krótko ,to zostaną mi tylko 3 gałązki .
Może jednak zaryzykuję .
Agapanty kupiłam,jednego fioletowego ,a drugiego o biało obrzeżonych listkach .
Śniedek ma olbrzymią cebulę i drugą mniejszą przybyszową .Ma zakwitnąć na biało z czarnym oczkiem .Posadziłam do jednej dużej donicy -śniedka ,2 odmiany agapanta,tuberosę ,galtonię i 1 białą lilię ,bo mi się gdzieś przypałętała .Chciałam jeszcze dorzucić jaskry,ale się moczą i nie pamiętałam gdzie jest góra ,a gdzie dół .
Muszę o tym poczytać .
EDULKOT ,wpisz na allegro w wyszukiwarkę użytkownika podstolecmarek,ale teraz nie ma nic wystawionego .
PRIAM ,dzięki .
PITEREK ,w Biedronce kupowałam też tulipany ,lilie i inne cebulowe .Nie pamiętam jak było ze zgodnością odmianowa,ale kwitły pięknie .
AALEKSANDRO ,życzę zadowolenia z Biedronkowych upraw .
Wszystko już posadziłam .
Cebulki do dużych donic i wiader ,a później do gruntu .Fotek nie zrobiłam ,bo robotnicy nadal robią chodnik .Już i tak dziwnie na mnie patrzyli ,jak zakopywałam wiadra do ziemi .
Oto lilie z LILYPOLU .Cebulki całkiem ładne ,ale hosty ,to takie małe byle co .Nie to co od p.Marka .
41 lilii .

6 host .

KOGRA ,narobiłam się jak wół .W przyszłym tygodniu powtórka .
FRAGOLU ,może p.Marek jeszcze coś wystawi .Ceny były bardzo niziutkie ,sadzonki olbrzymie ,a nawet zamiast 1 ,były 2 ,lub nawet 3 .Zobaczymy tylko jak będzie ze zgodnością odmianową .
KASIK ,u mnie też dzisiaj padało ,ale ja i tak sadziłam ,bo jutro i pojutrze odpoczywamy ,według kalendarza biodynamicznego .Nie chciałam czekać do poniedziałku .
PAMELKO ,jeśli ja swoją palmówkę obetnę tak krótko ,to zostaną mi tylko 3 gałązki .
Agapanty kupiłam,jednego fioletowego ,a drugiego o biało obrzeżonych listkach .
Śniedek ma olbrzymią cebulę i drugą mniejszą przybyszową .Ma zakwitnąć na biało z czarnym oczkiem .Posadziłam do jednej dużej donicy -śniedka ,2 odmiany agapanta,tuberosę ,galtonię i 1 białą lilię ,bo mi się gdzieś przypałętała .Chciałam jeszcze dorzucić jaskry,ale się moczą i nie pamiętałam gdzie jest góra ,a gdzie dół .
EDULKOT ,wpisz na allegro w wyszukiwarkę użytkownika podstolecmarek,ale teraz nie ma nic wystawionego .
PRIAM ,dzięki .
PITEREK ,w Biedronce kupowałam też tulipany ,lilie i inne cebulowe .Nie pamiętam jak było ze zgodnością odmianowa,ale kwitły pięknie .
AALEKSANDRO ,życzę zadowolenia z Biedronkowych upraw .
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu ja jeszcze czekam na cebule z Lilypolu....i już doczekać się nie mogę
Mam nadzieję, że też lada dzień dotrą
Już wczoraj dostałam zamówione różyczki, czekają na wysadzenie do ogródka, ale niestety pogoda popsuła mi szyki, bo na jutro zaplanowałam sadzonko 
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Jolu ja też dzisiaj dostałam hosty, lilie i liliowce z lilipolu , czy mogę już wsadzić to na działce , chciałabym chciaż hosty czy jeszcze ze wcześnie 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu ja nadal czekam na przesyłkę z Lilypolu , zamawiałam też hosty , już żałuję jak mówisz że takie małe .
Oprócz tego zamówiłam 3 liliowce .
Genia
Oprócz tego zamówiłam 3 liliowce .
Genia
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jolu dzięki
Dopisałam sobie pana Marka do ulubionych i jak będzie miał coś wystawione to dostanę powiadomienie.
Coraz bardzie jestem oszołomiona Twoimi zakupami.
Coraz bardzie jestem oszołomiona Twoimi zakupami.