Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Widzę , że też masz Minę ( Quamaclit Lobata) , to przepiękne pnącze , szkoda , że jednoroczne . Moje , po 48 godzinach moczenia w ciepłej wodzie już rosną drugi dzień , posadzone w doniczkach . Wolę teraz , w domu , bo pewnie , mam na oku i w maju idą do gruntu .
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O cho, cho ... ale zapowiada sie sianie. Podejrzewam, że to dopiero początki, bo oferty sklepów dopiero sie rozpoczynają :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Aniu :wit ale siania ...frajda na całe łato....jak zakwitną... :)
a co do hiszpańskiego to zawsze chciałam się nauczyć a teraz zdopingowała mnie moja wnusia
i na dodatek jeszcze przepytuje mnie :;230 nie mogę być gorsza :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aneczko, będziesz miała niezłe przedszkole, jak to wszystko posiejesz :lol:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, podziwiam ;:180 Ja jakoś nie mam ręki ani cierpliwości do siania, tym bardziej podziwiam osoby, którym się chce i którym udaje się wyhodować z nasionka dorodną kwitnącą roslinę.
Pozdrowienia dla Ciebie i dzieciaczków ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witam Wszystkich ;:196

AgaNet- właśnie mam takie obawy,że zabraknie tych parapetów ;:108 Najgorzej będzie po przepikowaniu.Na razie wzeszła szałwia i przypołudniki(baaaaardzo ich dużo :wink: ), chociaż siane na samym końcu :|

AGNESS- te hosty są dla koleżanki, ale tam było mało tych nasionek- może 10 szt-tak wyczułam przez paczuszkę.U Ciebie ile nasionek w paczce?
Z kolei Lobelii lśniącej było 12 nasionek - jeszcze nie wschodzą...
Ale Legutko chyba oszczędza....w tym sklepie internetowym przeważały nasiona z tej firmy i jeśli będę coś jeszcze kupować, to raczej będę szukać z Ożarowa. No, chyba że nie mają w swojej ofercie tego co szukam...

Jagódko- skusiłam sie na to pnącze, bo faktycznie fajnie wygląda.Może to i lepiej ,że jednoroczne, jak się znudzi- to szybko można zastąpić jakimś innym, może jeszcze fajniejszym... Też wysiałam, ale nie namoczyłam ;:223 Przepadło... ale i tak pewnie wyjdą z ziemi,tylko z opóźnieniem.

AAleksandro- nie strasz mnie, ja wybierałam co fajniejsze, i pewnie jeszcze bym coś wzięła, ale rozsadek przeważył- brak miejsca.... i w domu(na parapetach) i w ogrodzie- na takie hodowle.Będę siać do skrzynek resztę. A Ty jeszcze piszesz, że to dopiero początek z ofertami sklepów... :;230

Misiu- też sie nie mogę doczekać kiedy zakwitną...większość za rok dopiero....
Trzymam kciuki za Twój hiszpański ;:108

AniuDS- dawno nie miałam takiego przedszkola, o ile sobie próbuje przypomnieć- to chyba nigdy tyle nie siałam kwiatków...2-3 paczki co najwyzej i to jednoroczne. Za dużo roślin na mojej liście chciejstw, a to wina tego Forum :;230

Dodad - ja też w sumie pierwszy raz tak zaszalałam. Mam nadzieję,że coś uda mi sie wyhodować, bo też nie mam cierpliwości, a na dodatek mogę zapomnieć podlać przez kilka dni- i padną siewki...

Dzisiaj piękna pogoda, oglądałam co w ogrodzie słychać....Magnolie całe i w pączkach, pies połamał kilka azalii, niektóre pierisy zmarzły od góry ;:223 ,2 hortensje poobgryzane przez psa, jeden rh też przymarznięty, i jeden zdeptany przez psa- kiedyś t. mi go zniszczyła a teraz pies :evil: Chyba go wyrzucę, bo wygląda okropnie ... nie mam siły go reanimować... Reszta roślin ok. i super! I tak chyba niewiele strat - zawsze więcej bywało...

Miłego dnia życzę. ;:196
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ann-ka72 pisze: Postanowiłam iść na studia-Architektura Krajobrazu. Nie wiem jeszcze skąd wziąć na to kasę-mąż jakoś niezbyt ucieszony, więc się zacięłam i chcę sama na ten cel zarobić...ale nie wiem jak i gdzie :evil: Trudny kierunek, najgorsze że jest chemia, matematyka, biologia...no i trwa 8 semestrów. Ale wierzę ,że sobie poradzę.Muszę, mam takie przeczucie,że powinnam tym się tym zająć(od lat chodzi mi to po głowie), nawet jeśli zawodowo nie będę pracować w tym kierunku.
Aniu my nie dość że rocznik ten sam :wink: to jeszcze upodobania podobne.
Oj też długo się zastanawiałam czy nie iść :roll: ale zdecydowałam się na szkołę 2-letnią bezpłatną :lol: .
O tu: http://www.zak.edu.pl/pl/szkoly_policea ... rajobrazu/
Może i u ciebie ten kierunek będzie?
Udanych wysiewów życzę :wit .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ann-ka72 pisze: AGNESS- te hosty są dla koleżanki, ale tam było mało tych nasionek- może 10 szt-tak wyczułam przez paczuszkę.U Ciebie ile nasionek w paczce?
Z kolei Lobelii lśniącej było 12 nasionek - jeszcze nie wschodzą...
Ale Legutko chyba oszczędza....w tym sklepie internetowym przeważały nasiona z tej firmy i jeśli będę coś jeszcze kupować, to raczej będę szukać z Ożarowa. No, chyba że mają w swojej ofercie tego co szukam...
Aniu ja kupowałam nasionka od Pani, która zbierała ze swoich host. Ona ma podobno około 60 odmian i z nich zbierała. W paczuszce było około 100 nasionek, ja wysiałam 2 paczki. Ale czy coś wyjdzie i jakie sie okaże to zobaczymy :roll:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aniu , nie martw się , myślę , że wyjdzie ta Mina , natomiast jak ją raz zobaczysz , to się w niej zakochasz i będziesz ją siać co roku ;:108 .
Szkoda mi :( Twoich roślin , ale nie załamuj się , na ich miejsce jest tyle chętnych , które z przyjemnością zamieszkają w Twoim ogrodzie ;:196 . Nie wiem , jak przezimowała moja wiśnia "Kiku Shidare Zakuna " , czy jak jej tam , bo jest dalej opatulona w gąbkę izolacyjną do rur , podobnie jak i jabłoń ozdobna . Pieris japoński miał jedną gałązkę suchą , zbrązowiałą , to ją wycięłam . Nie mam pojęcia jak oliwnik , hortensje , azalie i reszta towarzystwa . Ułamywać nic nie będę , poczekam cierpliwie , czy zaczną wypuszczać młode przyrosty .
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Agnieszko72- faktycznie jest niedaleko mnie w Białej Podlaskiej ta szkoła. Zadzwonię i porozmawiam z kimś ze szkoły jakie są warunki,jakie przedmioty itd.
Jest chyba jednak różnica między tym co chciałam - a tą szkołą co podałaś - to jest technikum i po skończeniu ma sie dyplom technika, a po tamtej inżyniera....No i koszty...i czas nauki...

Agness - no to różnica kolosalna w nasionkach.... u Ciebie wykiełkują wszystkie, a u koleżanki pewnie połowa z tego co w paczce. Będę zaglądać do Ciebie i obserwować jak rosną maluchy.Podobno na drugi rok mają kwitnąć, to znaczy że te roślinki mogą być całkiem spore po roku.... Może i ja się skuszę na nasiona kiedyś aby poeksperymentować....

Jagódko - mam taką nadzieję,żeby tak szybko mi sie nie znudziła, bo w sumie nie wiem, co mogłabym posadzić przy siatce od sąsiada.A tak problem z głowy na kilka lat. A nasiona da sie zebrać?
Staram sie nie myśleć o stratach... czekam na lepsza pogodę,żeby ruszyła reszta roślin, będzie w końcu zielono.Mam dość białego :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..byłam pozdrowionka ...ja też mam nasionka ale nie wiem jakie ... zbierałam gdy podobały mi się kwiatki ... :) moje parapety juz nie przyjmują .... :;230 będę siała do ziemi i już... ;:108
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Misiu, moje parapety jeszcze przyjmują co nieco,gorzej będzie jak zacznę pikować. Dzisiaj popatrzyłam na przypołudnika....powschodziło setki siewek ;:223 ;:223 No i chyba trzeba zacząć powoli pikować.Syzyfowa robota, jak przy lobelii :;230 :;230
Szałwię jednoroczną też obowiązkowo dzisiaj pikuję, bo już jedna padła, a to znak,że niedługo padnie ich więcej :wink: Szałwia lśniąca póki co nie wychodzi z ziemi, izotoma też nie...hmmm, może zgniła?poczekam jeszcze.

Ogólnie na dworze dzisiaj bardzo wietrznie, wyskoczyłam na chwilę do sklepu i nie ruszam sie z domu. Zimno, okropnie... ale pocieszam sie,ze to już marzec, może wiać ile chce, to już i tak wiosna. ;:3 ;:3

Pomyślę za to co pozmieniać w ogrodzie, bo zmiany będą, nie ma co....:D Najgorzej,że nie wiem czasami jak ruszyć, jak zaplanować.Brakuje mi takiej wyobraźnie przestrzennej... :oops:

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich odwiedzających mój wątek. ;:196
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ann-ka72 pisze:Brakuje mi takiej wyobraźnie przestrzennej...
Aniu, ja też tak mam. Inaczej sobie wyobrażam a inaczej potem wygląda. Dzięki temu ciagle jest co przesadzać i planować na nowo :D
Tak sobie myślę, że dobrze wypadaja święta w tym roku. Powinno być już ciepło i popikowane roślinki mogą dostać eksmisję na zewnątrz. Ja już wyciągnęłam wielopoziomową suszarkę do prania i tam poustawiam popikowane rośliny (przy oknie balkonowym) . Parapety wydają się jakby za krótkie :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Olu, fajnie przesadzać, przenosić, mi to nie przeszkadza, tylko żebym wiedziała gdzie.... no i takie przenoszenie np. rh 7 letnich- może się nie udać któregoś razu :wink: U mnie też jeszcze trochę, a parapety będą i za wąskie i za krótkie :lol: A niektórych nawet nie mogę wykorzystać ze względu na łatwy dostęp do nich Gabrysia.Jest bardzo zainteresowany tym, co jest w tych dziwnych pojemniczkach.Już mu się oczy świecą ,ile miałby zabawy, gdyby mama gdzieś wyszła albo sie odwróciła :;230 :;230 :;230 No i pilnuję jeszcze dodatkowo krzeseł... :;230 :;230

Moniu bardzo się cieszę,że w końcu powróciłaś do nas ;:108 Liczę na super zdjęcia - na pewno masz coś ekstra :tan :tan i nie zostawiaj nas na tak długo ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”