Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

tu.ja pisze: Chociaż ta co kupiłam nie wygląda na siewkę a raczej na kawałek z podziału. Zobaczymy...za rok lub pięć (?!). ...
Iza jeżeli wygląda na dzieloną to masz 2-3 lata do przodu bo starsze siewki też się dzieli czysty zysk :D jeżeli na opakowaniu masz producenta to wejdź na jego stronę -może się przyznał
u jednego producenta krzewiastych przy tej odmianie był dopisek -rozmnażana z siewek-niewielkie odchyłki w kolorze
tak czy siak ja też bym ją kupił ;:7
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu ;:167 piękna wiosna u Ciebie ;:138
Krokusiki w większej kępce ślicznie się prezentują :heja
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iza :!: Co ja czytam - piwonia drzewiasta za 9,50 :?: :shock: Oby szybko urosła do rozmiarów, w jakich kwitnie. Moja ładnie przezimowała i będę obserwował, jakie ma plany na ten rok :wink:
U Ciebie już tyle krokusów :!: Ale jak piszesz - botaniczne. W takim razie moje to chyba niebotaniczne, bo dopiero z ziemi wyłażą.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie krokusy w ogrodzie mają dopiero czubki.
A znów się ochłodziło i padało nocą.
To jeszcze nie wiosna, a miało być tak cudnie..... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś faktycznie wiosnę już masz w ogrodzie :D uwielbiam krokusy już się nie mogę doczekać ich kwitnienia , póki co dopiero zaczynają wystawiać swoje miotełki , na kwiaty przyjdzie mi jeszcze poczekać bo nie wiem jak u Ciebie ale u mnie dzisiaj nie zimno ale lodowato i ponoć tak ma troszkę pobyć :( niby nie ma się czemu dziwić ale jak się troszkę otarło o ciepełko to szkoda się rozstawać . Dzięki ;:196 za chęć kupienia i wysłania mi drzewiastej , wolała bym żeby mi w miarę wcześniej zakwitła a nie , że to szczęście mam zostawić dla potomnych :;230
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Izo mieszkasz dalej na północ a tak pięknie Ci kwitną już krokusy...moje dalej w powijakach..wybieram się w sobotę na działkę to może coś się ruszyło.... :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam wieczorową porą! Dziękuję za liczne odwiedziny! Rozumiem, że to te moje "pośpieszne" krokusy działają jak magnes :wink:
Wiosna poszczuła i znów przymroziło :( I przez kilka kolejnych dni ma być zimno i miejscami lodowato brr...
Danusiu - piwonia przecudnej urody, ale niestety nie jest moja :( Życzę Ci by zakwitła jak najszybciej - na pewno będzie cudna. Innych przecież nie ma.
Agness kochana u mnie bardzo podobny klimat jak u Ciebie. Zima przychodzi szybko i trwa długo. Ty przynajmniej masz cieplejsze lato. A krokusów się doczekasz i to szybko.
Witaj Grażynko! Dawno nie zaglądałaś tu. Tym bardziej się cieszę, że znalazłaś mój watek w tym forumowym gąszczu ;:196 Masz dobre oko. Te rozetki to jakiś rozchodnik. Moje utrapienie. Rozsiewa się po całej działce jak chwast.
Krysiu ja jesienią posadziłam całe mnóstwo krokusów. Co roku kupuję kilka odmian. Botaniczne są mniejsze, ale i bardziej żywotne. Dość szybko się rozrastają. U mnie na razie tylko te białe Ard Schenk tak szaleją. W cieniu będą za to dłużej kwitły.
Izuś - zainwestuj w botaniczne odmiany. Są znacznie wcześniejsze od tych większych i ładniejszych.
Dzięki Zbyszku! Niestety na woreczku nie ma żadnej metryczki. W piątek znów wybieram się do tego sklepu ( z forumkami :D ) i spróbuje się podpytać skąd mają piwonie. Spróbuję nie kupić kolejnej ;:224
Halinko - Ty jak zawsze z komplementami ;:196 Dziękuję!
Miło Jacku, że zajrzałeś. Za 9,50, ale korzonek a nie krzew :;230 Za Twoją trzymam kciuki i będę ja podglądała. Te moje krokusy to tylko jedna kępka. Sadziłam je jesienią 2009r - chyba 10 czy 15 cebulek.
Eluś i u mnie lodowato, a do tego ten okropny wiatr. Też bym wolała szybciej doczekać się kwiatów. Ale kochana nie przesadzaj z ta potomnością :wink: Skoro jeszcze wnuków nie mamy to znaczy, że młode dziewczyny z nas. Też nie mogę się doczekać kwitnienia swoich krokusów. To będzie festiwal barw - tyle różnych ich nasadziłam jesienią. Te białaski to taka przystawka zaostrzająca apetyt :tan
Iwonko - na pewno będziesz zaskoczona w sobotę. Wszystko się budzi do życia. Żeby tylko słonko było. Te krokusy zimę spędziły pod dębowymi liśćmi - może im cieplej było niż innym :roll:

A to dowód, że każdy dzień jest niespodzianką. Mimo mroźnej nocy dzisiaj krokusy wyglądały tak:
Obrazek - aż się wierzyć nie chce, że to ta sama kępka
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

:wit Pięknie wygląda ta kępka krokusów.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mam kilka tych krokusików w donicy.
Pierwsze kwiatki choćby najmniejsze cieszą jak nigdy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje krokusy wylazły, ale same listki. Długo jeszcze poczekam na kwiaty, nawet botanicznych. Wieje dziś straszliwie. Wsadziłam róże w ziemię, bo przyszły z allegro, ale trochę się boję, jak sobie poradzą. Dobrze, że dało się wykopać dołki. Za to ranniki ciągle kwitną, jednak się rozrastają, wychodzi coraz więcej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś krokusiki cudo- z dnia na dzień kępka bogatsza i bardziej ukwiecona :D Masz rację, że niebawem i ja doczekam się podobnego widoczku, już widziałam malutkie pączuszki :lol:
Awatar użytkownika
rotos
1000p
1000p
Od: 7 mar 2009, o 23:54

Post »

tu.ja pisze:ten sklep jest na Mazurskiej. Pamiętasz...2 lata temu kupowałam tam te pełne czerwone lilie. Byłyśmy z Gosią tam wczoraj. Jest tak pełny towaru wszelakiego, że trudno się obrócić.
Dziękuję za podpowiedź. Dzisiaj odwiedziłem to miejsce i wyszedłem obładowany cebulami, cannami, piwoniami i kilkoma innymi bylinami. Do tego cóż za szeroki wybór nasion. Wszystko jakościowo prezentuje się wspaniale, a do tego tanie, porównując do cen w sklepach w Trójmieście.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, bardzo dziękuję za życzenia- wzruszyłam się ;:167
Z przyjemnością obejrzałam wiosenne zdjęcia- u mnie wiosny jeszcze specjalnie nie widać, kwitną jedynie przebiśniegi, może ciemierniki, ale nie mam czasu przejść się po ogrodzie...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wielkie dzięki dla wszystkich odwiedzających! ;:180

Marzenko to dopiero początek. Róża czy lilia pięknie wygląda w pojedynkę, ale małych kwiatków musi być dużo żeby był efekt. Dlatego najlepiej wyglądają w kępach :wink:
Grażynko - pierwsze są przeważnie małe, a cieszą ogromnie. Niech no tylko ta wiosna przyjdzie...
A widzisz Ewuś - u mnie ranniki ciągle w pąkach i nie mogą się zdecydować na pełne kwitnienie. Zresztą nie ma co się dziwić. Znów zimno jak diabli i jeszcze to wiatrzysko. Odważna jesteś z tymi różami... Trzymam jednak kciuki!
Agness - wciąż mnie zadziwiają te krokusy. Zaglądałam po drodze na inne działki, bardziej słoneczne i nigdzie jeszcze nie kwitną :shock: A w zeszłym roku zaczęły kwitnienie 2 tygodnie później i to wcale nie jako pierwsze. Po prostu dziwy...Niech no tylko zrobi się w końcu ciepło to wszystko wokół wystrzeli w górę i będzie kwitło. Nie mogę się już doczekać tej feerii barw i kształtów.
Witaj rotos! Chyba nie pierwszy raz skoro dotarłeś do tej informacji :wink: Cieszę się, że Ci przydała i mogłam pomóc. Następnym razem gdy będziesz w Elblągu to zapraszam na kawę ;:108 Obejrzałam Twój album i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Cudowne zdjęcia cudownych kwiatów. Na kilka z nich miałabym ochotę. Może znajdziesz u mnie coś ciekawego na wymianę. Powinieneś założyć swój wątek - piękny ogród już masz.
Monia jak miło Cię znów "widzieć". Cieszę się bardzo, że zajrzałaś do mnie...Mam nadzieję, że mimo dodatkowych obowiązków znajdziesz zawsze chwile na Forum. Moje ciemierniki mają coraz większe pąki i chyba jednak zakwitną. Nawet zawilce gajowe już gramolą się z ziemi. Będzie wiosna, będzie...Jeszcze tydzień albo dwa i przyjdzie ;:108

Jak wspomniałam wcześniej dziś było koszmarnie zimno więc nie ma nowych zdjęć działkowych. Byłam za to w Biedronce i mimo złych doświadczeń znów się skusiłam na kilka kapersów :oops:
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
A kilka dni wcześniej kupiłam cebulki:
Obrazek, Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, liczę, że czas się znajdzie, bo udało mi się już wszystko ogarnąć :lol:
Na pewno sporo już z ziemi wychodzi, ale spod tej sterty liści i igliwia nic u mnie nie widać :roll: Muszę wziąć się za porządki, oby tylko pogoda w najbliższy weekend dopisała.
Gratuluję zakupów!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”