Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko Ty łakomczuszku
a paczusia od Moni śliczna
Tzn jej zawartość 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arlet- uwielbiam słodkie, ale tylko, od czasu do czasu
Na codzień preferuję słone przekąski. A, i cukier, i sól w nadmiarze ponoć szkodliwe są
Na dzisiejszą paczuszkę czekam od jakiś 2,3 tygodni. Gdy ją dostałam w swoje ręce, chciałam od razu rozerwać kopertę na strzępy. Ale...brak czasu sprawił, iż paczuszka czekała na otwarcie jakieś 3, 4 godzinki
Po załatwieniu spraw bieżących, wreszcie mogłam się za nią "wziąć". Emocje sięgały zenitu, gdy rozcinałam papier na kopercie...a potem rozwijałam z folii poszczególne roślinki.
Oto, co Joane Przysłała do mnie. Oczywiście, że... masdevallie
Po przesadzeniu do nowych doniczek, od lewej stoją: m.chasei, m.Falcons Gold (pomarańczowa) i m.Angel Forst (czy też Frost...z obiema nazwami się spotkałam w necie):

A na deser, w paczuszce, schowany gdzieś z boku - pokazał się moim oczom - On; Oto siewka phal. Dawida Lima. Ma 4 listeczki, mocne korzonki i rośnie mu młody, śliczny korzonek:

Asiu, dziękuję serdecznie za cudowne masdevallie i przystojnego Dawida
A teraz fotka porównawcza, na specjalne życzenie Żabki_Monis. Oto mój, maleńki Stuartiana ( ma tylko, dwa listki i pędzik) i przystojniak Dawid Lim:

Na dzisiejszą paczuszkę czekam od jakiś 2,3 tygodni. Gdy ją dostałam w swoje ręce, chciałam od razu rozerwać kopertę na strzępy. Ale...brak czasu sprawił, iż paczuszka czekała na otwarcie jakieś 3, 4 godzinki
Po załatwieniu spraw bieżących, wreszcie mogłam się za nią "wziąć". Emocje sięgały zenitu, gdy rozcinałam papier na kopercie...a potem rozwijałam z folii poszczególne roślinki.
Oto, co Joane Przysłała do mnie. Oczywiście, że... masdevallie
Po przesadzeniu do nowych doniczek, od lewej stoją: m.chasei, m.Falcons Gold (pomarańczowa) i m.Angel Forst (czy też Frost...z obiema nazwami się spotkałam w necie):

A na deser, w paczuszce, schowany gdzieś z boku - pokazał się moim oczom - On; Oto siewka phal. Dawida Lima. Ma 4 listeczki, mocne korzonki i rośnie mu młody, śliczny korzonek:

Asiu, dziękuję serdecznie za cudowne masdevallie i przystojnego Dawida
A teraz fotka porównawcza, na specjalne życzenie Żabki_Monis. Oto mój, maleńki Stuartiana ( ma tylko, dwa listki i pędzik) i przystojniak Dawid Lim:

- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko, cóż za wspaniała masdevalliowa ( i nie tylko
) paczuszka
Masd. wspaniale wyglądają w nowych doniczkach :P
A Dawid...cóż, prawdziwy z niego przystojniak
Masd. wspaniale wyglądają w nowych doniczkach :P
A Dawid...cóż, prawdziwy z niego przystojniak
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko, z Twojego opisu biły takie emocje, że aż przez chwilę czułam się jak bym tam była u Ciebie. Zazdroszczę Ci tej radości z posiadania czegoś upragnionego, dobrze, że nie spotyka nas to za często, bo wtedy nie byłoby tych uniesień. Śliczne roślinki, niech zdrowo rosną
.
Justynko, gratuluję Ci nowości, oby szybciutko pokazały się kwiatuszki 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Justynko nowinkowy zawrót głowy ;:83 łłłłaaaałłłł normalnie chyba mi się zachciało masdevalli ,a tak w ogóle to jakich klimatów one potrzebują ? bo właściwie to nie wiem czy mogłabym im zapewnić takich jakich potrzebują
Jak zakwitną to będzie piękny widok .
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Justynko
baaardzo się cieszę, że zarówno moja przesyłka jak i przesyłka Joane dotarły całe i zdrowe!
W pierwszej kolejności życzę zadowolenia z Cambrii ;) To super, że mogłam się nią podzielić. Jestem ciekawa kiedy Ci zakwitnie, bo ma aż 3 nowe psb (nie wiem czy zauważyłaś ;) ) i każde "mojego chowu" ;)
Życzę, by szybko pojawiły się pędy i kwiaty. Zobaczysz jakie duże ma kwiaty. I pachnące
Promenea niech Ci także zdrowo rośnie oraz Masdevallie niech obrastają w zieleń, a potem niech kwitną bez opamiętania. Właściwie to Promenea już by mogła kwitnąć
Wszystkie jej psb były dorosłe ,nie było żadnej nowej. Ale wiosna idzie , więc wszystko przed nią. Swój kawałek też kiedyś przesadzę jak się ukorzeni
Nie dziwię się, że to "coś" słodkiego dla podniebienia szybko zniknęło
Sama musiała, to szybko włożyć do paczki, bo inaczej by szybko "wyparowało" i z niespodzianki byłyby nici

Promenea niech Ci także zdrowo rośnie oraz Masdevallie niech obrastają w zieleń, a potem niech kwitną bez opamiętania. Właściwie to Promenea już by mogła kwitnąć
Nie dziwię się, że to "coś" słodkiego dla podniebienia szybko zniknęło
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justynko super nowości od Jeane, widzę ze Ciebie też dopadła choroba masdevaliowa, ile masz ich na chwilę obecną chyba już z 10 sztuk? Dawid całkiem przystojnie wygląda, jeszcze trochę i będziesz wypatrywać jego kwiatów.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale cudne nowości... Każdy ma teraz jakieś nowe cudenka tylko nie ja...
- justus27

Wiolu- to była upragniona i wyczekana paczuszka masdevalliowa 
Lucynko- Masz rację..Ale, z drugiej strony Każdemu Storczykomaniakowi życzę takich paczuszek
Kasiu- do kwiatuszków daleko..Marzę o tym, by ładnie zaczęły rosnąć. Na kwiaty pewnie poczekam conajmniej rok...
Katarzynko- jest całe mnóstwo masdevallii. Są wśród nich chłodoluby i ciepłoluby. Dlatego Czytaj i Kupuj ;) Warto mieć choćby ze 2 przedstawicielki tego pięknego storczyka
Zabka_Monis- widziałam nowe psby ;) To jest największy okaz z cambrii, które mam w domku. Chyba w poniedziałek cambriowate też wywiozę na działkę
Hihi...dziękuję za słodką niespodziankę ;) Pyszna była
Kasiu- do dziesięciu sztuk masdevallii jeszcze daleko. Mam dopiero 5 sztuk, dwie kolejne masdevallie "obiecane". A może przed wakacjami, albo...na wakacjach dojadą kolejne...
Dusia- dziękuję ;) Na pewno z wystawy w Sosnowcu coś Przywieziesz. Sama jestem ciekawe, jakie cudeńka tam będą
Mam pewien pomysł umiejscowienia, a raczej zawieszenia moich maluszków w pojemniku... Ale, ten pomysł może jutro uda mi się zrealizować. Jeśli się uda, to przedszkolaki będą mieć lepszy przepływ powietrza i korzonki będą " w powietrzu" zawieszone...
Lucynko- Masz rację..Ale, z drugiej strony Każdemu Storczykomaniakowi życzę takich paczuszek
Kasiu- do kwiatuszków daleko..Marzę o tym, by ładnie zaczęły rosnąć. Na kwiaty pewnie poczekam conajmniej rok...
Katarzynko- jest całe mnóstwo masdevallii. Są wśród nich chłodoluby i ciepłoluby. Dlatego Czytaj i Kupuj ;) Warto mieć choćby ze 2 przedstawicielki tego pięknego storczyka
Zabka_Monis- widziałam nowe psby ;) To jest największy okaz z cambrii, które mam w domku. Chyba w poniedziałek cambriowate też wywiozę na działkę
Hihi...dziękuję za słodką niespodziankę ;) Pyszna była
Kasiu- do dziesięciu sztuk masdevallii jeszcze daleko. Mam dopiero 5 sztuk, dwie kolejne masdevallie "obiecane". A może przed wakacjami, albo...na wakacjach dojadą kolejne...
Dusia- dziękuję ;) Na pewno z wystawy w Sosnowcu coś Przywieziesz. Sama jestem ciekawe, jakie cudeńka tam będą
Mam pewien pomysł umiejscowienia, a raczej zawieszenia moich maluszków w pojemniku... Ale, ten pomysł może jutro uda mi się zrealizować. Jeśli się uda, to przedszkolaki będą mieć lepszy przepływ powietrza i korzonki będą " w powietrzu" zawieszone...
- Storczykowa

Mam nadzieję, że uda mi się coś kupić, ma przyjechać orchidgarden, co mnie bardzo cieszy. Nareszcie będą botaniczne Phal. A ty będziesz na wystawie?
- justus27

Dusiu...ja się wybieram do Krakowa 
- Storczykowa

Ja w tym roku tam nie jadę, nie muszę, skoro orchidgarden ma być u nas ;). Ale kiedyś jeszcze na pewno pojadę do Krakowa, wystawa była super.
Justynko ale u Ciebie się dzieje tyle nowości i w kwiatkach i doniczkach - super
Panterina - piękna
trzymam kciuki za eksperyment z sabotkiem
Panterina - piękna
trzymam kciuki za eksperyment z sabotkiem
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko widzę, że jesteś jedną z wielu które Joane uszczęśliwiła
Śliczne nowości
niech pięknie Ci rosną
A do Krakowa to w jaki dzień się wybierasz? Mam nadzieję, że będziemy mogły się poznać
A do Krakowa to w jaki dzień się wybierasz? Mam nadzieję, że będziemy mogły się poznać