Jeśli się nie mylę to jest wielosił błękitny
Ogródek rozmaitości - darob66
Re: Ogródek rozmaitości - darob66
Jeśli się nie mylę to jest wielosił błękitny
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko, podziwiam Twoją kolekcję roślin i bardzo żałuję, że nie mieszkasz bliżej.
Najchętniej odwiedziłabym Twoją szkółkę.
Zamówienia przez internet jakoś mnie zniechęcają.
Przede wszystkim dlatego, że przy zakupie lubię pogadać ze sprzedwcą i poradzić się od czasu do czasu.
Bardzo interesuje mnie dereń Kousa.
Po jakim czasie zakwita taki egzemplarz jaki sprzedajecie.
Najchętniej odwiedziłabym Twoją szkółkę.
Zamówienia przez internet jakoś mnie zniechęcają.
Przede wszystkim dlatego, że przy zakupie lubię pogadać ze sprzedwcą i poradzić się od czasu do czasu.
Bardzo interesuje mnie dereń Kousa.
Po jakim czasie zakwita taki egzemplarz jaki sprzedajecie.
Marzenko, coś może zrelacjonujesz z przebiegu wiosennych porządków ;) 
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Gosiu,sprawdziłam dzisiaj czy derenie będą kwitły.Te które wystawione są w sklepie naszym będą już kwitły tej wiosny,z tym ,że nie wszystkie.Kilka sztuk jest bez pąków.Gdybyś Napisała ,która odmiana Cię interesuje to jutro Ci napiszę czy własnie ta ma pąki.Mamy również duże egzemplarze,które też będą obsypane kwieciem.
Dziękuję Gosiu za miłe słowa ,szkoda ,że mieszkamy tak daleko od siebie,bo ja też lubię porozmawiać o roślinkach i wymienić się doświadczeniami ogrodniczymi i nie tylko
Sylwek obraz po pierwszych porządkach jest nie za ciekawy więc siłą rzeczy relacji foto nie będzie,nie ma czym się jeszcze chwalić
Pozdrawiam Marzena
Dziękuję Gosiu za miłe słowa ,szkoda ,że mieszkamy tak daleko od siebie,bo ja też lubię porozmawiać o roślinkach i wymienić się doświadczeniami ogrodniczymi i nie tylko
Sylwek obraz po pierwszych porządkach jest nie za ciekawy więc siłą rzeczy relacji foto nie będzie,nie ma czym się jeszcze chwalić
Pozdrawiam Marzena
No ja mam nadzieję, że po tych porządkach nie odsłoniło się jakieś dzieło zimowego zniszczenia

- darob66

- Kontakt:
Łukaszu,dzisiaj już coś można pooglądać
Sylwek,po lutowych mrozach,moje bylinki bez osłony śnieżnej bardzo ucierpiały,ale na szczęście zaczynają odbijać

Wszystkie żurawki są w opłakanym stanie jedynie Electra wygląda wyśmienicie ...jak ona pokonała mrozy

Hosty zaczynają pokazywać swoje kły...chyba się pospieszyły

Na koniec dzisiejszej prezentacji nie może zabraknąć iglaczka w zimowej odsłonie

Pozdrawiam Marzena
Sylwek,po lutowych mrozach,moje bylinki bez osłony śnieżnej bardzo ucierpiały,ale na szczęście zaczynają odbijać

Wszystkie żurawki są w opłakanym stanie jedynie Electra wygląda wyśmienicie ...jak ona pokonała mrozy

Hosty zaczynają pokazywać swoje kły...chyba się pospieszyły

Na koniec dzisiejszej prezentacji nie może zabraknąć iglaczka w zimowej odsłonie

Pozdrawiam Marzena
Jestem zszokowany Twoją 'Electrą', moja wygląda gorzej, chociaż na tle innych żurawek to jeszcze w miarę 
O! I ten iglaczek w zestawieniu z krokusami wygląda rewelacyjnie 
Marzenko, z żurawkami to ja dopiero drugi sezon sobie poczynam, ale zauważyłem, że te wszystkie "żarówiaste" zimują właśnie jakoś znacznie lepiej, moja Electra też ma się bardzo ładnie, a jestem po przeglądzie mojego żurawkowego dobytku więc news z pierwszej ręki ;)
PS pamiętasz co to za cyklamen jest na zdjęciach

PS pamiętasz co to za cyklamen jest na zdjęciach
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Marzenko moje żurawki przezimowały kiepsko , część na pewno całkiem wypadnie .
W zeszłym roku po zimie wyglądały całkiem dobrze , a w tym masakra .
Piękna wiosna u Ciebie .
Genia
W zeszłym roku po zimie wyglądały całkiem dobrze , a w tym masakra .
Piękna wiosna u Ciebie .
Genia
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Marzenko, a są różne odmiany tego derenia? Nawet nie wiedziałam. Widzisz jak to jest, na miejscu wypytałam bym o wszystko. Twoje iglaczki tez mnie bardzo interesują. Na pewno coś zakupię ale trochę później, bo na razie zbieram kasę na rh. Twoje żurawki też są piękne.
- darob66

- Kontakt:
Łukaszu,Piotrze,Aneto,Sylwku,Geniu i Gosiu,dziękuje ślicznie za odwiedziny.
Sylwek,to jest Cyclamen coum czyli dyskowaty.
Geniu,z pewnością żurawki powoli zaczną odbijać,musimy uzbroić się w cierpliwość
Gosiu,dereni ozdobnych kousa jest bardzo dużo odmian.Oprócz białych 'kwiatków' są też z różowymi 'kwiatkami' .Jest spora ilość dereni kousa o ozdobnych liściach.
Pierwszy dzień wiosny przywitał nas dzisiaj przymrozkiem,wszystko było rankiem białe.Dzięki prawie bezchmurnej pogodzie szron szybko znikł i otworzyły się kielichy krokusów.Pszczoły miały radochę,aż roiło się od nich przy poletkach z krokusikami

Ciemierniki pokazały się w całej krasie

Pozdrawiam Marzena
Sylwek,to jest Cyclamen coum czyli dyskowaty.
Geniu,z pewnością żurawki powoli zaczną odbijać,musimy uzbroić się w cierpliwość
Gosiu,dereni ozdobnych kousa jest bardzo dużo odmian.Oprócz białych 'kwiatków' są też z różowymi 'kwiatkami' .Jest spora ilość dereni kousa o ozdobnych liściach.
Pierwszy dzień wiosny przywitał nas dzisiaj przymrozkiem,wszystko było rankiem białe.Dzięki prawie bezchmurnej pogodzie szron szybko znikł i otworzyły się kielichy krokusów.Pszczoły miały radochę,aż roiło się od nich przy poletkach z krokusikami

Ciemierniki pokazały się w całej krasie

Pozdrawiam Marzena
No piękne te krokusiki
A te pszczółki to mam nadzieję, że zwiastują już na dobre wiosnę 
- darob66

- Kontakt:
Marzenko, no u Ciebie też widzę wiosną szybciutko nadrabia zaległości
ciemierniki niesamowite
ja na swoje iryski jeszcze czekam, a dopiero co wylazły w sumie, więc pewnie to potrwa ;) z tym tulipanem to jakieś szaleństwo totalne