Aniu moja lawenda całkiem sucha. Czy ona odbija od korzenia?
Ogródeczek An-ki cz.4
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
Aniu moja lawenda całkiem sucha. Czy ona odbija od korzenia?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Tosiu oczywiście,że teraz jest taka sucha.Przytnij i czekaj na zieleninę.Wiosna już jest-odgadłaś-buziaki.
Dzisiaj podziwiałam biedronki-to następny znak,że zima nie wróci.
A poniewaz zima nie wróci więc trzeba rozgrzebać kopczyki.
Posadziłam Cinderellę z Wirgo(też biała hihi nie oparlam się chociaż jednej no bo niby do towarzystwa kopciuszkowi)
Lilie pięknie weszły w ziemię na płd.stronie jak w masełko.
Adrian masz rację będziemy się martwotać póżniej.Teraz tylko trzymajmy kciuki ,żeby zakwitła.
Jadziulka a Basia ma też pienną czy krzewiastą?
Majusia te w Brico były ładnie ukorzenione(kupiłam jedną,białą Virgo) i niczym nie polane-żadnego wosku.Ladne sadzonki.
Dzisiaj podziwiałam biedronki-to następny znak,że zima nie wróci.
A poniewaz zima nie wróci więc trzeba rozgrzebać kopczyki.
Posadziłam Cinderellę z Wirgo(też biała hihi nie oparlam się chociaż jednej no bo niby do towarzystwa kopciuszkowi)
Lilie pięknie weszły w ziemię na płd.stronie jak w masełko.
Adrian masz rację będziemy się martwotać póżniej.Teraz tylko trzymajmy kciuki ,żeby zakwitła.
Jadziulka a Basia ma też pienną czy krzewiastą?
Majusia te w Brico były ładnie ukorzenione(kupiłam jedną,białą Virgo) i niczym nie polane-żadnego wosku.Ladne sadzonki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Kot z upodobaniem wchodzi na najwyższe drzewa.Nauczył się schodzić i już nie prosi o pomoc(tylko jak wlezie na dach-wtedy lubi mieć pod drzewem asystę i asekurację-spryciarz jeden)

Uwielbia siedzieć na czereśni.Co by tu upolować?

Uwielbia siedzieć na czereśni.Co by tu upolować?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU Basia ma pienną a ja moja dziś wsadziłam do doniczki z bananowym kompostem . Wyglądała na wysuszoną ,więc lepiej jak jednak trafiła do doniczki . Nie wiem jak Twoja Aniu ,ale moja nie miała oblepionych gałązek woskiem i to miałam mniej do roboty . Cieniutki korzonki jak włosy ciekawe jak długo bedzie sie aktywować
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - jak przezimowała Ci róża Cafe?
Małgosiu to nadal marna sadzonka.Zielone przy samej ziemi jest- więc odbije.Tak samo Lavender Pinocchio.
Miejmy nadzieję,że ten sezon im posłuży i się bardziej rozkrzewią.
Jadziu-babnanowy kompost?tzn.dałaś banana?
Jak to się stało,że dostałaś sadzonkę bez wosku?Szczęściara!!!Korzonki bardzo rachityczne.
http://petrenko.com.ru/garden/2007/06
Zjedż na sam dół i kliknij geranii-pokaże się cudowna pelargonia rococo.
Na marginesie też ciekawe kwiaty.Miłego oglądania.
Miejmy nadzieję,że ten sezon im posłuży i się bardziej rozkrzewią.
Jadziu-babnanowy kompost?tzn.dałaś banana?
Jak to się stało,że dostałaś sadzonkę bez wosku?Szczęściara!!!Korzonki bardzo rachityczne.
http://petrenko.com.ru/garden/2007/06
Zjedż na sam dół i kliknij geranii-pokaże się cudowna pelargonia rococo.
Na marginesie też ciekawe kwiaty.Miłego oglądania.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też znalazłam jedną u siebiean-ka pisze:Dzisiaj podziwiałam biedronki-to następny znak,że zima nie wróci.
Ptaki ćwierkają, motylek nawet przeleciał
Boszzzz... jak ja kocham wiosnę
Żeby tylko biedronki, u mnie widziałem mrówki, pająki, muchy motyle i pszczoły 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
No proszę jak nas fascynują wszelkie bzyki.Motyla i ja gościłam a muchy brzęczą w najlepsze.W I O S N A
Aniu,Adrianie,Tosiu
Aniu,Adrianie,Tosiu
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
anna63
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Och wreszcie powróciła ,ja również tyle że mnie krócej nie było ...Aniu kupiłam 4...( jak zwykle nie zawiodło mnie ogrodnictwo przy wyjezdzie z W-wy na wysokości Okęcia )
W Gdańsku i okolicach znalazłam nic ale też nie miałam zbyt dużo czasu na poszukiwania...Wielki napis RÓŻE w okolicach Torunia to chyba mi się przyśnił ...Mam nadzieję że sobota nie zawiedzie nas pogodowo i w ogrodzie popracować będzie można (czy prognozy jakieś mamy?)
Co zrobić teraz mam ,one gołe korzonki mają(te moje róże)w woreczku z małą ilością ziemi są ,może do donicy je wsadzić aby do soboty wytrzymały ...czy co...Och jak mnie to wszystko cieszy...kilka badylków a jaka radość wielka...a i ciemiernika pięknego kupiłam i trawkę poskręcaną taką...
W Gdańsku i okolicach znalazłam nic ale też nie miałam zbyt dużo czasu na poszukiwania...Wielki napis RÓŻE w okolicach Torunia to chyba mi się przyśnił ...Mam nadzieję że sobota nie zawiedzie nas pogodowo i w ogrodzie popracować będzie można (czy prognozy jakieś mamy?)
Co zrobić teraz mam ,one gołe korzonki mają(te moje róże)w woreczku z małą ilością ziemi są ,może do donicy je wsadzić aby do soboty wytrzymały ...czy co...Och jak mnie to wszystko cieszy...kilka badylków a jaka radość wielka...a i ciemiernika pięknego kupiłam i trawkę poskręcaną taką...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
A ja widziałam na razie tylko mnóstwo pajączków uciekających spod rąk na rabatkach
Już nie mogę doczekać się motylków i pszczółek, ale u mnie na razie kwiatuszki śpią, więc nie mają do czego przylatywać 
Ziemia zamarznięta to oczywiście załaduj je do donicy-wiadra i przysyp ziemią i niech poczekają na możliwość kopania w ziemi bo dołki to musisz im zrobić odpowiednio duże.(wiadomość na pw)
Aniu pogoda będzie paskudna.
Aga u Ciebie wszystko pózniej się rozwija ale za to my już kwiatów nie mamy a Twój ogród w pełnym rozkwicie.
Wczoraj kupiłam ziemię,obornik koński,znowu dwie lilie i bratki.Sąsiadce róże (księżniczkę Elżbietę pnącą i Virgo białą wielkokwiatową)Chciałam zamówić cudnej urody floksa żółto-liliowego ale dla mnie już zabrakło(allegro)
Dzisiaj nigdzie się nie wybieram bo znowu coś mi wejdzie do koszyka.Teraz idę sadzić te lilijki i bratki.
Aniu pogoda będzie paskudna.
Aga u Ciebie wszystko pózniej się rozwija ale za to my już kwiatów nie mamy a Twój ogród w pełnym rozkwicie.
Wczoraj kupiłam ziemię,obornik koński,znowu dwie lilie i bratki.Sąsiadce róże (księżniczkę Elżbietę pnącą i Virgo białą wielkokwiatową)Chciałam zamówić cudnej urody floksa żółto-liliowego ale dla mnie już zabrakło(allegro)
Dzisiaj nigdzie się nie wybieram bo znowu coś mi wejdzie do koszyka.Teraz idę sadzić te lilijki i bratki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
anna63
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 10:01
O najważniejszym zapomniałam, jadąc na północ co chwilę ptaki powracające mijaliśmy ,bocianów stada... a w Gdańsku będąc(właściwie to w Lublewie od G.13km.)żurawi słyszeliśmy krzyki...To WIOSNA już...podpis czas zmienić lub przynajmniej usunąć 
Oj u mnie tylko wszędzie wędrują pająki, pojawiły się nawet w domu, ale od jutra podobno znów zimno brrr.