Jak pozbyć się chrzanu?
Jak pozbyć się chrzanu?
Witam wszystkich Forumowiczów.
Tematów jest bardzo duzo ale nie mogę znaleźć porady na temat chrzanu.....
Chrzan sni mi sie juz po nocach bo na mojej działce znów zaczynam widzieć jego pierwsze listki. Czy ktoś ma sposób na to paskudztwo. Randap nic nie wskurał . Moze cos źle zrobiłam. Spryskałam miejsca gdzie rośnie roztworem wg przepisu na opakowaniu i.....NIC....rosnie.
Pomocy.
Ania
Tematów jest bardzo duzo ale nie mogę znaleźć porady na temat chrzanu.....
Chrzan sni mi sie juz po nocach bo na mojej działce znów zaczynam widzieć jego pierwsze listki. Czy ktoś ma sposób na to paskudztwo. Randap nic nie wskurał . Moze cos źle zrobiłam. Spryskałam miejsca gdzie rośnie roztworem wg przepisu na opakowaniu i.....NIC....rosnie.
Pomocy.
Ania
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Temat był poruszany juz na naszym forum tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ght=chrzan - jednak niewielkie są nadzieje na jego pozbycie się... 

- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Aniu spryskałaś miejsca gdzie on rośnie, czy liście chrzanu?
Proponuję Ci metodę, która sprawdziła się na miskancie (roślina chyba równie uparta co chrzan).
Daj trochę podrosnąć liściom. Gdy już łodyżki będą dosyć grube, zetnij wszystkie liście, a świeże miejsce ścięcia posmaruj, pędzelkiem, stężonym randupem.
Nie chciałam wierzyć, gdy wiosną tego roku wyjmowałam z ziemi suche, martwe łodygi miskanta. Myślę,że z chrzanem powinno być podobnie.
Proponuję Ci metodę, która sprawdziła się na miskancie (roślina chyba równie uparta co chrzan).
Daj trochę podrosnąć liściom. Gdy już łodyżki będą dosyć grube, zetnij wszystkie liście, a świeże miejsce ścięcia posmaruj, pędzelkiem, stężonym randupem.
Nie chciałam wierzyć, gdy wiosną tego roku wyjmowałam z ziemi suche, martwe łodygi miskanta. Myślę,że z chrzanem powinno być podobnie.

:)
Pryskałam wschodzące liście ale je nie ścinałam. Dzięki wszystkim za pomoc i mam teraz nadzieje, że pozbędę się tego niechcianego warzywka. 
Labor, jak brak Ci jest korzonków chrzanowych, to zapraszam na moja działkę. Z przyjemnością Ci je sprezentuje
Pozdrawiam
Ania

Labor, jak brak Ci jest korzonków chrzanowych, to zapraszam na moja działkę. Z przyjemnością Ci je sprezentuje

Pozdrawiam
Ania
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Re: Jak pozbyć się chrzanu?
Mam ten sam problem lecz na powierzchni działki 1300m chrzanu mam z 500 roślin.
Chyba mniszek połączony z roundup go zniszczy skoro niszczy skrzyp.
Chyba mniszek połączony z roundup go zniszczy skoro niszczy skrzyp.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek