Moje storczykowe skarby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczykowe skarby

Post »

lubię oglądać te Twoje śliczności :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Cudne kwitnienia i przyrosty... ;:138 Tez bym chciała tyle nowych korzonków, nie mam ani jednego nowego ;:224
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Gosiu ;:196

Basiu
;:196 na pewno i u Ciebie lada moment ruszą pełną parą i liście, i korzonki, i pędziki :)

Wiecie co wypatrzyłam :roll: ....? Na moim malusim jeszcze keiki dendrobium u podstawy psb widać coraz bardziej wyraźne i przezroczyste zgrubienie. Nie jest to nowy korzonek, bo te wychodzą malutkie, a coś większego...ale nie piszę głośno, żeby nie zapeszać ;:224 :heja Za kilka dni, jak się zacznie kluć konkretnie, to Wam pokażę :)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Agatko gratuluję udanych reanimacji ;:63 to cieszy :D .Zieleninka ładnie przyrasta i powiem Ci że troszkę zazdroszczę keieczek ja czekam i nic :( .Miło się czyta i ogląda storczyki które postanowiły rozkwitnąć .
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Agatko wielkie brawa za reanimację ,ja też próbowałem w kamykach ale z marnym skutkiem,teraz siedzi w mchu,jest promyk nadziei.Bardzo ładne żółte ;:3 .
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p

Post »

Kasiu(katarzynka575), Darku, Julitko dziękuje Wam za odwiedziny ;:167 ;:167 . Reanimowany storczyk ładnie ciągle inwestuje w korzonki ;:138 ;:138 na dzień dzisiejszy jest 11 nowych+ te dwa które były, jednak, stan tych starych się troszkę pogorszył. Liście mimo robionych okładów tez zwiotczały, ale jestem dobrej myśli. Nowy listek już podrósł. To samo dzieje się u tego reanimowanego którego dostałam od sąsiadki. U niego korzonki przyrastają wolniej, ale ma ich siedem i zaczął wypuszczać listek. Jestem więc dobrej myśli :) Na dniach porobię im zdjęcia i będzie fotorelacja.
Od ostatniej wizyty w moim wątku, przy były mi dwa storczyki (choć nie powiem...w ręku miałam ich znacznie więcej i naprawdę ciężko było mi odłożyć co niektóre okazy z powrotem na półkę...). Obydwa były na mojej liście wymarzonych. Mam nadzieję, że ilość zdjęć i ujęć Was nie zanudzi... Zakwitł też (nareszcie) storczyk, którego dostałam od babci. Wypuścił nowy pęd jesienią, a zimą, pewnie z braku słoneczka po kolei zasuszał pączki. Przystopował na jakiś czas a potem zaczął przedłużać pędzik i uformował 4 pączki, póki co rozbiły się trzy.

Ceglana woskowa nowość:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Różowa woskowa nowość - ten był baaaardzo wysoko na liście "chciejstw" :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Babciny różowy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zbiorowe ujęcia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to już nowa psb na keiki dendrobium nobile
Obrazek
Zapowiedź następnej psb (tak myślę) ;:138 ;:138 ;:138
Obrazek
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Agatko wszystkie cudowne ale mnie najbardziej urzekł :shock: ceglany rudasek ,piękny jest .To z jakich zrezygnowałaś na rzecz tych ślicznot :?Gratuluję cosia na dendrobium ;:63
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Agatko wszystkie piękne ale najbardziej podoba mi się ten pomarańczowy ;:226 ;:226 ale jakoś ja nie mogą na niego trafić w sklepie ;:223 ;:223.
Ładnie rośnie Ci dendrobium ;:138 ;:138
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p

Post »

Moniczko, dziękuję ;:167

Kasiu, akurat siedzę i nadrabiam zaległości u Ciebie :), A na półkę odłożyłam kilka łaciatych, w tym jeden ciemnofioletowo-bordowy, naprawdę cudny był i jedno takie woskowe żółto - różowe piegowate cudo i jednego którego gdzieś widziałam u kogoś w wątku, ale nie pamiętam u kogo (chyba u Dorotki albo Dusi), taki woskowy z kremowymi wąskimi płatkami w różowe kropeczki. Ech cuda, cuda... Otworzyli mi ostatnio Praktikera w Opolu (i to własnie na tym otwarciu dali taki rzut storczyków ze nie wiedziałam naprawdę gdzie patrzeć...), to mam nadzieję (po tym co podglądam u Iwonki/Petry i Lucynki), że będę takie rarytasy spotykać częściej.... Stwierdziłam że czasu na realizację storczykowych marzeń mam jeszcze....do końca życia :wink: Trzeba być cierpliwym ;:108

Julitko, dziękuję ;:167 ten pomarańczowy jest akurat z Obi :)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Agatko bardzo chętnie bym tam pobiegła ale gips mi na tonie pozwoli :;230 :;230 jak pech to pech a M to na pewno mi nie kupi ;:223 ;:223 więc zostaje mi tylko czekać na możliwość zakupu tego cuda ;:167
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Agatko, piękne wszystkie ;:138 . Tego pierwszego mam i nazywam go Rudym, trzy miesiące po przesadzeniu właśnie puszcza mi dwa pędziki :heja , ale tego drugiego Ci zazdraszczam. Dawno nie trafiłam na taką dostawę, po której nie wiadomo, którego storczyka wybrać, fajne są wtedy emocje i ;:167 mocniej bije :D . Niech dalej Ci wszystko pięknie przyrasta i kwitnie ;:196 .
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11

Post »

o matko ;:111 ale piękne te woskowe, chyba też trafią na listę moich chciejstw
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale cuda! Uwielbiam woskowe. ten drugi troche przypomina mojego nowego z LM, a takiego jak ten pierwszy też mam, od września cały czas kwitnie, choć tylko jednym kwiatem, ktory już jest lekko zielony, ale ciągle się trzyma.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Woskowe phalaenopsisy przecudne ;:180
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold