Budowa domku ogrodowego

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
marek_3535
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 13 mar 2011, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Budowa domku ogrodowego

Post »

Witam.Na wstępie chciałbym wszystkich powitać,jestem nowym forumowiczem.Stawiam pierwsze kroki na forum jak i w ogrodnictwie.Niedawno kupiłem małą działkę 380 m kw.Chciałbym postawić na niej domek,tylko nie wiem czy drewniany czy murowany.Oglądałem domki z drewna koszt to min. 5000zł(2.5 - 3 m) z lichego materiału.Teraz zastanawiam się nad postawieniem murowanego z pomocą jakiegoś murarza.Nie znam się na murarce.Może jakieś sugestie i rady jak zacząć,z jakich materiałów krok po kroku.Domek o jakim myślę to 2.5 m na 3.2m.Pozdrawiam-Marek.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Budowa domku ogrodowego

Post »

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Budowa domku ogrodowego

Post »

Marku !
Zdecydowanie za mały planujesz ten domek. Tylko narzędzia i rożne akcesoria ogrodnicze potrzebują 2 - 3 m 2.
Musisz zaplanować kąt do przygotowywania posiłków. Taka mikro kuchnia. Miejsce gdzie będziesz mógł usiąść odpocząć, lub nawet się przespać. Miejsce do mycia itd. Wydaje mi się, że 12 m2 to wszelkie minimum.
Napisz gdzie Twoja działka jest położona i co to jest za działka.
Czy masz prąd, wodę.
Koszt wzniesienia takiego budynku nie jest duży.
Buduj murowańca.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”