W.o... Ciąży, porodzie i połogu
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak tu miło, tyle osób czeka na maluszka. Mnie też sie to udzieliło i przywołało wspomnienia. Dorko, jeszcze nie raz zatęsknisz do tych chwil oczekiwania chociaż teraz już byś chciała jak najszybciej tulić swoją Dzidzię. Czy ktoś nas powiadomi, że to sie już stało, że Dzidziuś się urodził? Czekam razem z Tobą i wszystkimi ciociami forumkami.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
No i tak się nakręciłam na tą książkę i filmik "Co nieco o rozwoju dziecka", że w końcu sobie zamówiłam
W poniedziałek powinna do mnie dotrzeć.
Jeśli znacie jakieś ciężarówki to warto im wspomnieć o tej książce... może też będą zainteresowane ;-)
Chatte, dopiero teraz po kojarzyłam co miałaś na myśli pisząc "bardziej bym wierzyła mamie"... chodzi o 24-01
W jednym dniu byłby by dwie imprezy ;-)
Amlosku, jednak coś bardziej czuję na dziewczynkę... i to taką dziewczynę która uwielbia swojego tatuńcia a on ją
Jak tylko wieczorkiem idziemy spać i tata zaczyna z nią rozmawiać czy głaskać brzuszek to ona (ono) tak potrafi się poprzekręcać, że niemal całe ciałko ma po tej stronie gdzie mój "M" ma w danej chwili dłoń
To jest miłość
Na mnie tak nie reaguje 
Ignis, już o tym pomyślałam i zamówiłam sobie chustę do noszenia dzidzi
Nawet po porodzie będę mogła mieć ją cały czas przy sobie
Jednak nie będzie to to samo co brzuniek 
Krysko, BARDZO MI MIŁO, że jesteście ze mną! To bardzo podnosi na duchu i pozwala skupić się na czymś innym niż tylko na oczekiwaniu ;-)
Oczywiście, że postaramy się powiadomić! Pewnie zrobimy to przez kogoś z Moderków, na swojego "M" nie chcę w tej sprawie liczyć bo on pewnie jak już zostanie tatusiem to będzie tak oszołomiony, że zapomni jak ma na imię
aczkolwiek... możliwe, że nie doceniam swojego "M"
Agaxkub, dziękujemy, dziękujemy... jednak dzidzia może już przestać tak kurczowo trzymać się ;-)
Zuzulku, no to wszystko jasne.... za 2,5 roku oficjalnie otwieramy przedszkole!
Uwierzysz, że ja już się zastanawiam do jakiego przedszkola wyślę naszą pociechę
Bardzo podoba mi się pomysł z przedszkolem montessoriańskim. Jednak w mojej okolicy jeszcze takiego nie ma
Pozdrawiamy!!

Jeśli znacie jakieś ciężarówki to warto im wspomnieć o tej książce... może też będą zainteresowane ;-)
Chatte, dopiero teraz po kojarzyłam co miałaś na myśli pisząc "bardziej bym wierzyła mamie"... chodzi o 24-01

Amlosku, jednak coś bardziej czuję na dziewczynkę... i to taką dziewczynę która uwielbia swojego tatuńcia a on ją

Ignis, już o tym pomyślałam i zamówiłam sobie chustę do noszenia dzidzi

Krysko, BARDZO MI MIŁO, że jesteście ze mną! To bardzo podnosi na duchu i pozwala skupić się na czymś innym niż tylko na oczekiwaniu ;-)
Oczywiście, że postaramy się powiadomić! Pewnie zrobimy to przez kogoś z Moderków, na swojego "M" nie chcę w tej sprawie liczyć bo on pewnie jak już zostanie tatusiem to będzie tak oszołomiony, że zapomni jak ma na imię

Agaxkub, dziękujemy, dziękujemy... jednak dzidzia może już przestać tak kurczowo trzymać się ;-)
Zuzulku, no to wszystko jasne.... za 2,5 roku oficjalnie otwieramy przedszkole!
Uwierzysz, że ja już się zastanawiam do jakiego przedszkola wyślę naszą pociechę

Pozdrawiamy!!
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
...tupię w miejscu... zaglądam do wiadomego miejsca... no... czekam czy Twój M puści jakąś wiadomość czy nie.....a tu...
Doruś, żeby wszystkie babki przechodziły ciążę jak Ty
nie byłoby tyle chorych telewizyjnych przykładów 

Doruś, żeby wszystkie babki przechodziły ciążę jak Ty

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
jakich przykładów? Nie oglądam TV... mamy TV mniejszy niż mój monitor od kompa i w dodatku ten TV jest schowany w szafieempuza pisze:... nie byłoby tyle chorych telewizyjnych przykładów

A na poważnie to zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że nie każda ma tak łatwo przez te 9 miesięcy... Jednak Aguś myślę, że nie ma nic za darmo i to, że udało mi się te miesiące przetrwać bez większych dolegliwości to zawdzięczam w dużej mierze temu, że miałam możliwość zadbania o siebie i swoje potrzeby. Jeszcze mi został poród ;-) Mam nadzieję, że będzie taki jak poród mojej Babciuszki...
Swoją drogą to ciekawa historia

Babciuszka rodziła w domu w asyście Dziadzia i położnej. Położna chciała coś dziadziowi pokazać i w tym momencie Babci odeszły wody zalewając Dziadzia ;-) Dziadzio poszedł po ręcznik i zanim zdążył się obetrzeć to zauważył coś czarnego

Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie... trochę genów po Babci jednak mam

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
no, nie myślcie sobie, że ja nie czekam.
Codziennie zaglądam do Dorki czy już jest ta dzidzia, czy jeszcze nie.

Codziennie zaglądam do Dorki czy już jest ta dzidzia, czy jeszcze nie.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Choc w tym miejscu jestem po raz pierwszy,to przesledziłam Dorotko całą Twoją i Twojej dzidzi podróż ku narodzinom z zapartym tchem.I powiem jeszcze,że aż dziwne to mi się wydaje,ale doczekac się nie mogę...dalszych wiadomości od Ciebie...A że nie ja jedna,to pamiętaj:wez ze sobą komp,żebyś mogła zaraz zdac relacje jak dzidzia,jak Ty no i jak M,czy nie zemdlał,czy nie uciekł...
.Trzymam kciuki z całej siły i życzę wszystkiego najlepszego,a-no i oczywiście-szybciutkiego jak u Twojej babci

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- kryska
- Przyjaciel Forum
Dorka się nie odzywa ponad dobę, czyżby już?

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum
Przez to oczekiwanie wszystkie paznokcie już poogryzałam. 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.