Zdjęcia siewek i rozsad - sezon 2011

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zdjęcia siewek i rozsad - sezon 2011

Post »

KasiaPuk pisze:Zaczyna mi się odechciewać je czytać jak widzę niektóre teksty forumowicz,
Polecam w takim razie :
Obrazek

Ciekawe, kiedy sie odechce niektorym z Was mnie zaczepiac ?
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Po prostu młody gniewny :twisted: Szanowni Państwo , więcej wyrozumiałości :uszy
A z tym dolomitem to nie do końca prawda ;:224 Mam pod całym tunelem na głębokości około 40-50 cm sporą warstwę dolomitu pomieszanego z ziemią jako wypełnienie i żadnych niekorzystnych tendencji nie zauważyłem , oprócz tego że wszystko rośnie jak na drożdżach , chwasty też :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
iwa3003
200p
200p
Od: 2 mar 2010, o 21:24

Post »

I znowu to samo ;:150
Pozdrawiam Iwona :)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Matko ,obiecałam sobie na początku działalności na tym forum- 4lata to już chyba -,że nie wdam się w żadne pyskówki ,więc dajmy sobie wszyscy siana ,i nie zamieniajmy tego forum w gar z pomyjami .

Reasumując -udawajmy ,że rozmów powyższych nie było -OK :?: i przejdzmy do merytoryki ,...czy jakoś tak ...
Awatar użytkownika
KasiaPuk
200p
200p
Od: 17 sty 2011, o 21:25

Post »

pomidoro, wkurzasz ucho. I to nie tylko moje z tego co widzę. Te książeczki zostaw sobie na bezsenne noce, ja mam co czytać i nie są to twoje posty. Po prostu uważam że jesteś na tym forum kimś kto na siłę kreuje się na skarbnicę wiedzy, a doskonale wiemy że metoda "kopiuj - wklej" nie sprawdza się jako surowiec do budowy autorytetu. Ja cie za autorytet nie uważam, wręcz przeciwnie, anglicy użyliby w twoim przypadku prostego a dźwięcznie brzmiącego określenia "waste of space". Dla kogoś kto szuka rzetelnych informacji jesteś po prostu czymś co spowalnia i utrudnia znalezienie odpowiedzi. Jeżeli na przykład zadałabym pytanie do Tadeusza, odpowiedziałby na podstawie własnych doświadczeń i wiedzy. Ty cytujesz wikipedię. Wikipedię mogę przejrzeć sama.

To moja ostateczna odpowiedź na zaczepki tego gościa.

Przepraszam za ten post wszystkich pozostałych, ale mam już dość sieczki cytowanej przez forumowicz.
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Moje selerki:

Obrazek
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

Zibi, ale Ty masz pewnie kwiaty w tym tunelu, pisałeś swego czasu , że u Ciebie dużo chemii, domyślam sie więc, ze stosujesz na kwiaty. Kwiaty może nie są tak wrażliwe na wapno w glebie jak pomidory. korzenie pewnie też nie siegają tak głęboko.

Co do kłótni w tym wątku to co jeden post złośliwszy. :evil:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

KASIU LILU cóż, z braku opinii opartych na praktyce, nie zostaje Ci nic innego tylko przychylić się do moich sugestii.
Wszystkie, które były posadzone w ziemi do siewu.
Moja praktyczna znajomość uprawy sadzonek pomidorów z ziemi zakupionej w publicznych placówkach i wygląd pokazanej na zdjęciu rośliny nie przekonuje mnie do sugestii że występuje im niedobór fosforu i manganu.

Czytając publikacje naukowe , w każdej roślinie można się dopatrzyć nieprawidłowości i braków które jednak w niczym nie umniejszają wzrost i plonowanie roślin w naszych szklarniach, tunelach i uprawach polowych.
Awatar użytkownika
KasiaPuk
200p
200p
Od: 17 sty 2011, o 21:25

Post »

Esmeraldo, dzięki za wskazówkę, widzę że już czas i na moje selery;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem , mój tunel to kwiaty do kwadratu , ale co roku sadzę też 8 pomidorów z odmian które wcześniej wymieniłem i trzy ogórki mieszańce krakowskie. Po prostu lubię przy pracy się pożywić i ich grządka jest z maroleksem omijana z daleka. Nawet gdy robię opryski to zasłaniam ją agrowłókniną :wit :wit :wit
Dolomit mam oczywiście naturalny , prosto z wyrobiska , bo jak widzę cenę w sklepie , to raczej na takie ilości bym sobie nie pozwolił :wink:
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30

Post »

Oto mój gąszcz selerków. W sobotę wielkie pikowanie. Życzcie mi powodzenia :shock: :;230

Obrazek

Esmeraldo, przepiekne są Twoje selerki, moje troszku mniejsze :wink:
pozdrawiam, Anita
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Miło mi bardzo :oops: bo pierwszy raz w tym roku siałam i pory i selery, postanowiłam mieć swoje, a co!

Niteczka - no to powodzenia!

KasiaPuk ;) ;:136 :uszy Ponieważ żem ze wsi, to rzeknę, że krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje :D

Też tak macie, że możecie patrzeć bezustannie na swoje siewki/rozsady? Patrzę na nie jak na najpiękniejsze dzieci i rozmawiam z nimi, dostaję lekkiej szajby w oczekiwaniu na wiosnę :D
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Esmeralda pisze:

Też tak macie, że możecie patrzeć bezustannie na swoje siewki/rozsady? Patrzę na nie jak na najpiękniejsze dzieci i rozmawiam z nimi, dostaję lekkiej szajby w oczekiwaniu na wiosnę :D
Jest to pospolite schorzenie , niestety nieuleczalne :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30

Post »

Nie dziękuję :wink:
Czy też tak mamy? U mnie bieganie od parapetu, do parapetu jest na porządku dziennym. M twierdzi, że popadam w obłęd :;230
pozdrawiam, Anita
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam!
Siewki Lilu są moim zdaniem takie jakie powinny być,kolor często zależy od gatunku pomidora.Liścienie oddają łodydze to co pobrały żółknienie jest tego dowodem.Pomidory są ciepłolubne i na tym etapie wystarczy im temperatura pokojowa.Dopiero na kilka dni przed wysadzaniem trzeba je stopniowo hartować wystawiając na balkon początkowo krótko i po tym coraz dłużej.Dla pomidorów najlepsza temperatura to około 22 stopnie i w tedy je sadzimy do gruntu jeżeli zapewnimy im taką temperaturę.W foli jest to szybciej bo w połowie kwietnia/nie zawsze/ jak w gruncie/około 2o maja/.Pomidory są mało wymagające i w czasie gdy są w doniczkach wystarczy im podlewanie zwykłą wodą oraz dużo światła.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”