I zachorowałam na tego wilczomlecza
Roślinki Barbarki
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dziękuję wszystkim za odwiedzinki i miłe słowa
Bożenko skimia będzie wiosną posadzona w ogrodzie . Zamówiłąm ją sobie , miała przyjść dopiero na wiosne , ale zrobiono niespodziankę i hurtownik przywiózł ją wcześniej . Więc od jakiegoś czasu jest jednym z moich doniczkowców
Zosiu odwiedziłam kwiaciarnię ( nową ) w poniedziałek i pani kwiaciareczka pokazała mi podobną do poszukiwanej przeze mnie ale mówiła na nią pietrucha . Mam popytać po hurtowniach , zobaczymy co z tego wyniknie
Zielona wilczomlecz bardzo fajnie się rozsiewa do doniczek , rosną już nowe "dzieci" , więc wytarczy słowo i adresik i gdy tylko trochę dorosną to poślę
Kari jeśli się nie myle jest to Callisia elegans . Uszczykiwanie pędów pobudzi jej rozkrzewienie . Nawozi sie raz w miesiącu roztworem wieloskłądnikowym . Lubi miejsca w oknach wschodnich lub zachodnich U mnie rośnie w kuchni , stoi na półeczce ale dosć sporo światła do niej dociera .
Bożenko skimia będzie wiosną posadzona w ogrodzie . Zamówiłąm ją sobie , miała przyjść dopiero na wiosne , ale zrobiono niespodziankę i hurtownik przywiózł ją wcześniej . Więc od jakiegoś czasu jest jednym z moich doniczkowców
Zosiu odwiedziłam kwiaciarnię ( nową ) w poniedziałek i pani kwiaciareczka pokazała mi podobną do poszukiwanej przeze mnie ale mówiła na nią pietrucha . Mam popytać po hurtowniach , zobaczymy co z tego wyniknie
Zielona wilczomlecz bardzo fajnie się rozsiewa do doniczek , rosną już nowe "dzieci" , więc wytarczy słowo i adresik i gdy tylko trochę dorosną to poślę
Kari jeśli się nie myle jest to Callisia elegans . Uszczykiwanie pędów pobudzi jej rozkrzewienie . Nawozi sie raz w miesiącu roztworem wieloskłądnikowym . Lubi miejsca w oknach wschodnich lub zachodnich U mnie rośnie w kuchni , stoi na półeczce ale dosć sporo światła do niej dociera .
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
barbarka

Zielona zerknij na pw
Bożenko niech rosną i cieszą

Bożenko niech rosną i cieszą
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
Barbarko i mi się udało wkoncu odwiedzic Twój wątek. Masz wiele pięknych i zadbanych roślinek.
Trudno od nich oderwac wzrok. Dla takiej miłośniczki kwiatów jak ja to prawdziwy raj
Wśród twoich parapetowców znalazłam kilka roślinek którymi byłabym zaineresowana. Szczególnie upodobałam sobie begonie peperomię i filodendron. Gdybyś szukała im nowego domu to chętnie szczepki przyjmę do swego M

Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
-
barbarka

edytahome dziękuje bardzo , wiesz gdy tylko będę rozsadzała roślinki , to będę miała Cię na myśli

Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
old_I-s
-
barbarka

Aniu ta trzykrotka ma sporo słonka , gałązki są już kilka dni temu poderwane , mój błąd to za duża doniczka , źle ją dobrałam 
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Babopielka

- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
roślinka może mieć dużo światła, ale krótki zimowy dzień i tak spowoduje wyciąganie
jedyna rada doświetlanie elektryczne - np ustawianie w pokoju gdziezwykle długo jest jasno
moje trzy trzykrotki stojące w pokoju gdzie jest do późna zapalona lampa wyglądają całkiem inaczej niż dwie które stoją na parapecie pokoju gdzie mają do dyspozycji tylko dzienne światło
jedyna rada doświetlanie elektryczne - np ustawianie w pokoju gdziezwykle długo jest jasno
moje trzy trzykrotki stojące w pokoju gdzie jest do późna zapalona lampa wyglądają całkiem inaczej niż dwie które stoją na parapecie pokoju gdzie mają do dyspozycji tylko dzienne światło
- Babopielka