Piękna rodzinka Masdevallii i cudne białe epidendrum chociaż i pozostałe urocze
Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Asiu same śliczności pokazujesz, masa kwiatów teraz zimą
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiaaaa
Tyle zdjęć możesz wstawiać codziennie. Z Twojego wątku nie da się wyjść obojętnie. Tyle różności, tyle piękności, co jeden to ładniejszy,a co drugiego się chce widzieć u siebie
Mnie osobiście urzekł ten biały sabotek. To jakiś gatunek? określona hybryda? Czy zwyczajny sabotek, kórego u Was w Niemczech widuje się w supermarketach?
Jest cudowny! Białe sabotki zawsze mnie urzekały swą elegancja
Nie wspomnę o Masdevalliach... Ty wiesz jak bardzo je kocham
Twoje zdjęcia i kolekcja są oszałamiające! Nie opuszczaj tego forum, bo u Ciebie ZAWSZE jest co podziwiać
Nie wspomnę o Masdevalliach... Ty wiesz jak bardzo je kocham
Twoje zdjęcia i kolekcja są oszałamiające! Nie opuszczaj tego forum, bo u Ciebie ZAWSZE jest co podziwiać
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu padłam z wrażenia na widok tych fotek.
Wszystkie są cudowne
Najpierw zauroczył mnie ten anielsko biały sabotek, potem jeszcze dobiły mnie masdevallie
Za jakieś 5 lat też może tak będę miała
tzn. masdevalli tyle 
Za jakieś 5 lat też może tak będę miała
Asiu, jak zwykle powalasz na kolana
Masdevallie wyglądają jakbyś powtykała w nie sztuczne kwiatki z modeliny
Pięknie razem wyglądają
Co to za paphiopedilum? Strasznie mi się podoba jego niewinna biel
Co to za paphiopedilum? Strasznie mi się podoba jego niewinna biel
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joane cuda
, co jeden to ładniejszy od drugiego, bajeczne storczyki.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asiu serwując takie fotki uważaj bo normalnie powodujesz szybsze bicie serducha co za tym idzie ...można dostać zawału
ale na poważnie masz cudowne kwitnienia, sama nie wiem które są cudniejsze ale chyba Masdevallie najbardziej powalają 
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Asiu
Po prostu są bajeczne. Masz dar do hodowli i pielęgnacji. Podziwiam
Po prostu są bajeczne. Masz dar do hodowli i pielęgnacji. Podziwiam
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Jak zawsze dostałam wytrzeszczu, zwaliło mnie z nóg i dojść do siebie nie mogę.........

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- Merghen

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Też chciałabym wiedzić jak się zwie paphiopedilum i jak duży ma kwiat. Jego środeczek jest przeuroczy. I jak już bedziesz miała miarę w ręce to czy mogłabyś zmierzyć długość i wysokość koszyczka. Mam ochotę na zajęcia w drewnie więc może bym sobie coś takiego potworzyła a u Ciebie widzę,że mieszczą się 4 doniczki. I od razu pięknie dziękuję 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Alicjo
i dziękuję.
Petra i Ciebie też witam serdecznie.
Cieszę się, że mimo tego, że nie za bardzo lubisz Masdevallie to spodobały Ci się moje. Każdy z nas lubi co innego. Zapraszam częściej.
sylvia_sirena
Marto nazwę sabotka podałam w odpowiedzi powyżej.
mis20
Januszu dziękuję. U Ciebie też stale czytam ale nie wpisuję się. Moje Canny mają się też dobrze.
Dorotko myślę że już doszłaś trochę do siebie.
Gosiu Paphiopedilum ma duży kwiat. Jego wymiary licząc od czubka kapelusza do spodu bucika to 9 cm. a od jednego wąsa do drugiego 11 cm.
Rozmiary koszyka to 30x30 cm licząc od zernątrz. Wysok. 12 cm. Mieszczę w nim 4 doniczki 12 i jedną 8 w środku. Są też miejsze. Ale w nich sadzę bezpośrednio storczyki.
Petra i Ciebie też witam serdecznie.
Gosiu u mnie zimą jest najwięcej kwitnień. Storczyki tak właśnie mają, że większość kwitnie od jesieni po wiosnę. Dlatego się cieszę na nie bo uprzyjemniają nam te szare dni. Obecnie już więcej jest słonka to i raźniej się robi.Goska1307 pisze:masa kwiatów teraz zimą
Moniko bardzo chętnie bym to robiła ale nie mam czasu na fotografowanie i też by wam się znudziło cocziennie oglądać jedne i te same kwiaty.Zabka_Monis pisze:Tyle zdjęć możesz wstawiać codziennie.
Ten biały sabotek to Paphiopedilum Rosy Dawn kupiony u hodowcy.Zabka_Monis pisze:Mnie osobiście urzekł ten biały sabotek. To jakiś gatunek? określona hybryda? Czy zwyczajny sabotek, kórego u Was w Niemczech widuje się w supermarketach?
sylvia_sirena
Arletko myślę, że szybciej uda Ci się uzbierać pokaźną kolekcję tych cudnych kwiatów.arlet3 pisze:Za jakieś 5 lat też może tak będę miała![]()
tzn. masdevalli tyle
Marto nazwę sabotka podałam w odpowiedzi powyżej.
mis20
Celinko szybsze bicie jest nieszkodliwe a nawet pożyteczne, dopóki nie wali jak młot.trzynastka pisze:powodujesz szybsze bicie serducha co za tym idzie ...można dostać zawału
Januszu dziękuję. U Ciebie też stale czytam ale nie wpisuję się. Moje Canny mają się też dobrze.
Dorotko myślę że już doszłaś trochę do siebie.
Gosiu Paphiopedilum ma duży kwiat. Jego wymiary licząc od czubka kapelusza do spodu bucika to 9 cm. a od jednego wąsa do drugiego 11 cm.
Rozmiary koszyka to 30x30 cm licząc od zernątrz. Wysok. 12 cm. Mieszczę w nim 4 doniczki 12 i jedną 8 w środku. Są też miejsze. Ale w nich sadzę bezpośrednio storczyki.
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Asiu, pięknie kolorowo u Ciebie, sabotek wygląda bardzo dostojnie w tej bieli, a ten zielonkawy to jakaś epicattleya czy inne cudo, bardzo mi się podoba. Pułka z masdevalliami urocza, faktycznie niektóre sporych rozmiarów. Angulocaste Red Jewel piękny, pierwszy raz widzę takiego storczyka.
Asiu u Ciebie zawsze można naoglądać się pięknych storczyków i nacieszyć swoje oczy
Asiu u Ciebie zawsze można naoglądać się pięknych storczyków i nacieszyć swoje oczy
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Wszystkie piękne!,mało,cudowne!
A to:
to już artystyczna kompozycja.
Takie sobie niby zwykłe,białe kwiatki.
Joasiu,gratulacje.
A to:
to już artystyczna kompozycja.Takie sobie niby zwykłe,białe kwiatki.
Joasiu,gratulacje.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow...stół czy tez komoda pełna kwitnących masdevallii, tak chyba ( dla mnie) wygląda raj storczykowy
Ta..."woskowa katlejasta" (nazwa nie do zapamiętania) jest śliczna...muszę sobie o tym gatunku poczytać
No i biały sabotek...taki delikatny...
I całe multum falków kwitnących... pięknie jest u Ciebie
Ta..."woskowa katlejasta" (nazwa nie do zapamiętania) jest śliczna...muszę sobie o tym gatunku poczytać
No i biały sabotek...taki delikatny...
I całe multum falków kwitnących... pięknie jest u Ciebie