nie wiedziałam , że tak szybko będą się garnęły.
 nie wiedziałam , że tak szybko będą się garnęły.Co ja teraz z nimi pocznę ? pewnie będą rosły na dziko

[/url]
[/url]

ale co tam
 ale co tam 

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce9 ... 23643.html]
 [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce9 ... 23643.html]

oraz nasionka rudbeki.
 oraz nasionka rudbeki. i w tym roku pokaże mi swoją krasę , bo to już jej drugi sezon w moim ogrodzie
 i w tym roku pokaże mi swoją krasę , bo to już jej drugi sezon w moim ogrodzie

, bardzo też spodobała mi się ta Japońska pagoda
 , bardzo też spodobała mi się ta Japońska pagoda   .
  . , świetne zakupy Poczyniłaś...  :P . Pilnuj bo w nocy się zakradnę...
 , świetne zakupy Poczyniłaś...  :P . Pilnuj bo w nocy się zakradnę...   
   .
  . .
  . 

wcale się nie dziwię, że zabrakło na gumowce
  wcale się nie dziwię, że zabrakło na gumowce   

. Nie mam możliwości ciągłego przebywania na forum być może dlatego tu takie pustki
 . Nie mam możliwości ciągłego przebywania na forum być może dlatego tu takie pustki 
 Ogólnie raczej kiepsko będzie pasował do całości w tylnej części ogrodu, ale nie zamierzam już tego przebudowywać. Tródno - rzuciłam się z motyką na słońce:) Jeśli chodzi o pagodę, to jak będziesz chciał,  dam ci na P.W. namiary na dostawcę - ma te pagody w najlepszej cenie ( tak uważam). Z czasem postaram się do tego kącika dodać więcej akcentów japońskich typu małe bonsai , ale wszystko w swoim czasie. Myślałam też o płotku z bambusa  takiego grubego o średnicy ok 8-10 cm ,one były by słupami głównymi natomiast poprzeczne były by mnieszej średnicy .Takie grube to koszt ok 100 zł ( nie pamiętam ich wysokości ale ok 4 mb, więc wyszły by cztery słupy .  Trochę to wszystko drogie a planów i zakupów masa. Wszystko jednak w swoim czasie .
 Ogólnie raczej kiepsko będzie pasował do całości w tylnej części ogrodu, ale nie zamierzam już tego przebudowywać. Tródno - rzuciłam się z motyką na słońce:) Jeśli chodzi o pagodę, to jak będziesz chciał,  dam ci na P.W. namiary na dostawcę - ma te pagody w najlepszej cenie ( tak uważam). Z czasem postaram się do tego kącika dodać więcej akcentów japońskich typu małe bonsai , ale wszystko w swoim czasie. Myślałam też o płotku z bambusa  takiego grubego o średnicy ok 8-10 cm ,one były by słupami głównymi natomiast poprzeczne były by mnieszej średnicy .Takie grube to koszt ok 100 zł ( nie pamiętam ich wysokości ale ok 4 mb, więc wyszły by cztery słupy .  Trochę to wszystko drogie a planów i zakupów masa. Wszystko jednak w swoim czasie .
AGNESS pisze:Iwonko ależ szalejesz z roślinnymi zakupamiwcale się nie dziwię, że zabrakło na gumowce

Pokazałaś wspaniałe rudbekie, czy udało Ci sie dostać wreszcie ich nasionka, bo piszesz, ze jakieś przyszły
 witam cie i ściskam
  witam cie i ściskam 

A nasionka jak są takie drobniuteńkie, to można wymieszać z odrobiną suchego piasku lub ziemi i wtedy dopiero wysiać
 A nasionka jak są takie drobniuteńkie, to można wymieszać z odrobiną suchego piasku lub ziemi i wtedy dopiero wysiać   Od razu robi sie to dużo łatwiejsze
  Od razu robi sie to dużo łatwiejsze   Strasznie jestem ciekawa jakie wyjdą te rudbekie i czy już w tym roku zakwitną
 Strasznie jestem ciekawa jakie wyjdą te rudbekie i czy już w tym roku zakwitną  

. No chyba, że się jeszcze namyślę i coś wykombinuję bo brak miejsca na nasadzenia można by nadrobic choć trochę ozdobami, choć nie zawsze wszystko idzie ze sobą w parze
 . No chyba, że się jeszcze namyślę i coś wykombinuję bo brak miejsca na nasadzenia można by nadrobic choć trochę ozdobami, choć nie zawsze wszystko idzie ze sobą w parze   .
  .

Tylko nie mam pojęcia gdzie upchnę hortensję i azalie
 Tylko nie mam pojęcia gdzie upchnę hortensję i azalie