Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
KRYSIU no to trochę zaszalłaś w OBI . Jeszcze nie zdążyłam tam dotrzeć . Brat kupił mi tylko znaczniki na razie wolę w takie miejsca nie zaglądać
bo wiem czym mogłoby się to skończyć
Piękne wiosenne powitanie miałaś na działce . U mnie też mało słonka ,więc roślinki muszą sobie jakoś radzić
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ale smakowitości i piękności nakupiłaś, nic tylko siać i sadzić, niech no ta wiosna już się zjawi. 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Krysiu, widzę, że jesteś już przygotowana do sezonu
zaopatrzyłaś się nie tylko w nasiona...dojrzałam też nawóz. Stosujesz nawozy długodziałające? Bo to chyba Substral 100 dni?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Ten substral magiczna siła, to jest do podlewania pelargonii, surfinii, fuksji, begonii, werbeny. Ja w rozcieńczeniu 1 łyżeczka na 5 litów wody stosuję go do codziennego podlewania. Podobny jest do pomidorów i papryki.
Pozdrawiam Krystyna
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu widzę spore zakupy , czy tego szczawika wsadziłaś do doniczki czy gdzieś przetrzymujesz bo to mój ciągły dylemat co robic z tymi zakupami
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ale zaszalałaś będzie pięknie
.Ja w kompostowniku tez miałam gości .Szczurzyca miała małe nie wiedziałam o tym i jak przerzucałam kompost to wbiłam widły w gniazdo
Makabra do tej pory jak o tym pomyślę to dostaje gęsiej skórki.
Kasiu szczawika wsadzę do doniczki w tym tygodniu i tak będzie rósł. W maju zawiozę na działkę i znajdę mu miejsce gdzieś koło altanki. Podoba mi się czerwony szczawik, w sprzedaży go nie widziałam. Od znajomej dostałam trzy małe cebulki i już wypuszczają listki. Lilie będę wsadzała wprost na rabatki jak tylko odmarznie ziemia. Liliowce są już wyrośnięte w woreczku więc pewnie pójdą do doniczki. W ubiegłym roku też miałam zbyt wcześnie kupione, były wsadzone w domu w doniczki, ale źle się klimatyzowały po wysadzeniu na rabatki. Około 20 marca wysieję aksamitki. Lubię obsadzać nimi warzywnik, rabatki, pod drzewami, pełnią funkcję sanitarną przy nich. Pozostałe tez prosto do ziemi. Z warzywem wysiałem pomidory koktajlowe i paprykę. Warzywa traktuje jako ozdobą na działce. Podobała by mnie się kapusta w odmianach ale brak na nią miejsca.
Gosiu, szczury to lepiej wytruj, szybko się rozmnażają i ja bym się ich bała.
na zdrowie drogie Panie
Gosiu, szczury to lepiej wytruj, szybko się rozmnażają i ja bym się ich bała.
Pozdrawiam Krystyna
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Zakupy jak się patrzy! Zaszalałaś moja droga, oj zaszalałaś. Trzymam kciuki by zgadzały się odmiany, bo z tymi cebulami VITA różnie bywa. A lilie póki co to proponuję trzymać w chłodnym miejscu. Najlepiej w lodówce.
Szafirki też uwielbiam i mam kilka odmian, w różnych kolorach. Jeśli chodzi o prymulki, o które u mnie pytałaś - to zawsze wysadzam te doniczkowe na działkę i większość radzi sobie świetnie.
Szafirki też uwielbiam i mam kilka odmian, w różnych kolorach. Jeśli chodzi o prymulki, o które u mnie pytałaś - to zawsze wysadzam te doniczkowe na działkę i większość radzi sobie świetnie.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Zamawiałam internetowo lilie i liliowce i dzisiaj przeczytałam na forum, że firmy już rozsyłają rośliny. Wymyśliłam identyczny sposób
lilie do lodówki, a liliowce do donic. A może sprawdzą się najnowsze prognozy i mrozy już się pożegnają 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Krysiu ,ale wiosenka już u Ciebie
i zakupy na całego. Ciekawe czy lilie będą takie jak na opakowaniu
chyba u Ciebie jest cieplej

Izuniu i Bożenko pierwszy raz mam lilie z tej firmy. Wcześniej kupowane w różnych miejscach wszystkie się zgadzały. Jeżeli będą inne, to bedzie kolorowa niespodzianka. W ubiegłym roku dużo lilii kupiłam od Szulca i w OBI.
Pozdrawiam Krystyna
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu piękne zakupy.....och żeby te wszystkie cudeńka już kwitły

-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Serdecznie witam!
Nie wiem ile mi czasu zabierze zwiedzanie ogrodów jestem dopiero nowicjuszem dlatego wybieram działki stawiając pewne kryteria np.leśne działki bo mam działkę w lesie,z Tych bo lubię Tyskie mimo,że pochodzę z Żywca itd.Nie zawiodłem się zwiedzając Waszą działkę kiedyś miałem taką samą z Ogródków Działkowych w Zamościu.Jestem również zdania jeśli coś robić to robić to porządnie z udziałem głowy nie tylko rąk.Życzę dalszych sukcesów.
Edward
Nie wiem ile mi czasu zabierze zwiedzanie ogrodów jestem dopiero nowicjuszem dlatego wybieram działki stawiając pewne kryteria np.leśne działki bo mam działkę w lesie,z Tych bo lubię Tyskie mimo,że pochodzę z Żywca itd.Nie zawiodłem się zwiedzając Waszą działkę kiedyś miałem taką samą z Ogródków Działkowych w Zamościu.Jestem również zdania jeśli coś robić to robić to porządnie z udziałem głowy nie tylko rąk.Życzę dalszych sukcesów.
Edward
Gosiu, dzisiaj mogłam oglądać kwitnącego przebiśniega. Na pozostałe czekam, ich kwiaty pokażę.
Był przepiękny jak na marzec dzień, stwierdziłam, że nie mam co robi na działce, wiec odpoczywałam i bawiłam się z moją ukochaną wnusią Roksanką.

Był przepiękny jak na marzec dzień, stwierdziłam, że nie mam co robi na działce, wiec odpoczywałam i bawiłam się z moją ukochaną wnusią Roksanką.

Pozdrawiam Krystyna
- AnowiB

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Krysiu czyż nie są słodkie takie kwiatuszki ?....Roksanka bierze się ostro do chodzenia...niedługo wszędzie bedzie jej pełno,nie nadążysz za nią biegać...ale czyż nie są to cudowne chwile ?