wpadam z rewizytą
 bardzo podoba mi się Twój ogródek  :
 a na modrzew szczepiony choruję od dawna tylko nie mam jeszcze pomysłu
gdzie by go posadzić . . .

Pozdrawiam Tomek

Dzisiaj postanowiłam się nauczyć przycinania bo koniecznie muszę to zrobić jak najszybciej! Zaraz gonię zerknąć na linka.
  Dzisiaj postanowiłam się nauczyć przycinania bo koniecznie muszę to zrobić jak najszybciej! Zaraz gonię zerknąć na linka. Powodzenia.
 Powodzenia.

Zaraz nadrobię lekturę Twojego ogrodu
 Zaraz nadrobię lekturę Twojego ogrodu   

ale urośnie i tak
 ale urośnie i tak  dla mnie kurcze te porady jak prowadzić winorośl są takie niedziałkowe... bo co mi z kilku gron...jak każą prowadzić na 1 - 2 łozy...
 dla mnie kurcze te porady jak prowadzić winorośl są takie niedziałkowe... bo co mi z kilku gron...jak każą prowadzić na 1 - 2 łozy...
 Ale mało mi to mówi ,za tępa jestem
 Ale mało mi to mówi ,za tępa jestem   Muszę jeszcze wbić dokładniej do głowy
 Muszę jeszcze wbić dokładniej do głowy   Moje jeszcze młode nie mają takich grubych gałęzi
 Moje jeszcze młode nie mają takich grubych gałęzi   Kiedyś na forum oglądałam pokaz cięcia winorośli ,było bardzo przejrzyście, muszę poszukać
 Kiedyś na forum oglądałam pokaz cięcia winorośli ,było bardzo przejrzyście, muszę poszukać  
 milo mi, że wpadłaś. Kuruję się kuruje i zazdroszczę śpiewu ptaków. Tęskno mi za takimi klimatami! Gdyby nie choroba siedziałabym już na działce! Ciekawe czy u mnie w tym roku będą ptaki?!
  milo mi, że wpadłaś. Kuruję się kuruje i zazdroszczę śpiewu ptaków. Tęskno mi za takimi klimatami! Gdyby nie choroba siedziałabym już na działce! Ciekawe czy u mnie w tym roku będą ptaki?!  Mam naprzeciwko budowę a nowy właściciel wyciął wszystkie drzewa i zarośla. Ubolewam, ale nic nie poradzę. Pocieszeniem jest druga działka, tam na pewno będą śpiewały skowronki.
  Mam naprzeciwko budowę a nowy właściciel wyciął wszystkie drzewa i zarośla. Ubolewam, ale nic nie poradzę. Pocieszeniem jest druga działka, tam na pewno będą śpiewały skowronki. 

Bardzo dziękuję za odwiedziny
 Bardzo dziękuję za odwiedziny   

)  na gnieździe
)  na gnieździe 
  i cieszę się, że Jesteś. Gratuluję wycieczki Moniczko! Bratki jeszcze z ubiegłego roku. Było mi jakoś smutno i odnalazłam je na pocieszenie.
 i cieszę się, że Jesteś. Gratuluję wycieczki Moniczko! Bratki jeszcze z ubiegłego roku. Było mi jakoś smutno i odnalazłam je na pocieszenie. wkrótce pokażę ciemiernik, bo właśnie kwitnie i zachwyca pięknymi kwiatami, muszę tylko przegrać na kompa.
 wkrótce pokażę ciemiernik, bo właśnie kwitnie i zachwyca pięknymi kwiatami, muszę tylko przegrać na kompa.