Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grazynko rzeczywiscie duzo nowosci u Ciebie U mnie takie drzewa rosną na cmentarzu ,ale są bardzo wysokie.
Ja jeszcze nic nie wysiewam-czekam na nową dostawę nasion.
Co do liliowców to powiem Ci ,ze w katalogu jest ich 800!!!Jesienią posadziłam ''pająka'' co ma miec kwiaty 30 cm.Zobaczymy.Myslę ,ze w tym roku zakwitnie trochę nowych ,ale jak znam siebie to znowu dokupię następne.Jeszcze tylko znależc miejsce.....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolku - witaj, fakt, że dawno Ciebie tu nie było. Teraz pewno odrabiasz zaległości, więc jesteś usprawiedliwiony. :wink:
.Pozdrowienia przyjęte. :D I wzajemnie.

Anulko - nie wiedziałam, że znalazłaś katalog z tyloma liliowcami. Mam nadzieję, że pokażesz tego pajączka, kiedy zakwitnie. To dopiero będzie co oglądać. Czy kupiłaś go od Daglezji ?
Ja ciągle szukam tych o dużych i pachnących kwiatach.Gdybyś trafiła na takie, to podziel się proszę tą informacją. Będę Ci bardzo wdzięczna. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Masz szczęście Grazynko, ze masz w rezerwie jeszcze sad :D Zawsze coś tam możesz jeszcze dosadzić.
Nie wiedziałam że są liliowce pachnące! Myslałam, że wszystkie są bezzapachowe. A to mnie zszokowałyscie, dziewczyny! :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie wszystkie liliowce pachną, ale są i takie o mocnym, kwiatowym zapachu. Niestety nie znam takich odmian, ale przy 800 odmianach to chyba rozumiesz.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Myślałam, ze masz juz jakieś pachnące :D A może ja będę mieć? :roll: Jeszcze nie wiem, jakie mam...

aha, a to co pisała Bozenka nieco wcześniej, to było zapewne do mnie. Rozmawiałyśmy o floksach w dwóch albo trzech wątkach :lol:

Bozenko, ja nie napisałam, ze nie chcę, tylko, ze szukam czego innego ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Właśnie w zeszłym roku kupiłam pachnące u Daglezji i czekam z niecierpliwością na tegoroczny sezon. Sadzonki były duże, więc całkiem możliwe, że coś mi zakwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Właśnie w zeszłym roku kupiłam pachnące u Daglezji i czekam z niecierpliwością na tegoroczny sezon. Sadzonki były duże, więc całkiem możliwe, że coś mi zakwitnie.
Odnalazłam galerię liliowców u Daglezji ale nie mogę otworzyć żadnego zdjęcia :? :? :?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Goniu spójrz na pw. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Liliowiec, taki zwykły pomarańczowy, był pierwszym kwiatem jaki posadziłam w P-O.
Wykopałam go z przydrożnego rowu, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam co z tych zakurzonych liści wyrośnie.
Teraz się rozrósł i pięknie kwitnie. A co dziwniejsze, w tym rowie nadal rosną liliowce, ale nigdy nie widziałam, żeby kwitły.
Grażynko, trzymam kciuki za Twoje nowe śliczności, ciekawa jestem kiedy zakwitną?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Takuma
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 10 paź 2007, o 10:13

Post »

Widzę Kogruś że nie możesz się doczekać wiosny,a ma być ponoć bardzo wczesna i bardzo ciepła,w kwietniu mają być upały-zobacz na ten link http://www.twojapogoda.pl/.
Jak by ci zostało jakieś nasionko z tej igliczni to piszę się na nie.
Pozdrawiam-byle do wiosny!!!
Piotr
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu - mój pierwszy liliowiec był wykopany znad zalewu na którym wraz z mężem łowimy ryby.Zakwitł dopiero po 3 latach i był to liliowiec rdzawy. Jeden z pierwszych jakie trafiły do nas. Ktoś go chyba wyrzucił a ja go posadziłam w ogródku. I pozostał do dziś na swoim honorowym miejscu.

Takumo - a kto nie lubi wiosny ? Zobacz na inne wątki co się tam dzieje. U Izy odprawiają nawet czary, żeby przyspieszyć nadejście wiosny. A nasionka masz jak w banku.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ten mój rósł w rowie/ nadal jeszcze sporo go tam rośnie/, gdzie ktoś przydusił go siatką ogrodzeniową.
Ten Twój rdzawy ma ładny kolor, mój jest dużo jaśniejszy, lekko pomarańczowy.
Bardzo podobają mi się takie ciemno czekoladowe lub purpurowe, prawie czarne. Niestety u nas w sklepach ogrodniczych nigdy takich nie widziałam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu a spojrzyj na to - http://kwiaty.biz.pl/galeria.html
Czyż nie są piękne ? :wink: :D
Grażyna.
kogro-linki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Guciu a spojrzyj na to - http://kwiaty.biz.pl/galeria.html
Czyż nie są piękne ? :wink: :D
Troszkę się wtrącę do dyskusji bo żywo jestem zainetresowana nabyciem kilku ciekawych liliowców.
Siewki są ładne ale ja mam chrapkę na kilka odmianowych ,właśnie wysłałam zapytanie o ofertę cenową .
Grażynko czy te odmianowe są tak bezproblemowe w uprawie jak te pospolite ???
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wszystkie dotychczas mi znane liliowce były bezproblemowe. Ale podobno, że są jużodmiany bardziej wrażliwe na warunki mrozowe i potrzebują lekkiego okrycia. Są to jednak najnowsze odmiany i tylko niektóre/ z tego co wiem/.Jeśli chcesz zobaczyć więcej i wybrać coś konkretnego to kliknij
http://granog.fotosik.pl/albumy/254670.html
to tylko część odmian na naszym rynku liliowców, ale możesz wybrać odmianę i potem szukać jej w ofertach.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”