Teraz Masz zdrową część roślinki. Idzie wiosna, powinna szybko się zaaklimatyzowac i zacząć ładnie rosnąć
Storczyki Kasi :]
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Kasi :]
Ja tez myślę, że obrze Zrobiłaś ;)
Teraz Masz zdrową część roślinki. Idzie wiosna, powinna szybko się zaaklimatyzowac i zacząć ładnie rosnąć
Dziewczyny dziękuję
Asiu, cieszę się, że tymi fotkami jakoś 'pomogłam'
A straty prawie każdemu się zdarzają, ale mimo iż to smuci, to jednak uczy nas lekcji na przyszłość, co storczyki lubią, a czego nie
Justynko, ja mam taką nadzieję, bo inaczej postraszę kompostownikiem
Ale oglądam ją codziennie i nie widzę by było jej źle, więc mam nadzieję, że już tak zostanie :P
Mam ogromne zaległości na forum, nie mam zielonego pojęcia, co się dzieje u Waszych storczyków
ale od przyszłego tygodnia powinno się już u mnie troszkę uspokoić, to wtedy będę mogła ponadganiać zaległości
W sylwestra kupiłam sobie tego oto storczyka, bez kwiatuszków, ale za to z basal kekiem - tak wyglądał wtedy:

Miał pączuszka na wierzchołku, ale wątpiłam by u mnie zakwitł
Alepączek sobie rósł i rósł, potem zastopował i zaczął się robić coraz bardziej zielonkawy i napęczniały; myśląłam, że usycha, bo tak to wyglądało. A dzisiaj rano, gdy chciałam go przenieść na parapet,to taki widok ukazał się mym oczom :P

kilka godzin później otworzył się całkiem

Wybaczcie ilość, ale strasznie mnie ucieszyło, że po ponad dwóch miesiącach zdecydował się mi pokazać i nie umiałam się oprzeć
A tak dzisiaj podglądałam, co ma pod spódniczką limonkowa miniaturka

Już nie umiem się doczekać aż będę miała więcej czasu by móc podziwiać Wasze cuda, bo one zawsze mnie radują :P
Asiu, cieszę się, że tymi fotkami jakoś 'pomogłam'
Justynko, ja mam taką nadzieję, bo inaczej postraszę kompostownikiem
Mam ogromne zaległości na forum, nie mam zielonego pojęcia, co się dzieje u Waszych storczyków
W sylwestra kupiłam sobie tego oto storczyka, bez kwiatuszków, ale za to z basal kekiem - tak wyglądał wtedy:

Miał pączuszka na wierzchołku, ale wątpiłam by u mnie zakwitł

kilka godzin później otworzył się całkiem

Wybaczcie ilość, ale strasznie mnie ucieszyło, że po ponad dwóch miesiącach zdecydował się mi pokazać i nie umiałam się oprzeć
A tak dzisiaj podglądałam, co ma pod spódniczką limonkowa miniaturka

Już nie umiem się doczekać aż będę miała więcej czasu by móc podziwiać Wasze cuda, bo one zawsze mnie radują :P
- Merghen

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, dobrze zobiłaś z cambrią i to b.profesjonalnie. Widać,że korzonki są OK a młode przyrosty duże więc nie powinno być problemu z zaklimatyzowaniem jej w nowej doniczce. Może nawet Ci jeszcze zakwitnie jak pseudobulwy dojrzeją
A nowe nabytki i cudowne niespodzanki są śliczne. Ja ostatnio nie mogę trafić na nic ciekawego ale może już rozkwitło mi coś na parapecie...jestem poza domem i wracam dopiero jutro więc z
Przynajmniej net działa i mogę pooglądać forumowe cudeńka. A czy sylwestrowa niespodzianka pachnie? Wygląda na woskowego

A nowe nabytki i cudowne niespodzanki są śliczne. Ja ostatnio nie mogę trafić na nic ciekawego ale może już rozkwitło mi coś na parapecie...jestem poza domem i wracam dopiero jutro więc z
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Fajowa niespodzianka ....ślicznie zakwitł żółtek 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kasiu cambrią zajęłaś się fachowo
więc będzie fajnie rosła
a żółteczka są śliczne obydwa 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ja nie jestem fachowcem wiec chętnie korzystam z rad i podpowiedzi na forum a taka pogladowa lekcja jest nieoceniona
... dziękuje. Sylwestrowy pięknie dziękuje za opiekę , a miniaturka też śliczna

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Kasiu, cudne te Twoje kwiatuszki i zdjęcia są superowe! 
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Kasiu, gdzie się podziewasz?
Co tam u Twoich storczyków?