Ogród Sylwany
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Ogród Sylwany
Dzięki Iza za podpowiedź, miałam kiedyś w ogrodzie niebieskie i faktycznie nigdy ich nie kojarzyłam z bylinowymi astrami
a tu proszę niespodzianka ...marcinki.
Z twojej propozycji chętnie skorzystam, bo te zakupione jak i kolejne trafią do doniczek,
dlatego pytałam co zrobić z nimi na zimę
Jak już będzie bliżej terminu pozyskania sadzonek twoich marcinków to proszę daj znać uzgodnimy przesyłkę,
jeśli mogę jakoś pomóc lub czymś się zrewanżować to pisz śmiało
pozdrawiam Sylwana
a tu proszę niespodzianka ...marcinki.
Z twojej propozycji chętnie skorzystam, bo te zakupione jak i kolejne trafią do doniczek,
dlatego pytałam co zrobić z nimi na zimę
Jak już będzie bliżej terminu pozyskania sadzonek twoich marcinków to proszę daj znać uzgodnimy przesyłkę,
jeśli mogę jakoś pomóc lub czymś się zrewanżować to pisz śmiało
pozdrawiam Sylwana
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Dzisiaj poszalałam...
Wybrałam się na ogrodnicze zakupy i ceny co niektórych mogą przyprawić o ból głowy,mam wrażenie,że od zeszłego roku cebulki bardzo podrożały, serce mi pękało bo wybór jest ogromny, ale ze względu na ceny skusiłam się tylko na jedną dalię, ale za to jaką piękną.
Kupiłam też nasionka kobey pnącej oraz ketmię południową.
Straszne ilości lili,liliowców i pięknych krzewów (przynajmniej na obrazkach) zakupiłam na allegro,
mam nadzieję,że będą takie jak licytowałam .Zobaczymy jak przyjedzie kurier z paczkami.

Kupiłam też nasionka kobey pnącej oraz ketmię południową.
Straszne ilości lili,liliowców i pięknych krzewów (przynajmniej na obrazkach) zakupiłam na allegro,
mam nadzieję,że będą takie jak licytowałam .Zobaczymy jak przyjedzie kurier z paczkami.

-
- Kontakt:
Re: Zakupy cd...
...żeby nie było, że jestem taka rozsądna, o nie....kupiłam pergolę dla nowych pnących róż i kilka preparatów i nawóz do roślin cebulowych i bylin.
W Realu były fajne płotki na obrzeża, cena porównywalna do rollborderów ,ale ładnie wykończone z obu stron,oczywiście też już czekają w domu na wkopanie do ziemi .
W portfelu lżej ale na duszy radośniej...jak dobrze, że istnieją karty kredytowe...

W Realu były fajne płotki na obrzeża, cena porównywalna do rollborderów ,ale ładnie wykończone z obu stron,oczywiście też już czekają w domu na wkopanie do ziemi .
W portfelu lżej ale na duszy radośniej...jak dobrze, że istnieją karty kredytowe...

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grupa wsparcia i mnie by się przydała. I po czorta wymyślili te karty kredytowe
Ja dzisiaj pojechałam do Carefoure`a po jedzonko na weekend a wróciłam z Fiołkiem palczastym , Firletką kwiecistą i Astrem belgijskim w kolorze różowym
Bylinki po 2,50 - więc można by było poszaleć, gdyby nie to że jakiś sadysta umieścił je na najwyższej półce i ja osoba słusznego wzrostu - 1,5 metra w kapeluszu; podskakiwałam do góry wściekła, zgrzana i czerwona na obliczu żeby - zobaczyć co tam w ogóle jest

Bylinki po 2,50 - więc można by było poszaleć, gdyby nie to że jakiś sadysta umieścił je na najwyższej półce i ja osoba słusznego wzrostu - 1,5 metra w kapeluszu; podskakiwałam do góry wściekła, zgrzana i czerwona na obliczu żeby - zobaczyć co tam w ogóle jest

-
- Kontakt:
Ubawiłam się po pachy z Twojego sadysty Marysiu, ja dla odmiany oglądałam w Auchanie róże ,które stały na wysokiej palecie chyba z 10 pięter,ofoliowane,zabezpieczone aby nieopatrznie jakiś klient nie kupił, bo po co, lepiej niech sobie uschną w sklepie...
-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj!
Przyszłam z rewizytą i ... oniemiałam. Barwy Twojego ogrodu sprawiły, że jeszcze bardziej niecierpliwie wypatruję przez okno czy śniegi topnieją!

Przyszłam z rewizytą i ... oniemiałam. Barwy Twojego ogrodu sprawiły, że jeszcze bardziej niecierpliwie wypatruję przez okno czy śniegi topnieją!
Sylwano przyszłam z rewizytą i jestem zachwycona tyle w tobie zapału,wiadomości i miłości do roślin.Z wielką przyjemnością i radością czytałam twoje posty.Cieszę się ,że jesteś na forum.Ja podobnie jak ty zawsze mam skrupuły jak mam wykopać jakąś roślinkę.Jak jest ciepło spacerując po ogrodzie zawsze oglądam każde drzewko ,roślinkę i z nimi rozmawiam.Pocieszam się ,że nie tylko ja tak robię pozdrawiam.
Zapraszam
MojOgrod
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
Witaj Sylwano,przechodziłam z jednego tajemniczgo zakątka do drugiego i następnego w każdym była roślina która urzekała swoją urodą.Piękny ogród i wspaniałe umięjętności ogrodniczki.Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Bardzo dziękuję Wacławo za odwiedziny i również pozdrawiam.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Dalia jest cudowna! Na taką to i ja bym się skusiła, choć mam problemy z przechowywaniem kłączy.
Ciekawi mnie ta pergola...Czy jest składana z takich pustych rurek? Ile za nią płaciłaś? ( jeśli to nie tajemnica ) Mam podobną - kupiłam kilka lat temu na wyprzedaży, ale jej żywot dobiega końca i powinnam kupić nową.
Nasiona tej ketmii południowej dostałam od jednej Forumki
U mnie wciąż zima, więc te astry to pewnie na przełomie kwietnia i maja. Masz tyle ciekawych roślin, że coś bym dla siebie na pewno znalazła na wymianę
Ciekawi mnie ta pergola...Czy jest składana z takich pustych rurek? Ile za nią płaciłaś? ( jeśli to nie tajemnica ) Mam podobną - kupiłam kilka lat temu na wyprzedaży, ale jej żywot dobiega końca i powinnam kupić nową.
Nasiona tej ketmii południowej dostałam od jednej Forumki

U mnie wciąż zima, więc te astry to pewnie na przełomie kwietnia i maja. Masz tyle ciekawych roślin, że coś bym dla siebie na pewno znalazła na wymianę

-
- Kontakt:
Cześć Iza
pergole kupiłam w Realu za 49, 95 zł wymiary 140 x 37 x 240 cm a konstrukcja ze składanych rurek,
dalia też z tej samej oferty, wys do 60 cm, cena chyba 8 zł
Jeśli nie uda ci się kupić tej dalii u siebie to daj znać , w piątek lub sobotę będę w tym markecie
Co wymiany to z pewnością się porozumiemy, napisz mi co cię interesuje
pergole kupiłam w Realu za 49, 95 zł wymiary 140 x 37 x 240 cm a konstrukcja ze składanych rurek,
dalia też z tej samej oferty, wys do 60 cm, cena chyba 8 zł
Jeśli nie uda ci się kupić tej dalii u siebie to daj znać , w piątek lub sobotę będę w tym markecie
Co wymiany to z pewnością się porozumiemy, napisz mi co cię interesuje
-
- Kontakt: