Działka Katik - wspomnienia i aktualności...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Katik - wspomnienia i aktualności...

Post »

Krysiu pergole od czerwca pojawiają się w marketach i tam sa najtańsze (widziłam że już jest w ofercie Reala ta półokragła za 125zł)
Wandziu ja na swoich 250 metrach próbuje mieć różne zakątki bo na jeden styl nie umiem się zdecydować
Izo a ja chciałam na początku te świerki zlikwidować bo sąsiedzi starszyli że są za duże i się przewrócą ale teraz je uwielbiam, mam 4 sztuki a na takich działkach ROD to rzadkość

Wczoraj kupiłam przecenione bratki: dwa dziesięciopaki po 1,6 , jedne to bratki rogowe (nawet nie wiedziałam że jest taka odmiana) , zdecydowałam się jednak dać teściowej , będzie miała na balkon
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, podziwiam, że jesteś tak dobrą synową. A gdzie nabyłaś brateczki? Obie skrzynki są rogowe?
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Wandziu wczoraj W Leroyu na Modlińskiej, jedna to bratki zwykłe , są tam też ładne wawrzynki wilczełyko przecenione na 19,9 bo na nich była cena chyba ponad 40, są jeszcze żółte jaśminowce, i tochę hibiskusów
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz Kasiu farta, z tymi przecenami :D czemu ja nie trafiam na takie okazje :? jaśminowca bym kupiła... gratuluję nabytków!
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj w necie pojawiła się nowa gazetka tesco i znalazłam wyczekany duży filar do pnączy i to w super cenie

Obrazek

ale oczywiście przejechałam taki kawał drogi i nie dowieźli, tyle że na pusto nie wróciłam i na pocieszenie wzięłam dwie budleje

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Taka pergola to jak darmo.Budleje w jakiej cenie?
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

No nie...znów zazdroszczę... takie budleje...
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, Kasiu takie trochę niepewne to budleje , z malutkich doniczek wystawały po dwa patyki to chyba 9 zł to dużo ale ja nie miałam odniesienia bo się w zeszłym roku nie interesowałam ile kosztowały
Andrzeju taką pergolę mam przymocowana przy furtce , trochę jest wzmocniona starą konstrukcją więc się trzyma a teraz chciałam kupić ten filar do pnączy, mam nadzieję że pojadę jutro i może już będą albo jeszcze będą
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Kasiu:)

Bardzo miło ogląda się Twój wątek,metamorfoza niesamowita,widać,że grzebanie w ziemi sprawia ci radość:)
Kilka dni temu zakupiłam w Tesco u siebie budleję tę ciemniejszą,różowej nie widziałam i różę garden Princess,Kronnenburg u nas nie było :)
Czy Ty swoje różyczki trzymasz w kapersach,czy będziesz je wysadzać do doniczek? Multi Blue też kupiłam w woreczku i zastanawiam się,czy w piwnicy nie spleśnieje?

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Annes ja róże wsadziłam ale Kronenbourg niestety wciąż nie daje znaku zycia , jako jedyna nie miała listków więc nawet podcięłam jej korzenie, moczyłam w wodzie 12 godzin , potem do doniczki i jak dotąd nic, pozostałe dwie i powojnik są w doniczkach w piwnicy , może za chłodno to tam nie jest bo aż 12 stopni i ciemno ale w mieszkaniu to boję się że za szybko mi to wszytko bujnie
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Kasiu, ja w ubiegłym roku kupiłam w Tesco budleję White Profusion, nic nie zapowiadało sukcesu, bo maleńka była. Wyrosła bardzo fajnie, chociaż bardziej na boki niż wzwyż. Prawdę mówiąc taka jej forma bardziej mi się podoba. Z tym, że u mnie rośnie w półcieniu, na słońcu pewnie byłaby wyższa. Ale bardzo ładnie kwitła - do samych mrozów.
A dziś kupiłam w T. róże - Garden princess i Parade, już się moczą, po południu wsadzę je do donic, bo już listki mają.
Przy okazji, może wiesz co zrobić z woskiem, którym są oblane te róże? Zdjąć? Zostawić?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu a więc muszę kupić dziś kilka doniczek do wysadzenia moich zakupów.Będę musiała włożyć w donicę moją szałwie omszoną,powojnika i różę,a budleję też wstawiłaś do piwniczki w tej doniczce przy zakupie tak?
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Wszyscy ruszyli na zakupy :tan Ja też muszę koniecznie bo wykupicie i nic dla mnie nie zostanie :;230
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rudominka ja też się zastanawiam,czy ten wosk się usuwa....chyba tak :roll:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Wiecie co a ja zauważyłam, że te markety mają dużo wyższe ceny niż w sklepach ogrodniczych... takie same krzewy można kupić za podobne ceny ale w szkółce ładnie rozrośnięte i z pewnego źródła... bo kupując teraz sadzonki trudno je do maja przetrzymać... inne rzeczy też...sprawdziłam np. nawozy... florovit do kwitnących kosztował 1l 14 zł :shock: w ogrodniczych u mnie 10, a w necie i 7-8..., lilie, róże też drogie, tańsze zamówiłam i na pewno będą dorodniejsze... jakoś coraz mniej te markety budzą moje zaufanie... chyba zwęszyli że dużo osób rzuca się na ogrodnicze artykuły i mają drogo...
Muszę właśnie posprawdzać co gdzie się opłaca kupować, bo niedługo trza będzie zacisnąć pasa...a po co przepłacać...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”