Szaleństwa z nasionkami

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p
Od: 21 lis 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: szaleństwa z nasionkami

Post »

;:138 Nie mogłam się oprzeć i dziś znowu 2 nowe nabytki....dokupiłam doniczki na balkon, kurczę nie mogę łazić gdziekolwiek coś ogrodniczego bo oszaleję-parapetów też zaraz brak-resztę nasion wysieję do gruntu bo mi miejsca w domu zabraknie na rozsady-kurcze a w co potem wkładać te popikowane roślinki,jak je hartować-jak to robicie dalej z siewkami :roll: :?: :?: Ktoś mnie uświadomi i podszkoli... zbierać plastikowe jogurciaki czy kupic torfowe kubeczki :?:
I w jakiej fazie wzrostu przesadzać...wiem że pewnie zależy to od roślinek ale czekać do np. 3 listków czy co...zielona w tym jestem :lol:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

My od pewnego czasu zamiast kupować jakieś słodycze wcinamy serki homogenizowane dla dzieci - takie 60-gramowe :D . Już prawie nie mogę na nie patrzeć, ale jak mus, to mus :;230 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Damroka
100p
100p
Od: 28 cze 2009, o 19:02

Post »

A może lepiej doniczki kupić? Bawiłam się na początku z plastikowymi kubeczkami, pojemniczkami, w których trzeba było dziurki wypalać (i pół domu "okadzić" takim palonym plastikiem), w końcu na Allegro kupiłam hurtowo doniczki i mam spokój na dłuższy czas.
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też dałam sobie spokój z jedzeniem jogurtów ;:224 zwłaszcza, ze większość poszła na pomidorki, które nie są pod moja kuratelą :;230

Też zakupię takie doniczki przed pikowaniem, jest szansa, że posłużą i za rok.
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Damroka pisze:A może lepiej doniczki kupić? Bawiłam się na początku z plastikowymi kubeczkami, pojemniczkami, w których trzeba było dziurki wypalać (i pół domu "okadzić" takim palonym plastikiem), w końcu na allegrooo kupiłam hurtowo doniczki i mam spokój na dłuższy czas.
Dziwię się, tak chyba u jest 'nowicjuszów' :) bo ja nie wiem co z niewielkimi plastikowymi doniczkami robić, zawsze szybko mi się to zbiera i zawala garaż, a M się wścieka :? .Co roku kupuje się jakieś sezonowe, które są w małych pastikowych doniczkach i można zostawić na rozsady.
Awatar użytkownika
Damroka
100p
100p
Od: 28 cze 2009, o 19:02

Post »

A widzisz, Selli :wink: zdarzają się na tym świecie również działkowi nowicjusze. I nawet czelność taką mają, by na tym Forum pisać.
Może jakbym wcześniej przewidziała, że kiedyś takie hobby sobie wynajdę, to uzbierałabym z pół garażu starych doniczek. Ale nie jestem ogrodnikiem od urodzenia, ani na tyle przezorną osobą, by gromadzić przez całe życie wszelkie dobrodziejstwa (typu doniczki np.) w nadziei, że może kiedyś do czegoś się przydadzą. Kupiłam więc 100 szt. półlitrowych doniczek produkcyjnych za niecałe 17 zł i służą mi drugi rok.
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

No tak :) , czasem zapominam, że na forum są w większości młodzi ludzie. Ja się już zaliczam do tych co siwieją skronie, choć duch młody :wink: Wiele jednak 'przerabiałam', szaleństwa z nasionkami również :)
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Ja zbędnymi pojemnikami po sadzonkach zawalam strych, ale na wiosnę jak znalazł
Paulina
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p

Post »

:wit Trochę niewielkich doniczek mam na działce po poprzednim właścicielu :lol: Kto wie co ja tam jeszcze znajdę-piwnica jeszcze nie nawiedzona :P Ciekawe ile z tych siewek przeżyje w gruncie... To kiedy je poprzesadzać :?: Słoneczki mi wystrzeliły w górę..może foto dołącze :tan Obrazek
Awatar użytkownika
i-skra
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 24 cze 2010, o 23:48

Post »

czarownica00 pisze::wit Trochę niewielkich doniczek mam na działce po poprzednim właścicielu :lol: Kto wie co ja tam jeszcze znajdę-piwnica jeszcze nie nawiedzona :P Ciekawe ile z tych siewek przeżyje w gruncie... To kiedy je poprzesadzać :?: Słoneczki mi wystrzeliły w górę..może foto dołącze :tan Obrazek
;:138 jakie ładne a kiedy sadziłaś?? pytam z ciekawości ile czasu potrzebowały aby tyle urosnąć :)
pozdrawiam Kasia
"Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki."
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p

Post »

:lol: Bardzo szybko wzeszły-liczyłam na kukilka który jest obok-a tu słonecznikowa niespodzianka ;:138 Chyba z 10 dni temu.. :shock: nie pamiętam ale max 2 tygodnie ;:7 Pierwsza była lobelia a ona ma może z 2 mm :D Dalie też już mam ładne ale te słoneczniki mnie zaskoczyły :tan
Tu dalie karłowate:
Obrazek
A tu parę zeszłorocznych nasion-teraz siewek aksamitek i lobelia mega mix miniatur :;230 :
Obrazek
Awatar użytkownika
i-skra
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 24 cze 2010, o 23:48

Post »

twoje to już dorodne zaraz będziesz miała z nich ładne sadzonki :) eh ja już się nie mogę doczekać jak moje siewki zaczną wyłazić :) no ale ja je dopiero co posiałam ;) więc jeszcze troszkę :roll:
pozdrawiam Kasia
"Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki."
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Moje dalie wysiane 22.02.2011
Obrazek

i poziomki Obrazek
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24

Post »

Ula, widzę, że u Ciebie też szaleństwo na całego :D Ja dalie mam z bulw, brak miejsca na parapetach powstrzymuje przed wysiewami...
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ja też posadziłam kłącza dalii w 5 doniczkach ;:65 ale coś mnie podkusiło :roll: do kupna nasionek i wysiania , ale wcale nie żałuję pięknie mi rosną zobaczymy później jaki będzie efekt. :heja
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”