Na szczęście mam jeszcze dwa.
 Na szczęście mam jeszcze dwa.mój tymianek, ścięłam ten jaśniejszy
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...

, jesteśmy w stanie określić jak roślina zniosła zimę, gdzie są silne, młode pączki i gdzie ciąć. Ewentualnie...
 , jesteśmy w stanie określić jak roślina zniosła zimę, gdzie są silne, młode pączki i gdzie ciąć. Ewentualnie...  i satysfakcję, że nam się udało ją przechować. Z powodzeniem na balkonie blokowym zimowałam tymianek, szałwię, oregano i miętę. Wieloletnie polecam kupić w ogrodniczym a wysiewać jedynie jednoroczne. Doniczki(18 cm. średnicy) zimowałam w kartonach wyłożonych styropianem. Przestrzenie między doniczkowe wypełniałam kulkami ze zgniecionej gazety, około dwukrotnie w ciągu zimy symbolicznie podlewałam. Zejść nie było. A! I działo się to w Krakowie.
  i satysfakcję, że nam się udało ją przechować. Z powodzeniem na balkonie blokowym zimowałam tymianek, szałwię, oregano i miętę. Wieloletnie polecam kupić w ogrodniczym a wysiewać jedynie jednoroczne. Doniczki(18 cm. średnicy) zimowałam w kartonach wyłożonych styropianem. Przestrzenie między doniczkowe wypełniałam kulkami ze zgniecionej gazety, około dwukrotnie w ciągu zimy symbolicznie podlewałam. Zejść nie było. A! I działo się to w Krakowie.

.
.
 Wiosna w domu na całego
 Wiosna w domu na całego   Bazylia, estragon i majeranek już nie mają folii i stoją na parapecie (ładnie puściły prawie wszystkie nasionka). Oregano też zaczyna puszczć ale jeszcze pod folią. Lubczyk i lawenda jeszcze śpią
  Bazylia, estragon i majeranek już nie mają folii i stoją na parapecie (ładnie puściły prawie wszystkie nasionka). Oregano też zaczyna puszczć ale jeszcze pod folią. Lubczyk i lawenda jeszcze śpią  

Ojej, zapomniałam no tym temacie.LilaRose pisze:
Dyshia? A gdzie planujesz swój ogród warzywno- ziołowy? Na tarasie czy balkonie?
 dziękuję za odpowiedź, choć może troszkę późno.
 dziękuję za odpowiedź, choć może troszkę późno.   Ogródek (przede wszystkim ziołowy, z warzyw będą tylko pomidorki), planuję umiejscowić gdzieś w ogrodzie, na wcześniej skonstruowanym regale, żeby się wszystko jakoś ładnie komponowało. Na tarasie mam chyba za duże słońce, wiec prawdopodobnie w lekkim półcieniu, przy wejsciu do kuchni, dla wygody.
 Ogródek (przede wszystkim ziołowy, z warzyw będą tylko pomidorki), planuję umiejscowić gdzieś w ogrodzie, na wcześniej skonstruowanym regale, żeby się wszystko jakoś ładnie komponowało. Na tarasie mam chyba za duże słońce, wiec prawdopodobnie w lekkim półcieniu, przy wejsciu do kuchni, dla wygody.   Dziękuję za porady dot. doniczek, niedługo wybiorę się na zakupy i będzie mi łatwiej. O zimowaniu nie myślałam jeszcze, nigdy niczego nie musiałam jeszcze przez zimę przechowywać, a trochę tego w tym roku chyba będzie, więc pewnie spróbuję i z ziołami, by nabierać cennych doświadczeń.
 Dziękuję za porady dot. doniczek, niedługo wybiorę się na zakupy i będzie mi łatwiej. O zimowaniu nie myślałam jeszcze, nigdy niczego nie musiałam jeszcze przez zimę przechowywać, a trochę tego w tym roku chyba będzie, więc pewnie spróbuję i z ziołami, by nabierać cennych doświadczeń.
 )
  ) ).
 ).
 i nic nie pachnie kminkiem tylko nasionka
 i nic nie pachnie kminkiem tylko nasionka  Szczęście że wreszcie pozbyłem się tego z ogródka ;)
 Szczęście że wreszcie pozbyłem się tego z ogródka ;)

Kminku nie mam u siebie i szczerze pisząc to nie jestem jego fanka
  Kminku nie mam u siebie i szczerze pisząc to nie jestem jego fanka