Nasadzenia drzew przy uzbrojeniu podziemnym

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
hydrogarden
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 mar 2011, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Nasadzenia drzew przy uzbrojeniu podziemnym

Post »

Hej. Potrzenuję informocji gdzie znajdę dokładne odległości nasadzena drzew od uzbrojenia terenu (woda, prąd kanalizacja itd). Chodzi mi o dokładną ustawę lub rozporządzenie, które o tym mówi. Na internecie są dane, ale nie jest podana podstawa prawna.
Bartek
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasadzenia drzew przy uzbrojeniu podziemnym

Post »

Może wystąp pisemnie o taka informację (na piśmie również)do instytucji której Twoje nasadzenia mogą życie utrudnić.w razie awarii np.wody czy gazu na Twoim nasadzonym terenie będziesz miał podstawę do np.roszczeń odszkodowawczych jak Ci coś wykopią czy też zniszczą.Ja bym tak zrobiła. :D
pozdrawiam ANIA
hydrogarden
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 mar 2011, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Aniu za podpowiedź. Też tak myślałem, tylko występować w każdym mieście do takich instytucji mocno utrudni życie. Ja miałem w ręku jakieś rozporządzenie chyba związane z zagospodarowaniem przestrzennym, które o tym mówiło. Będę szperał dalej, Pozdrawiam Cię.
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli jest taka podstawa prawna to taki co Ci będzie odpowiadał to się na niej oprze i poda Ci wszystko na tacy.Tylko pismo trzeba sklecić no i na odpowiedź poczekać.
Ja tak dowiedziałam się ile powinna wynosić strefa techniczna dla linii napowietrznej 20kV.
pozdrawiam ANIA
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”