mam nadzieję,że tym razem mi się uda
 mam nadzieję,że tym razem mi się uda   

A moze być w ogóle bez przegrody? Przecież cegła nie ma przegród?Pawel Woynowski pisze:Zastanawiają mnie tylko te kolanka (przegrody wewnątrz) kilka cm. od wejściu do rurki. Jak pszczoła ma się dostać głębiej skoro tam jest przegroda. Rurki powinno tak się ciąć, aby kolanka były w połowie długości rurki.

. Więc jeśli  ustawie nawet 1000 rurek trzcinowych , to jakie mam szanse  w obliczu milionów sztuk
 . Więc jeśli  ustawie nawet 1000 rurek trzcinowych , to jakie mam szanse  w obliczu milionów sztuk   . No czy ja w ogóle coś złapię ?
 . No czy ja w ogóle coś złapię ?

) jeśli sie pośpieszysz to na pewno lód jest jeszcze gruby , ale lepiej zabrac kogoś ze sobą bo asekuracji no i można się przywiązac linką do drzewa tak się robi jeśli nie wiadomo jaki jest gruby lód.
 ) jeśli sie pośpieszysz to na pewno lód jest jeszcze gruby , ale lepiej zabrac kogoś ze sobą bo asekuracji no i można się przywiązac linką do drzewa tak się robi jeśli nie wiadomo jaki jest gruby lód. 
 , wielka powierzchnia - czułem się jak w jakimś buszu
 , wielka powierzchnia - czułem się jak w jakimś buszu   . Problem tylko taki , że niewiele jest grubszych okazów , trzeba pojedyncze wybierać ... W pól godziny jednak naciąłem ponad 100szt , a jutro też pójdę
 . Problem tylko taki , że niewiele jest grubszych okazów , trzeba pojedyncze wybierać ... W pól godziny jednak naciąłem ponad 100szt , a jutro też pójdę   . Po powrocie zmierzyłem - wewnętrzna średnica wynosi od 4,5 mm- 7mm... Trochę mało . Jest jeszcze jeden problem , ciąłem ostrym sekatorem , ale coś to nie bardzo udanie wychodzi ... Sekator nie tnie , tylko jakby miażdży i następuje pewne rozszczepienie rurki ! Może ciąć pod kątem ? Albo ostrym nożem do tapet ? Czym Wy tniecie i jak ?
 . Po powrocie zmierzyłem - wewnętrzna średnica wynosi od 4,5 mm- 7mm... Trochę mało . Jest jeszcze jeden problem , ciąłem ostrym sekatorem , ale coś to nie bardzo udanie wychodzi ... Sekator nie tnie , tylko jakby miażdży i następuje pewne rozszczepienie rurki ! Może ciąć pod kątem ? Albo ostrym nożem do tapet ? Czym Wy tniecie i jak ?