Zimowe przeceny

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Jagooda
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 wrz 2010, o 11:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Zimowe przeceny

Post »

Witam,byłam dziś w BricoMarche i mają tam rośliny iglaste z lata w doniczkach -30%. Wyglądają dobrze. Ziemia w doniczkach zmarznięta na kamień. Co myślicie , czy warto kupić?
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Re: Zimowe przeceny

Post »

Ja się przyznam, że mam obawy kupować rośliny bezpośrednio po zimie( nawet liściaste), gdyż mogą mieć uszkodzone przez mróz korzenie.Ale czy słusznie... :?: :roll:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poczytaj tu:
- Tuje z marketu
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Jagooda
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 wrz 2010, o 11:11

Post »

Przeczytałam,zdania są podzielone. Muszę zobaczyć czy są te iglaki z Holandii. Dodam że wiosną kupowałam te same iglaki i wszystkie się przyjęły. Zostało im kilkanaście sztuk które są przecenione o -30%. Z chęcią bym dokupiła kilka sztuk i wsadziła wiosną.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Nie wiem czy zdobędziesz takową wiedzę skąd pochodzi materiał czy to z krajowej produkcji czy Holenderskiej.
Co do zakupu nawet jakby był to krajowy -u ogrodników,szkółkarzy i osób zajmujących się tylko w i wyłącznie rozmnażaniem,hodowlą i sprzedażą roślin oni potrafią zadbać o materiał zimą i od nich można kupić/sam tak często robię i wyszukuję rośliny co przesiedziały u nich nawet kilka zim/okazy :D ;:136 /a tam gdzie obok stoi roślina ,słoik dżemu i piwo to bym zrezygnował/podleję jeden drugi trochę zasuszy inny zatopi ot i cała prawda a jak nie cała to znaczna jej część.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”