Mirku korzenie jeszcze nie wyłażą, to chyba poczekam, ale zaczne szukać dla niej donicy
Skromna kolekcja
Re: Skromna kolekcja
alunia właśnie pod koniec marca mam urlop i wybieram się na poszukiwania tych kul dla innych kwiatków. Są ich rożne wielkości, więc można dobrać odpowiedno do wielkości donicy. Świetnie sprawdzają się na wyjazdy wakacyjne
Przy okazji widać jak kwiatki myślą ... kiedyś zapomniałam podlać tą palmę i malo nie dostałam zawału myśląć, że gdzieś koło rur centralnego ogrzewania są jakieś zwierzątka i skrobią ścianę, a to ona tak cmokała wodę z tej kuli
Mirku korzenie jeszcze nie wyłażą, to chyba poczekam, ale zaczne szukać dla niej donicy
- Nikitka
- 200p

- Od: 27 lip 2010, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ado. Ciekawie zapowiada się Twoja kolekcja. Czekam na resztę fotek. I chyba muszę też zastanowić się nad zakupem takich poidełek 
Piękne masz roślinki!!! A co do kuli to sama poważnie zastanawiam się czy jej nie kupić... Świetna sprawa jak się wyjeżdża na wakacje...
-
wiolla
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 3 paź 2010, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ciekawie zapowiada się twoja kolekcja, kula do nawadniania spełnia 2 funkcję ozdobną i praktyczną ( fajna sprawa)
Aby zrozumieć ludzi, trzeba starać się usłyszeć to czego nigdy nie mówią i być może nigdy nie powiedzą.
pozdrawiam Wiolla
pozdrawiam Wiolla
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Twoja nowośc to Afelandra
Ładna 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- agapuszka_83_28
- 500p

- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Afelandra ładna i powiem ,że widziałam kiedyś taką roślinę kwitnącą na żółto . Niech i tobie szybko zakwitnie .
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
Moje drogie, dziękuję za podpowiedzi
Są o tym kwiecie rożne skrajne opinie: jedni piszą, że trudna a inni że łatwa w uprawie, ale są zgodni co do tego, że roślinka uwielbia wodę 
A czy ktoś wie co jest mojemu gruboszowi? (zdjęcie wcześniej)
A czy ktoś wie co jest mojemu gruboszowi? (zdjęcie wcześniej)
- milkicja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Nie mam pojęcia od czego mogą się robić takie plamki,
nowy nabytek jest piękny,
nowy nabytek jest piękny,
Zasięgnęłam opini mojej ciocii od której dostałam tego grubosza. Niestety nie uratuję tego kwiatka. Od rana do tej godzinki poszedł kolejny listek 
Ale ciocia obiecała mi nowy
Ale ciocia obiecała mi nowy
Ładna,ładna..tylko dość kapryśna i trudna w hodowli.elcia1974 pisze:Twoja nowośc to AfelandraŁadna
fajne roślinki mnie użekła hoja na podobna czekam
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki