Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia. Cz.1
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia.
Miłeczko, a ta miodunka pośrodku to jest 'Bubble Gum"?
- mist
- 50p
- Od: 20 maja 2010, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nie, kiedyś tam była Pulmonaria saccharata, ale obecnie miodunki z samosiewu mam wszędzie i nawet wsiewają się w odmianowe kępy. A to dlatego, że człowiek/ogrodnik litościwy i z miłością patrzy na miodunkowe kwiaty. A one czym się odwdzięczają ?! Wszędobylskimi SIEWKAMI !!!zanna pisze:Miłeczko, a ta miodunka pośrodku to jest 'Bubble Gum"?
'Bubble Gum' ma większe plamy i takie jakby chlapnięte z malarskiego (dużego prostokątnego) pędzla. Chyba sadzonkę wydawałam Ci wiosną ?
Serdecznie Miłka
- zanna
No właśnie dlatego pytam, bo fajne plamki ma ta Twoja miodunkamist pisze:Nie, kiedyś tam była Pulmonaria saccharata, ale obecnie miodunki z samosiewu mam wszędzie i nawet wsiewają się w odmianowe kępy. A to dlatego, że człowiek/ogrodnik litościwy i z miłością patrzy na miodunkowe kwiaty. A one czym się odwdzięczają ?! Wszędobylskimi SIEWKAMI !!!zanna pisze:Miłeczko, a ta miodunka pośrodku to jest 'Bubble Gum"?
'Bubble Gum' ma większe plamy i takie jakby chlapnięte z malarskiego (dużego prostokątnego) pędzla. Chyba sadzonkę wydawałam Ci wiosną ?

- mist
- 50p
- Kontakt:
Chcesz to zachowam dla Ciebie jakąś kępkę ...zanna pisze:No właśnie dlatego pytam, bo fajne plamki ma ta Twoja miodunkaU mnie też sporo samosieji... A ta od Ciebie rośnie jak ta lala.
Moja "guma balonowa" padła na skutek podmoczeń wiosennych, uśmiechnęłabym się za sezon może dwa o sadzonkę

Serdecznie Miłka
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Miłko przepraszam ale nie zauważyłam Twojego postu i dopiero teraz odpowiadam.
Po prawej stronie trzmieliny japońskiej rośnie Frances Whilliams , obecne zdjęcie tej rośliny

Druga o którą pytasz, jeśli to ta na prawo od Albopicty to Wide Brim
Pozdrawiam Jola
Jolu rewelacyjna ta twoja Frances Whilliams
Ja z niecierpliwością czekam na wiosenne rozpoczęcie wysyłek bo taka piękność jest wśród zamówionych przeze mnie 

- mist
- 50p
- Kontakt:
'Frances Williams' ładna. Moja jest ogromna i może dlatego ma mniejsze liście? A może tylko proporcje mnie mylą ?zielono mi pisze:Po prawej stronie trzmieliny japońskiej rośnie Frances Whilliams , obecne zdjęcie tej rośliny (...)
Ale ... pytałam o tę przed trzmieliną i zieloną jasną hostą o zapowiadająco dużych lisciach ...
Serdecznie Miłka
Serdecznie Miłka
- mist
- 50p
- Kontakt:
Hmm, a nie 'Brim Cup' ?zielono mi pisze:Druga o którą pytasz, jeśli to ta na prawo od Albopicty to Wide Brim
Moja 'Wide Brim' wygląda tak :
Serdecznie Miłka
- zielono mi
- 500p
Miłko nie wiem o której hoście myślisz napisałaś:
,,I taka bliżej widza również z żółtym otokiem liścia i zielonymi mazajami w środku blaszki ?"
Frances Whilliams ma tym miejscu ogromne liście wielkości prawie Lady Isobel Barnett.
W innym miejscu jest o połowę mniejszy, podobnie jest z Frostet Jade, na rabacie jasnej ma stosunkowo małe liście,w zupełnym cieniu jest niewiarygodnie duża.
,,I taka bliżej widza również z żółtym otokiem liścia i zielonymi mazajami w środku blaszki ?"
Frances Whilliams ma tym miejscu ogromne liście wielkości prawie Lady Isobel Barnett.
W innym miejscu jest o połowę mniejszy, podobnie jest z Frostet Jade, na rabacie jasnej ma stosunkowo małe liście,w zupełnym cieniu jest niewiarygodnie duża.
Pozdrawiam Jola
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Miłce mogło o tę hostę co zakreśliłam chodzić:

- mist
- 50p
- Kontakt:
Haha, nie możemy się dogadaćmuchazezlotym pisze:Miłce mogło o tę hostę co zakreśliłam chodzić (...)

Miałam na myśli taką z żółtymi brzegami co rośnie przed jasnozieloną po lewej stronie krzaczka

Serdecznie Miłka
- zielono mi
- 500p
Trochę się zakręciłyśmy
Miłko na lewo od krzaczka rośnie Lady Isobel Barnett a przed nią Torchlight, bardzo ja lubię

Miłko na lewo od krzaczka rośnie Lady Isobel Barnett a przed nią Torchlight, bardzo ja lubię

Pozdrawiam Jola
- mist
- 50p
- Kontakt:
Aaaa, to już wiem dlaczego mnie zanęciła, to jedna z moich ulubionych odmian. Pokazywałam mój egzemplarz w Falbankach:zielono mi pisze:Trochę się zakręciłyśmy![]()
A macie jakiś ciekawy pomysł na zestaw z bydlątkiem 'Lady Isobel Barnett':

Niestety nie mam miejsca na dwie olbrzymki, a te rozmiary muszą mieć stosowne otoczenie aby pokazać ich bezmiar rozmiaru. Sum&Substance "ubrałam" tak:
Serdecznie Miłka
- zanna
No pewnie, oddam z przyjemnościąmist pisze:Chcesz to zachowam dla Ciebie jakąś kępkę ...zanna pisze:No właśnie dlatego pytam, bo fajne plamki ma ta Twoja miodunkaU mnie też sporo samosieji... A ta od Ciebie rośnie jak ta lala.
Moja "guma balonowa" padła na skutek podmoczeń wiosennych, uśmiechnęłabym się za sezon może dwa o sadzonkę

- czarownica00
- 100p
- Od: 21 lis 2010, o 22:02
Witam
Ale macie cuda
Ja swoje hosty posiałam niedawno do donicy i będę czekać na siewki-ile wasze mają lat
Pewnie długo będę czekać na takie większe rozmiary-jak wyrośnie mi ich z 50(kupiłam jakiś mix nasion z allegro) to popikuję i będę was pytać o odmiany
Ciekawe ile mi wyrośnie-a jak długo rosną hosty-bo takie malutkie jak będę miała to chyba żadna radocha w ogródku...boję się że mi cosik je podgryzie a szkoda by było.... Szybko rosną?Najwyżej porozdaję trochę siewek