wiosna już u Ciebie
 ja nie mam posadzonych przebiśniegów, więc ciągle czekam na pierwszego w tym sezonie kwiatka
 ja nie mam posadzonych przebiśniegów, więc ciągle czekam na pierwszego w tym sezonie kwiatka   
 Myslę że lada moment zakwitnie ciemiernik - już ma spore pączki

No i róże tez już u mnie ruszyły

Zauważyłam tylko ,że krokusy listki pokazują i jakieś cebulki,ale jakie...nie pytaj...
 Zauważyłam tylko ,że krokusy listki pokazują i jakieś cebulki,ale jakie...nie pytaj...  chyba narcyzy,ale czy to nie za wcześnie...?
 chyba narcyzy,ale czy to nie za wcześnie...? 

Wczoraj byłam w miasteczku nad morzem i widziałam tam już kwitnące krokusy, a po drodze całe poletka przebiśniegów. U mnie jeszcze daleko do takich widoków,
 Wczoraj byłam w miasteczku nad morzem i widziałam tam już kwitnące krokusy, a po drodze całe poletka przebiśniegów. U mnie jeszcze daleko do takich widoków, 

W tym roku nie widziałam tej róży na pniu na all..., myślałam o zakupie w Rosarium, ale chyba odpuszczę. Rozsądek już nieśmiało dochodzi do głosu... Mam już tyle róż czekających w donicach na wysadzenie
 W tym roku nie widziałam tej róży na pniu na all..., myślałam o zakupie w Rosarium, ale chyba odpuszczę. Rozsądek już nieśmiało dochodzi do głosu... Mam już tyle róż czekających w donicach na wysadzenie  Kilka dni temu znów mnie poniosło do centrum ogrodniczego
 Kilka dni temu znów mnie poniosło do centrum ogrodniczego  Na szczęście jeszcze tam pustki, nawet letnich cebulek niewiele, za to sprzedają jeszcze cebule tulipanów, narcyzów i innych wiosennych
 Na szczęście jeszcze tam pustki, nawet letnich cebulek niewiele, za to sprzedają jeszcze cebule tulipanów, narcyzów i innych wiosennych  Ale wypatrzyłam 2 pudła z różami w kapersach... i jedna wskoczyła mi do koszyka
 Ale wypatrzyłam 2 pudła z różami w kapersach... i jedna wskoczyła mi do koszyka  , miniatura o trochę dziwnej nazwie Intergant, ale potem doczytałam, ze ma też inne ładniejsze imię "Elegancka perła" http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.32451.1&tab=1
, miniatura o trochę dziwnej nazwie Intergant, ale potem doczytałam, ze ma też inne ładniejsze imię "Elegancka perła" http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.32451.1&tab=1  Do naszych ogródków wystarczyłaby jedna...
 Do naszych ogródków wystarczyłaby jedna...  Mam nadzieję, że uda mi się popracować w ogrodzie. Tyle róż czeka na posadzenie... O patyczkach postaram się pamiętać.
  Mam nadzieję, że uda mi się popracować w ogrodzie. Tyle róż czeka na posadzenie... O patyczkach postaram się pamiętać. 
  Ciekawa jestem jak wykorzystasz te pergolki. Ja na tą wyższą dałam powojnik alpejski, na mniejszą na razie nie mam pomysłu.
 Ciekawa jestem jak wykorzystasz te pergolki. Ja na tą wyższą dałam powojnik alpejski, na mniejszą na razie nie mam pomysłu. , że podczytuję wszystkie wątki różane i wiele innych, bez zostawiania śladów, bo albo brakuje mi czasu albo natchnienia do pisania
 , że podczytuję wszystkie wątki różane i wiele innych, bez zostawiania śladów, bo albo brakuje mi czasu albo natchnienia do pisania  
  Jak u Gloriadei i Alionuszki... O istnieniu Cafe dowiedziałam się chyba właśnie u Neli.
 Jak u Gloriadei i Alionuszki... O istnieniu Cafe dowiedziałam się chyba właśnie u Neli.

szkółki jeszcze śpią,ale nie sklepy internetowe...
 szkółki jeszcze śpią,ale nie sklepy internetowe...  

Ostatnio zegar biologiczny mi się rozstroił, w nocy spać nie mogę a potem chodzę półprzytomna
 Ostatnio zegar biologiczny mi się rozstroił, w nocy spać nie mogę a potem chodzę półprzytomna  I znowu nie zrobiłam nic w ogrodzie, choć dziś było ładnie i ciepło.
 I znowu nie zrobiłam nic w ogrodzie, choć dziś było ładnie i ciepło. Patrzyłam w googlach, bardzo ciekawe rośliny. Ja jeszcze nic nie siałam, bo nie mam gdzie. Parapety u mnie zimne, w szklarni też za zimno na siewy, a zresztą nawet nie mogę tam wejść bo zastawiona donicami z różami
 Patrzyłam w googlach, bardzo ciekawe rośliny. Ja jeszcze nic nie siałam, bo nie mam gdzie. Parapety u mnie zimne, w szklarni też za zimno na siewy, a zresztą nawet nie mogę tam wejść bo zastawiona donicami z różami  Dziś dostałam przesyłkę od Austina z różami z jesiennej oferty gazetowej. Graham Thomas był gratis, trzeba było zapłacić tylko za przesyłkę a domówiłam sobie jeszcze A Shropshire Lad w wersji climbing.
 Dziś dostałam przesyłkę od Austina z różami z jesiennej oferty gazetowej. Graham Thomas był gratis, trzeba było zapłacić tylko za przesyłkę a domówiłam sobie jeszcze A Shropshire Lad w wersji climbing. 

Marysiu
  Marysiu 

,ale widoczki
 ,ale widoczki