Ogródkowe rozmaitości cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4

Post »

basjak pisze:A na te fotki Króla Słońce zwróciłyście uwagę :D
http://www.unser-gartenforum.de/showtop ... eadid=2886
Właśnie miałam ten link wkleić.Dobrze,że zauważylam bo byłby dubelek.Basiu ;:196

Ignis-koleżanki dziękują za pozdrowionka.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sip się wyprzedał dzięki forum jesienią i teraz leży plackiem na Maderze :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nelu, przyszłam tu do Ciebie za tą optymistyczną prognozą pogody i na pewno będę do Ciebie wracać i to dość często. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie kraczcie. Ja czekam z utęsknieniem na jego róże :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Myślę, że Grześ ma rację.
A co forumki nie wykupiły to zmarzło i teraz następna oferta będzie jesienią.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

danutab pisze:Nelu ja w zeszłym roku we wrześniu zamawiałam właśnie tą różę czyli LouisXIV i już jej nie miał.
Tam chyba w czerwcu trzeba składać zamówienia na jesień.
Danka może ma tyle chętnych na tę różę,że nie zdążył jej rozmnożyć... :wink:
Grażka wszyscy czekamy z utęsknieniem na sygnał startera ,jakim jest dodatnia temperatura i podmuchy z południa... :;230 Już widzę te zamieszanie w ogrodach,gdy tylko słonko zaświeci... :lol:
Tosiu czytałam u Ciebie o tym skandalicznym zajściu...Współczuję Ci...a przede wszystkim tego ,że złodzieja i wandala nie można złapać na gorącym uczynku...można szukać ,jak igły w stogu siana
Gdy synowi ukradli rower ,poprowadziłam własne śledztwo,pytałam ludzi na osiedlu,już miałam opis wyglądu sprawcy,z tymi zdobytymi materiałami poszłam do stróżów prawa...i co? nic... :cry:
Gosiu masz rację ,Louis XIV jest różą cieplejszych klimatów...,to wielkokwiatowa więc możemy ją ciąć nisko,do tego porządny kopczyk...może nie zmarznie...Z większością róż wielkokwiatowych jest podobnie,przynajmniej z moimi ,które mi jeszcze pozostały, ...zazwyczaj pędy przemarzają :D
Gosiu-Margo na szczęście możemy oglądać ,to nie kosztuje ...zapoznawać się ,ale kupować nie musimy...lub nie możemy... :wink: Człowiek by zbankrutował ,gdyby wszystkie kupował ,co mu w oko wpadną... :lol:
Krysiu mrozów mamy wszyscy dosyć,macki nam się już garną do ziemi, zieleni i łopat :;230 i zawsze tak jest na końcówce zimy...rok temu też wyliczałyśmy ile do wiosny...a wiosny jak zwykle nie było i dalsze czekanie i zniecierpliwienie... :D
Oby Jarko się nie mylił...najlepiej gdyby nam się klimat zmienił na bardziej znośny...w lutym wiosna ...wspaniale by było :D
Krysiu dziękujemy wszystkie za ;:196 i przesyłamy równie siarczyste ;:196 ...
Basiu może się pozbył,albo jeszcze za mało emaili wysłałaś... :;230 Z reakcją u niego kiepsko...maa duuużo czaasu... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Aszka dwa,trzy tygodnie to norma ...ale w końcu odpisuje... :)
Aniu przejrzałaś już forum naszych zachodnich sąsiadów... :?: Piękne róże można zobaczyć.Trzeba przejść przez wszystkie wątki... :D Pięknie pokazują tam różę Carrutha -Midnight Blue...a pnąca Barock-Tantau jest oszałamiająca http://www.unser-gartenforum.de/showtop ... eadid=2042
Grzesiu pisze:Sip się wyprzedał dzięki forum jesienią i teraz leży plackiem na Maderze :;230
Sip na Maderze... ,a my się głowimy,czemu nie odpisuje... :;230
Majka witam i zapraszam ponownie :wit
Małgoś czyżbyś zamówiła u niego teraz na wiosnę... :?: Dla mnie tylko jedną różę miał na stanie ... :wink:
Grażynko p.S. ma wysyłać teraz zamówione róże na początku kwietnia,okaże się ,co mu przetrwało...:wink: Sporo chętnych na jego tanie róże,widząc taki popyt chyba cena się zwiększy jesienią,a zamawiać trzeba będzie już w maju... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no to ja się pochwalę Barock pnąca mam, jest fantastyczna i Alchymist też w tym roku zobaczę jej uroki :P
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Nie tylko Hanabi i Westerland kopczykowałem, bo kopczykowałem wszystkie. Zwłaszcza jednak podczas tych ostatnich mrozów, bez pokrywy śnieżnej, przemarzły mi, jak się na oko wydaje całkowicie właśnie te dwie, trochę też Heidi Klum Rose. Tak więc grzechu zaniechania nie było.

Link do tej strony z pogodą dawno bym podał, gdybym go zapisał. Pewnie znajdę ich, jak prawie co roku wczesną jesienią będę buszował po długoterminowych prognozach pogody. Zauważyłem, że wiele stron "pogodowych" opiera swoje prognozy na ich wieloletnich wynikach. Z tego co wiem, to mają chyba najpotężniejszą bazę na świecie, i trochę z niej do cywilnego obiegu wpuszczają. To po nich właśnie nasze media powielały stwierdzenie, że takie zimy, jak ta poprzednia i obecna zdarzają się raz na 72 lata. I naprawdę przewidywali wczesne lato z krótką wiosną. A że każdy potrzebuje ;:3 , dlatego każdemu po ;:3 ;:3 ;:3 .

A Sip ....szkoda gadać, zawaliłem ten temat, głupi mądry po szkodzie. Może trzeba będzie odwiedzić naszych sąsiadów?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Mi udało się jeszcze zamówić jakieś róże u Sipa - ale pisałam na początku stycznia i od razu mi odpisał jakie róże są dostępne.
Mam nadzieję, że więcej takich zim nie będzie - kupiłam Bobie Jamesa i już widzę że czubek ma przemarznięty.
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01

Post »

Nelu troszkę się zamyśliłam Kilka róż mam właśnie chyba tę Flamęcośtam znaczy się ona na drugorocznych kwitnie i dlatego w zeszłym roku same badylki miałam ;:223 Oj wsparcie potrzebne będzie zanim sekator chwycę do ręki wiosną .Nie chcę już nawet wspominać ,że jak sobie je pooglądałam (te o których piszecie choćby )to o matko kochana...Koniecznie jak do Gucia czyli do antyków iść będziesz to do mnie zapraszam ,to tylko rondko przejść i dalej Katowicką iść trzeba .
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam Cię Nelu:) Długi czas sobie u Ciebie posiedziałam,wiele można się od Ciebie nauczyć,pięknie komponujesz róże z bylinami.....można się rozmarzyć ;:167
Mam takie zapytanie-na wiosnę mam już zamówioną różę Jasminę...czy to prawda,że ona jest bezkolcowa?Przeczytałam w Twoim wątku,że nie za bardzo jesteś z niej zadowolona? Jeśli tak to dlaczego? Choruje? Sorry,że tak pytam,ale jeszcze u nikogo jej nie widziałam :)
I jeszcze jedno pytanie mam ....pisałaś,że prawdopodobnie dostałaś ze szkółki niemieckiej dwie sztuki Pinochio-może chcesz się jednej pozbyć?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Grzesiu pisze:Sip się wyprzedał dzięki forum jesienią i teraz leży plackiem na Maderze :;230
Hi... hi... dobre... :;230
A ja myślę że dzięki forum nie jeden sprzedawca tak ma...
Przecież wszystkie rośliny idą jak świeże bułeczki.. nie tylko róże.... :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak będziemy tak aktywni w kupowaniu to niedługo wszędzie zabraknie towaru i co my wtedy biedni zrobimy :;230 .......
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nelu w maju to może nie ale w lipcu na pewno bo we wrześniu już jest za późno.Ja jednak u niego już nie zamawiam.Denerwuje mnie jego podejście do klienta ale to jest typowe ich zachowanie .Przez całe swoje życie jestem z nimi blisko i coś na ten temat wiem.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”