A to Twoje słowo Dorotko wyczarowało te wiosnę
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Guciu, u mnie tak ciepło jeszcze nie było, ale ma byc ;) Tylko nie wiem po co jeszcze te resztki sniegu leżą i straszą mi wiosnę 
Gabrysiu, gdzieś o tym pisałam, chyba w cebulowych. Kiedyś straciłam jednego roku ponad 30 cebul. Pan, od którego je kupowałam, powiedział, że one czasem łapią chrobę grzybową i mogą doszczętnie zgnić, dlatego bez zaprawiania lepiej wcale nie sadzić hiacyntów. Od tego czasu co roku zaprawiam Funabenem.
Gabrysiu, gdzieś o tym pisałam, chyba w cebulowych. Kiedyś straciłam jednego roku ponad 30 cebul. Pan, od którego je kupowałam, powiedział, że one czasem łapią chrobę grzybową i mogą doszczętnie zgnić, dlatego bez zaprawiania lepiej wcale nie sadzić hiacyntów. Od tego czasu co roku zaprawiam Funabenem.
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum

No, tak słyszałam Ulko...W zasadzie nie mam nic przeciwko temu
Tylko nie wiem, czy się sprawdzi
Ale przywoływać jeszcze mogę
Aniu, właśnie mi sie nie chce
, ale muszę, bo jeszcze bardziej nie chcę żeby się historia powtórzyła.
Mam nadzieję, że juz niedługo będziemy witać w naszych ogródkach pierwsze kwiatki
A na razie...wiosna jest tutaj! Tak
Aniu, właśnie mi sie nie chce
Mam nadzieję, że juz niedługo będziemy witać w naszych ogródkach pierwsze kwiatki
A na razie...wiosna jest tutaj! Tak
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
chatte pisze: Gabrysiu, gdzieś o tym pisałam, chyba w cebulowych. Kiedyś straciłam jednego roku ponad 30 cebul. Pan, od którego je kupowałam, powiedział, że one czasem łapią chrobę grzybową i mogą doszczętnie zgnić, dlatego bez zaprawiania lepiej wcale nie sadzić hiacyntów. Od tego czasu co roku zaprawiam Funabenem.
Dzięki za wyjaśnienie, ja także zaprawiam funabenem ale, tak jak mówiłam wykopuję co kilka lat i na szczęście (odpukać)
jakoś się trzymają.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A u mnie nocą było 7,5 stopnia a teraz jest już równo 10,0. Co będzie w południe ?
Wczoraj widziałam 2 klucze ptaków lecące na północny zachód - a ptaki przecież pierwsze czują co się w przyrodzie święci. Izuś - pięknie czarujesz.
Rób tak dalej. :P
Wczoraj widziałam 2 klucze ptaków lecące na północny zachód - a ptaki przecież pierwsze czują co się w przyrodzie święci. Izuś - pięknie czarujesz.
Rób tak dalej. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Gabrysiu, moze będziesz miała to szczęście i Twoje hiacynty nic nie złapią - czego Ci zyczę, ale ja po takim doświadczeniu wolę nie ryzykować.
Jadzieńko, mnie najbardziej cieszy słońce! Chyba zaraz polecę do ogródka, zeby trochę się nim (słońcem nacieszyc
Temperatura u mnie w tej chwili powyżej 10stopni 
Żółte kwiatki to smagliczka skalna, a na dole piękny narcyz, którego juz nie ma
GrażynkoGrażynko, tak mi mów, a jeszcze naprawdę uwierzę, ze to moja zasługa
Zaraz zacznę przywoływać lato ;)
Jadzieńko, mnie najbardziej cieszy słońce! Chyba zaraz polecę do ogródka, zeby trochę się nim (słońcem nacieszyc
Żółte kwiatki to smagliczka skalna, a na dole piękny narcyz, którego juz nie ma
GrażynkoGrażynko, tak mi mów, a jeszcze naprawdę uwierzę, ze to moja zasługa
Zaraz zacznę przywoływać lato ;)
- chatte
- Przyjaciel Forum

Zostań Elu, zostań ;:49 Zbiorowe czary będą mocniejsze, więc czarujmy wszyscy razem! 
U mnie od kilku dni swieci słońce! Byłam dziś w ogródku. Tam niestety leży jeszcze trochę śniegu
a gdzie go nie ma jest paskudne błoto. Mimo to połaziłam trochę i oddałam się ulubionemu zajęciu, czyli pracy koncepcyjnej ;) Niestety snieg zasłania jeszcze duze fragmenty ogródka i ta praca jest utrudniona, ale dobre i to 
U mnie od kilku dni swieci słońce! Byłam dziś w ogródku. Tam niestety leży jeszcze trochę śniegu
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jak tu już jest wiosna i Iza czaruje już do lata to ja się stąd też nie ruszam i zapuszczam korzenie. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- koza
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to całkiem spora gromadka tu się zebrała

Proponuje :
http://pl.youtube.com/watch?v=Y4qW8iBHF ... re=related
Proponuje :
http://pl.youtube.com/watch?v=Y4qW8iBHF ... re=related