A tak serio to dawaj, bo to wyczekiwanie jest irytujące :P
'Siewki' świetne

U mnie w rodzinie mówią "wariat"darekcn42 pisze:A tam hodowca...![]()
Hobbysta...
...wymianę ;)? Na wiosnę będę próbował rozmnożyć Mammillaria elongata fma. cristata monstrosa - dość ciężko ukorzenić jest jeden grzebień (wiem z wcześniejszych moich doświadczeń), ale jakby się udało to może dokonalibyśmy małej wymiany ;)?darekcn42 pisze:Tak na serio mam trochę roślin na handel (...)
Tak, zwróciłem uwagę ;). I chyba wolę klasyfikować je jako Digitostigma ;). Gdzieś na internecie widziałem chimerę z A. ornatum ;). Ale z chimer toleruję tylko Myrtillocalycium 'Polyp' i Ortegopuntia. Reszta podoba mi się tak jak Mammillaria 'Fred'darekcn42 pisze:Widzisz Aleksandrze akurat o tej roślince pisaliśmy na forum (...)
Darku roślinki wyhodowałeś piękne i jakie dorodne.Jesteś jednym słowem zdolniachadarekcn42 pisze:Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować owoce mojej pracy związanej z wysiewami. Wszystkie roślinki na zdjęciu to ponad 2-letnie okaziki, z których jestem dumny![]()
![]()
.
Pokażę Wam przykładowe roślinki które pozostawiłem dla siebie. Należą do nich kaktusy rodzajów: Astrophytum, Ferocactus, Gymnocalycium, Copiapoa, Melocactus, Rebutia.
Na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiem, pewnie jutro się dowiem - czekam na grafikdarekcn42 pisze:Jasne, że Astrophytum. No i inne trudniejsze rośliny. Z czasem jak mi siewki podrosną to planuję pozdejmować z podkładek i samodzielnie ukorzeniać, razem z kawałkiem badylka
.
Mam nadzieje, że spotkamy się Krzysiu w marcu na posiedzeniu PTMK, to pogadamy![]()
![]()
.