Ogródkowy galimatias Mirki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowy galimatias Mirki cz2

Post »

Mirko - co to za tulipanki na ostatnim zdjęciu? :D
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piotr " Little Princess " albo " Princess Beauty" - muszę zajrzec do kajetu , bo nie pamiętam :oops: :oops:
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Łał zaje.... fane kurcze nie wyraze się mnie usuną piękne narcyzki i tulipanki ...gdzie ta wiosna ;:14
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p
Od: 10 maja 2009, o 10:56

Post »

O łaskawco, dobroczyńco! ;:180 Dorzuć! Dorzuć jak najwięcej ;:224
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Mam nadzieję ,że wśród moich zeszłorocznych, cebulowych nasadzeń ,znajdą się też takie piękne narcyzy . :P ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Mirko - wpadłam z rewizytą - i co widzę? Piękny, dojrzały ogród! Masz tyle gatunków roślin, tyle odmian, aż dech zapiera. Piękne tulipanki pokazałaś, z przyjemnością je obejrzałam, tym bardziej, że za oknem gruba warstwa śniegu...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, Mirko. Mam nadzieję, że Twoje piękne roślinki nie ucierpią za bardzo z powodu obecnych mrozów. ;:7
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Doczekałam się i ja...już jest -15 :shock:
Sprawdziłaś w kajeciku odmianę tulipanków? Kojarzę je z jesiennej wyprzedaży Florexpolu, ale kupiłam niziutkie, pełne.
Narcyzy rewelacyjne, utrzymują się z roku na rok, nie masz z nimi problemów?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słuchajcie u nas zimy ciąg dalszy ........... mrozi jak diabli :twisted: :twisted: ale było nie było marzec za progiem , a ja mam nadzieję , że to magiczne słowo ,ów marzec i otworzy nam wiosnę ( bo co do zimy moja cierpliwość jest na wyczerpaniu ;:224 ;:224 )

Marzanko , Asiu,Kasiu ;:196 ;:196 ;:196

Jolu mam kilka narcyzowych nowości i tez czekam na nie ;:65 ;:65

Adrianno u nas mroźno ale śniegu jest sporo więc myślę , że większych strat nie będzie ale jak zawsze suchodrzew przymarznie do granicy śniegu i pewnie mahonia też , chciałabym , żeby mój zeszłoroczny nabytek - winnik - przezimował ale na razie opatulony - nie zaglądam.

Wiktorio tulipanki były kupione pod nazwą Little Princes . Jeżeli chodzi o cebulowe, w tym i narcyzy to ja nadmiernie troskliwa nie jestem , ogólnie panuje system -posadź i zapomnij ( czasami do tego stopnia , że sadząc coś innego wykopuję siedzące tam cebule ;:223 ) Co sobie nie radzi w takich warunkach - odpada ale narcyzy dają radę na razie doskonale ;:108 ;:108
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Pytam o narcyzy, bo przymierzałam się do kupna kilku nowszych odmian (mam tylko te najzwyklejsze) i koleżanka mi odradzała, że kiepsko ponoć rosną. Jedną odmianę poleciła i kupiłam ją, właśnie we Fl. na wyprzedaży, ale nie pamiętam dokładnie jakie :lol:
U nas też zimno, okrutnie!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

mirdem pisze:marzec za progiem, a ja mam nadzieję, że to magiczne słowo ów marzec
Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała, bo ten marzec to chyba od marznięcia :;230
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio moje jakos dawały do tej pory radę a rosną już 3-4 sezon nie narzekam , wiosną , zeby się na mnie nie obrażały podsypuję im kompostu i trochę nawozu i to tyle jeżeli chodzi o rozpustę :D :D
Siberia pisze: Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała, bo ten marzec to chyba od marznięcia :;230
Siberio ............. tfu tfu na psa urok........... wolę się trzymac wersji , że marzec to od marzeń wiosennych :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mirdem pisze:Jolu mam kilka narcyzowych nowości i też czekam na nie ;:65 ;:65
Mireczko, aż wyciągnęłam jesienne notatki i widzę, że mam 11 nowych odmian :roll: kurcze, nawet nie wiedziałam, że tak dużo ;:108 Jak piszesz trzeba bedzie zasilić, czy wystarczy podsypać azofoską?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

mirdem pisze: ........... wolę się trzymac wersji , że marzec to od marzeń wiosennych ....
Mirka, też wolę taką wersję ;:138

A mogłabyś mi napisać instrukcję obsługi dalii wg Mirdem ? :lol:
Taką, wiesz, kiedy i jak sadzić, czy wcześniej do doniczek, jaka ziemia i nawozy, gdzie trzymasz te doniczki, tzn w jakiej temperaturze itd. itp..... :uszy
Jak już Ci pisałam 2 nabyłam wcześniej i teraz też zamówiłam piękne dwie.
Myślę, że to mi wystarczy, bo pewnie, jak tylko coś wpadnie mi w jakimś sklepie w oko, to też pewnie wyląduje w koszyku. :;230
Może tak powtórkę z dalii zaczniesz ?

:wit
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ja daję kompost i jak już mają pąki to azofoskę albo nawóz do cebulowych i tyle ;:108

Igor nie wyrosły .......... moze coś je zjadło :evil: :evil:

Krysiu instrukcja daliowa w/g mirdem :;230 :;230 proszę bardzo karpy dalii z piwnicy , czyli takie , które u mnie juz rosły ( i zazwyczaj są sporej wielkości ) wsadzam od razu do ziemi - do dołka daje trochę kompostu i robię to pod koniec kwietnia albo na początku maja- żeby jak ogrodnicy sa prawdziwie zimni one jeszcze nie wyrosły ( albo były na tyle małe , żeby bez problemu dało się nakryć włókniną - co niestety parę razy się zdarzało :( :( )

Nowo kupione dalie są to z reguły kłącza nie za duże wsadzam do doniczek na początku kwietnia i trzymam w piwnicy w tym pomieszczeniu gdzie mam ok 12- 15 st C ( przechodzi przez nie jedna rura centralnego)- one kiełkują i takie zielone wystawiam na taras , albo do ogrodu jak tem jest cały czas na plusie ale z wysadzeniem ich do ogrodu czekam aż ogrodnicy i zimne Zośki miną , Sadzę daję kompost .
w ciągu sezonu ze dwa razy podsypuję nawozem ;:136 ;:136 i wykopuję jak mróz zwarzy liście

A powtórka z dalii jakże mogłabym dać się prosić :;230 :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”