Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Joasiu, na razie jeszcze nic nie ma.. Czekam od 2 dni aż tata przyniesie z pracy laptopa, bo tam są zdjęcia, a on ciągle zapomina, ale jutro mu już przypomnę, żeby przywiózł
. Equestris dopiero dzisiaj rozwinął pierwszego pączuszka, więc jeszcze nie miałam okazji zrobić mu zdjęcia, spróbuję jutro.Ta Masdevallia Chasei jest cudowna, ma taki fajny cytrynowy kolorek. Ja na razie muszę poczekać i zobaczyć jak sobie poradzę z moją i czy kiedyś uda mi się ją doprowadzić do kwitnienia
.
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu no skutecznie nas zarażasz choroba masdevalliową
cudowne te Twoje ślicznotki no i nic dziwnego, że nam się też takie marzą

- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
i z tym się zgodzę ;)arlet3 pisze:Asiu no skutecznie nas zarażasz choroba masdevalliową
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne maleństwo z tej masd.chasei ;)
- JoasiaM
- 200p

- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu masdevalia super, a Epidendrum floribundum 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kusiły...aż się skusiłam

- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, Joasiu i Dusiu dziękuję serdecznie za odwiedziny i miłe słowa.
Również dziękuję wszystkim tym odwiedzającym mój wątek, chociaż bez pozostawienia śladu.
Sama ostatnio byłam zaganiana i nie zawsze miałam ochotę coś napisać, ale codziennie zaglądam co u Was się dzieje.
Oto kilka kwitnień u mnie.
Kuszenia ciąg dalszy.
Masdevallia Falcons Gold x constricta

Masdevallia 'Prince Charming' Kwiat ma wielkość ok. 6 cm. bez wąsów. Od górnego wąsa po jeden boczny wąs ma 13 cm.

Masdevallia peristeria x ? całkowicie się otworzyła i pokazała pięknie środek

Masdevallia polysticta x barleana mimo podziału rozwinęła pąk. W niektórych godzinach wyczuwam bardzo słaby zapach

Psychopsis Kalihi rozwinął kolejny kwiat

Mój nowy nabytek, Angulocaste Red Jewel już przekwita ale ma jeszcze jeden pździk, który się u mnie pojawił.

Również dziękuję wszystkim tym odwiedzającym mój wątek, chociaż bez pozostawienia śladu.
Sama ostatnio byłam zaganiana i nie zawsze miałam ochotę coś napisać, ale codziennie zaglądam co u Was się dzieje.
Oto kilka kwitnień u mnie.
Kuszenia ciąg dalszy.
Masdevallia Falcons Gold x constricta

Masdevallia 'Prince Charming' Kwiat ma wielkość ok. 6 cm. bez wąsów. Od górnego wąsa po jeden boczny wąs ma 13 cm.

Masdevallia peristeria x ? całkowicie się otworzyła i pokazała pięknie środek

Masdevallia polysticta x barleana mimo podziału rozwinęła pąk. W niektórych godzinach wyczuwam bardzo słaby zapach

Psychopsis Kalihi rozwinął kolejny kwiat

Mój nowy nabytek, Angulocaste Red Jewel już przekwita ale ma jeszcze jeden pździk, który się u mnie pojawił.

O rany, szczęka mi opadła
Ahhh co za masdevallie
Już nie wiem, która piękniejsza. Zakochałam sie we wszystkich!
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu pięknie kusisz tymi masdevalliami
są cudowne i coraz bardziej mi się podobają
Nawet jak musiałam wyrzucić ostatnio jednego phal. to nie rozpaczałam tylko stwierdziłam, że będzie miejsce na nową masdevallię. 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asiu siedzę i mam buzie otwartą na oścież takie cuda pokazałaś sama nie wiem co piękniejsze 
Asiu ja przez Twoje kuszenie dostanę świra i może na wystawie w Łodzi sobie coś kupię
bardzo podoba mi się Masdevallia Falcons Gold x constricta, Masdevallia 'Prince Charming'

bardzo podoba mi się Masdevallia Falcons Gold x constricta, Masdevallia 'Prince Charming'
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Asiu kuszenie udało Ci się w stu procentach
Masdevallia Falcons Gold x constricta oraz Masdevallia 'Prince Charming' już trafiły na listę chciejstw... Zwłaszcza ta pierwsza mi się podoba ze względu na włoski na płatkach. Przypomina mi ona troszkę Masdevallie strobelii. Może przy kolejnych zakupach będę o taką prosić
Wiem wiem..jeszcze jedne zakupy nie przyszły, a ja już o kolejnych mówię

- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu nie Masz litości
Prinz Charming cudo, wspaniały kolor ma krzyżówka z peristeria, nie wspomnę o obłędnym wielkim Angulocaste Red Jewel
Prinz Charming cudo, wspaniały kolor ma krzyżówka z peristeria, nie wspomnę o obłędnym wielkim Angulocaste Red Jewel