Storczyki Joasi
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Joasi
Joasiu przyszłam tym razem z oficjalną wizytą, a nie tak jak bywało wcześniej
Lubię oglądać Twoje storczyki, tym bardziej, że kilka jest podobnych do moich, które w tej chwili mi nie kwitną.Napiszę jeszcze raz ten nakrapiany z al. rewelacja

- JoasiaM
- 200p

- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Moniko wiosna coraz bliżej, więc bardzo się cieszę
Oczywiście się nie gniewam, dziękuję bardzo za odwiedziny
Arletko, Kasiu dziękuję
Reniu dziękuję
mam nadzieję, że Twój długodystansowiec ma więcej kwiatuszków niż mój, mój ma dwa pądy, ale na jednym jest jeden a na drugim dwa kwiatki
Justynko, Asiu, Marto,Gosiu dziękuję
Julitko, Lucynko dziękuję
Ale się zarumieniłam po tych pochwałach
Ale muszę Wam jeszcze pokazać cudeńko jakie mi zakwitło przedwczoraj
Zakupiony w ubiegłym roku latem, zgubił szybko kwiatuszki i jesienią wypuścił nowy pęd-kwiatki jedynie 3.

Na koniec komoda w pokoju

A żeby nie było tak kolorowo to przybieram się do sfotografowania niektórych plamek na listkach na kilku moich podopiecznych, bo coś się pojawiło na moim długodystansowcu i muszę się z Wami skonsultować
Arletko, Kasiu dziękuję
Reniu dziękuję
Justynko, Asiu, Marto,Gosiu dziękuję
Gosiu u mnie też samych kwiatków jest po kilka na niektórych storczykach, po 1,2,3, niestety ta ciemna zima dała się storczykom odczućGoska1307 pisze: tyle masz pięknych kwitnień bo u mnie tylko po kilka kwiatów na pędzikach
Julitko, Lucynko dziękuję
Ale się zarumieniłam po tych pochwałach
Ale muszę Wam jeszcze pokazać cudeńko jakie mi zakwitło przedwczoraj

Na koniec komoda w pokoju

A żeby nie było tak kolorowo to przybieram się do sfotografowania niektórych plamek na listkach na kilku moich podopiecznych, bo coś się pojawiło na moim długodystansowcu i muszę się z Wami skonsultować
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Śliczne kwitnienia, a kropkowany cudo 
- lucynaf
- 1000p

No i po co ja tu przyszłam ? Mam teraz jeszcze jednego na liście
Liczy się jakość, a nie ilość
.
- JoasiaM
- 200p

Basiu dziękuję
Lucynko ilość się nie liczy, ale jak tu nie kupować nowych kiedy tyle jest pięknych okazów do kolekcjonowania i nie można przejść obok nich obojętnie, jakoś same się do nas uśmiechają choćby przez monitor komputera
Mój apatyt nie maleje, cóż zrobić, pozostaje się poddać 
Lucynko ilość się nie liczy, ale jak tu nie kupować nowych kiedy tyle jest pięknych okazów do kolekcjonowania i nie można przejść obok nich obojętnie, jakoś same się do nas uśmiechają choćby przez monitor komputera
- lucynaf
- 1000p

Kiedyś, wymyśliłam sposób na siebie, aby przykuć się za nogę do kaloryfera, ale moja siostra stwierdziła, że to bez sensu, bo sobie ją odgryzę i, i tak pójdę. 
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu postanowiłam Cię w końcu odwiedzić
Przejrzałam kilka stron i jestem zachwycona wszystkimi storczykami w kolorze : bordo. Nawet sabotka masz bordowego.. cudooo!!!!
Uwielbiam u kogoś oglądać sabotki , bo to piękne i oryginalne rośliny, które na dodatek mnie raczej nie lubią
Choć mam tylko jednego sabotka ,ale on wystarczająco mnie zniechęca i zastrasza przed zakupem kolejnych. A jak już mam dzień, że chcę iść i dostać jakiegoś w swoje ręce to co?.. to nie ma nigdzie sabotków.. Czy to jakiś znak? ;:96 Może..może nie zasługuję na sabotki. Ale OK ;) Dosyć tych smętów i wywodów. Powiem jedno: Twoja kolekcja nie jest uboga w ilość, jakość, kolor i kształt. Przeciwnie : u Ciebie jest to wszystko.. do potęgi n-tej !!!
Ot matematyczka (od siedmiu boleści) się odezwała 
Nakrapiany jest niesamowity
aż chce się krzyczeć: też chcę, też chcę 
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Piekna komoda w pokoju,życzyłabym sobie tez tylu kwitnień, co u Ciebie.Pozostało mi tylko pogratulować!!
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
"Uśmiechnięta" kwatami komoda bardzo mi sie podoba...
Białe falki są cudne... a jakże różnorodne kwiaty mają ;)
Białe falki są cudne... a jakże różnorodne kwiaty mają ;)
- JoasiaM
- 200p

Lucynko ja też bym odgryzła
Moniko dziękuję
Ja uwielbiam bordowe storczyki, więc mam już ich kilka w swojej kolekcji, jeszcze jeden ma do mnie przyjechać, ale na razie ze względu na mrozy to niemożliwe, więc czekam cierpliwie.
Sabotki też uwielbiam, ale nie tylko na Ciebie się pogniewały, mój też nie kwitnie już ponad rok i czekam i czekam ...dobrze, że choć popatrzyłam na niego tydzień zanim mi przekwitł. Teraz podobnie jak Ty nie kupię żadnego dopóki ten nie zechce troszkę się wysilić i choćby rozetki wypuścić.
A co do tej ilości, to nie jest aż tak wiele tych storczyków w porównaniu z kolekcjami innych, moja liczy 32 sztuki, ale to chyba nie koniec, bo odkąd tu jestem to ciągle myślę o nowych
Kasiu dziękuję
, dziś nakrapiany ma już trzy rozwinięte kwiatuszki i staną sobie na komodzie, żeby moje oczy cieszyć.
Grażynko dziękuję, że mnie odwiedziłaś i zapraszam częściej
Moja kolekcja chowa się przy Twojej.
Justynko dziękuję
Gdzieś już pisałam, że też bardzo lubię białe storczyki-są takie eleganckie, a ten drobnokwiatowy białasek na komodzie zachwyca mnie, ma długaśne wąsiska.
Zrobiłam trochę nowych zdjęć, ale niestety chyba nic mi dziś nie wyjdzie z wklejenia. Kilka storczyków postanowiło zainwestować w nowe listki, bardzo się cieszę. Kwitnienia bardzo poprawiają humor, ale jak coś rośnie(listki, korzonki, pędy) to moje
też rośnie.
Moniko dziękuję
Sabotki też uwielbiam, ale nie tylko na Ciebie się pogniewały, mój też nie kwitnie już ponad rok i czekam i czekam ...dobrze, że choć popatrzyłam na niego tydzień zanim mi przekwitł. Teraz podobnie jak Ty nie kupię żadnego dopóki ten nie zechce troszkę się wysilić i choćby rozetki wypuścić.
A co do tej ilości, to nie jest aż tak wiele tych storczyków w porównaniu z kolekcjami innych, moja liczy 32 sztuki, ale to chyba nie koniec, bo odkąd tu jestem to ciągle myślę o nowych
Kasiu dziękuję
Grażynko dziękuję, że mnie odwiedziłaś i zapraszam częściej
Justynko dziękuję
Zrobiłam trochę nowych zdjęć, ale niestety chyba nic mi dziś nie wyjdzie z wklejenia. Kilka storczyków postanowiło zainwestować w nowe listki, bardzo się cieszę. Kwitnienia bardzo poprawiają humor, ale jak coś rośnie(listki, korzonki, pędy) to moje
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Asiu ja od troszkę ponad 4 lat już (a może dopiero!?) zajmuje się storczykami i moja kolekcja liczy tylko 33 sztuki. Plus 39 sadzonek
Ale sadzonki niedawno dotarły i nie wiadomo ile z nich przetrwa moje warunki.... Więc mam tylko 33 sztuki. Niebawem kilka nowych dojedzie
Jakieś 8 sztuk
Myślę, że okres wiosna - lato to czas, kiedy najwięcej storczyków wita nasze progi więc.. Wszystko przed Tobą by powiększyć kolekcję 
- lucynaf
- 1000p

Asiu, więc lepiej się nie przykuwajmy, bo ciężko na jednej nodze będzie do marketu dokuśtykać
Ja się nie zgadzam z tym, że nie będzie zdjęć. Ja chcę zdjęcia, ja chcę zdjęcia...

Ja się nie zgadzam z tym, że nie będzie zdjęć. Ja chcę zdjęcia, ja chcę zdjęcia...
Hi hi, to jak się przykujecie to więcej będzie dla mnie 
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Ale za to jakie śliczne,naprawdę bardzo ładne.Komoda pięknie się prezentuje i to co na komodzie też.JoasiaM pisze: Zakupiony w ubiegłym roku latem, zgubił szybko kwiatuszki i jesienią wypuścił nowy pęd-kwiatki jedynie 3.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;