Ogród Pod Lasem
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród POD LASEM
Jolu takie kolorowe zdjęcia bardzo poprawiają teraz nastrój. Ja nabyłam od forumowiczki cebulki krokosmii i mam nadzieję na pomarańczowy łan kwiatów.
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Witam
Bardzo fajne te zdjęcia z sarenkami
Bardzo fajne te zdjęcia z sarenkami

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, zjadają, zjadają. Zwłaszcza smakują im świeżutkie pędy róż
Ogród nie jest ogrodzony, więc się panoszą. W zimie je nawet dokarmiam, ale w lecie mogłyby stołować się w lesie. Postanowiłam na wiosnę ogrodzić tę ogrodową część mojej posiadłości, bo szkoda roślin i mojej pracy.Dziękuję za nowe wpisy.

- Od: 23 sty 2011, o 21:12

-
Witaj Agnieszko. Ja też z niecierpliwością czekam na moment, kiedy będę mogła powiedzieć: już jest! Już ją widziałam, tę Wiosnę!.Dziś był piękny dzień,ale łaty śniegu jeszcze w ogrodzie leżą. Cierpliwości trzeba, ot co! A potem rękawy zakasać i ryć, kopać, grabić, siać, plewić, przycinać, no i w końcu ...chwalić się tym co wyrosło przed całym Forum.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, a do Ciebie jeszcze nie przyszła? Dziś już chyba tak?

-
Przyszła, przyszła, Adrianno
Wczoraj solidnie popracowałam m.in.przy rozgarnianiu kretowisk i tuneli karczowników, bo ziemia na powierzchni już rozmarzła. Roślinki pchają się do góry, do słońca
na wyścigi. Pozdejmowałam ubranka z agrowłókniny z większości małych krzewów. Duże zniszczenia - wyłamania - spowodowane śniegiem. Ale teraz będzie już tylko lepiej. Żeby tylko sił starczyło!

-
- agatka123
Jolka u Ciebie wiosna pełną gębą. A sił na pewno starczy , człowiek nawet nie wie co w nim drzemie. Ja dopiero po skończonej pracy czuję , że mnie boli każda kosteczka.

będę ogladać jak rosną sobie

-
Witaj Lucyno(/) Sarenki rzeczywiście mają się dobrze, ale chyba będę musiała ograniczyć im dostęp do mojego ogrodu. Coraz bardziej się oswajają, zwłaszcza jedna, jak przychodzi do miski, to z nią rozmawiam, a ona sobie spokojnie żuje ... co widać na fotce.
Megi mój skalniak bardzo zdewastowany po zimie, mimo okrycia stroiszem. A kamienie to z uzysku na moim terenie. Ziemia tu bardzo kamienista ( góry), każde poważniejsze kopanie odsłania tanie niespodzianki. A w ub. roku jak kopali pod wodociąg, to poprosiłam, żeby wszystkie większe odłożyli mi na hałdę. Mam zapas
Megi mój skalniak bardzo zdewastowany po zimie, mimo okrycia stroiszem. A kamienie to z uzysku na moim terenie. Ziemia tu bardzo kamienista ( góry), każde poważniejsze kopanie odsłania tanie niespodzianki. A w ub. roku jak kopali pod wodociąg, to poprosiłam, żeby wszystkie większe odłożyli mi na hałdę. Mam zapas

-
Poza tym, że sarenki są urocze Lucyno, to też wyrządzają różne szkody, dlatego zamierzam ogrodzić zagospodarowany ogrodniczo teren. Widzę, że wiosna w odwrocie
, od rana prószy śnieg :x . No, ale jak mówi przysłowie - w marcu jak w garncu ...

- agmiss
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2011, o 11:58
Super ! Masz pole do popisu. Sama dopiero zaczynam a moja działka graniczy z lasem. To dobrze wiem jak pięknie musi u Ciebie być. Z ciekawością czekam na realizację. Pozdrawiam serdecznie
Pawisikorka 

- agatka123
Wiosna w odwrocie , ale na krótko , w niedzielę ma być ciepło . Pozdrawiam