Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 wrz 2009, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: cukinia Tondo-gdzie kupić nasiona?
Hannaa, cos mi tu nie pasuje, roślinka z nasion Tondo di Piacenza, które ja dostałam, ma wydać okrągłe, ciemno-zielone owoce i ma być cukinią
a nie dynią .. o rany ciekawe co mi wyrośnie

Beata
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

a może z cukini wyrosną nam dynie, wszak to chyba jedna rodzinka

Re: Gdzie kupić nasiona warzyw. Sklep internetowy - który?
Macie może dobre sklepy gdzie mogłabym kupic cebulę dymkę , ale taką pewną ?Do tej pory kupowałam na targu , ale od trzech lat za każdym razem mi choruje.

- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
Ja zamawiam w PNOS Ożarów. Pod koniec zeszłego roku była do wypełnienia ankieta, za którą po złożeniu zamówienia dostawało się gratis dowolny nawóz.
Ja ankietę wypełniłam, ale nic nie zamawiałam, bo było za wcześnie. Dlatego przy tym zamówieniu napisałam pytanie czy istnieje możliwość otrzymania teraz tego nawozu. I dostałam!!
Nasionka wszystkie z długim terminem ważności. Paczka bardzo szybko doszła.
coco 12 cebule dymkę też kupowałam w sklepie podanym powyżej. Suszy się obok kaloryfera.
Dla mnie bardzo dobra. w zeszłym roku dwa razy była pod wodą. Z tego powodu część zgniła, ale część się nie poddała i ładnie urosła. Nawet w takich ekstremalnych warunkach.
Ja ankietę wypełniłam, ale nic nie zamawiałam, bo było za wcześnie. Dlatego przy tym zamówieniu napisałam pytanie czy istnieje możliwość otrzymania teraz tego nawozu. I dostałam!!

Nasionka wszystkie z długim terminem ważności. Paczka bardzo szybko doszła.
coco 12 cebule dymkę też kupowałam w sklepie podanym powyżej. Suszy się obok kaloryfera.
Dla mnie bardzo dobra. w zeszłym roku dwa razy była pod wodą. Z tego powodu część zgniła, ale część się nie poddała i ładnie urosła. Nawet w takich ekstremalnych warunkach.

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 mar 2010, o 11:49
Dokładnie tak: z małej zielonej słodkiej, której nie zebrało się odpowiednio wcześnie wyrastają duze ok. 3 kg, zielono- białe. Potem na oknie zżółkła!
Z małej cukinii tez przecież wyrasta wielkie coś, tylko że mało jadalne!
Hannaa
W zeszłym roku kupiłam też di Napoli, była bardzo podobna, tylko jaśniejsza ale dynia z niej wyrosła mniej smaczna
Z małej cukinii tez przecież wyrasta wielkie coś, tylko że mało jadalne!
Hannaa
W zeszłym roku kupiłam też di Napoli, była bardzo podobna, tylko jaśniejsza ale dynia z niej wyrosła mniej smaczna

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Już trzeci rok z rzędu zamówiłam nasionka w PNOSie i jestem zadowolona. Nie mam ochoty latać po sklepach i o wszystko pytać. A tak, siedzę sobie w domku, czytam informacje o odmianach i mam czas na wszystko
. Poza tym maja duży wybór nasion. O każdym jest informacja i muszę przyznać, że kupione tam np. odmiany pietruszki okazały się dorodne i pięknie się przechowują. Niektórych odmian warzyw nawet u nas w sklepach nie ma, bo zamawiane są tylko najpopularniejsze. A takie były u nas od lat i ostatnio miałam już marne zbiory.

Re: Nasiona Franchi
Ja w tym roku kupiłam sporo nasion warzyw tej firmy i cieszę się, że są dobre opinie,
bo już z chęcią zaczęła bym je siać
Przesyłka przyszła błyskawicznie, choć znalazł się egzemplarz z datą ważności do zeszłego roku,
ale się tego nie obawiam, bo nie raz już siałam zapomniane nasionka i ładnie wschodziły i owocowały.
Foto w moim ogrodowym wątku
bo już z chęcią zaczęła bym je siać

Przesyłka przyszła błyskawicznie, choć znalazł się egzemplarz z datą ważności do zeszłego roku,
ale się tego nie obawiam, bo nie raz już siałam zapomniane nasionka i ładnie wschodziły i owocowały.
Foto w moim ogrodowym wątku

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- Kasiandra
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 kwie 2011, o 08:09
zaczynam doceniać, że Plantico mam właściwie "pod nosem"
ale i tak w zeszłym roku zamawiałam u nich przez internet - bo był większy wybór

ale i tak w zeszłym roku zamawiałam u nich przez internet - bo był większy wybór
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
W necie trzeba kupować wszystko za jedny razem, inaczej koszty dostawy zjedzą oszczędności. No i oczywiście w necie kupuje się nowinki niedostępne w sklepach, ale wtedy nie patrzy się na koszty bo ważniejsze jest zaspokojenie chęci posiadania czegoś, co nie ma sąsiad lub teściowa.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ja zamawiałam do tej pory z Ożarowa i z Ogrodniczy eu. ale wolę Ożarów, a tak naprawdę dam sobie spokój z zakupami przez internet. W wypadku nasion najważniejsza informacja znajduje się na odwrocie paczki, kupiłam sporo nasion bylin, a okazało się że prawie wszystkie muszę rozmnażać w inspekcie, a nie na rozsadniku jak to zwykle bywa, na stronie www na ten temat nic nie wspomniano, sprzedano mi jedną paczkę nasion przeterminowanych oraz nie było wszystkiego co zamówiłam. Poza tym w "realu" jest taniej.
Witam,
czy mógłbym poprosić od Was na maila tabelkę, którą rozsyłała @Esmeralda?
sauerbach@elanstil.pl
Z góry ślicznie dziękuję.
Pozdrawiam
Ślicznie dziękuję za dosłane materiały 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 cze 2012, o 16:05
Obecnie Ożarowa zdecydowanie nie polecam. Zamówienie u nich zrobiłam 05.02, a dzisiaj dowiedziałam się że paczka zostanie wysłana w przyszłym tygodniu