pozdrawiam
mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat
Re: mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat
Helen to ja mam tego gigantusa, ale u mnie jakiś taki malutki
Oj to muszę mu jakąś barierę sprawić, skoro u Ciebie tak się rozrasta
pozdrawiam
pozdrawiam
Witaj!
Piękne kwiaty! A kocio jak nasz Strużek - u nas na razie wyłapuje krety
Piękne kwiaty! A kocio jak nasz Strużek - u nas na razie wyłapuje krety
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu czy już lista paproci które chcesz posadzic w Twoim ogrodzie gotowa
Wiesz mnie ostatnio też zaczeło coś brac...zaczynaja mi się paprocie podobac
i mam dla nich nawet stosowne stanowisko
i nawet lista już utworzona...tylko zrealizowac 
Wiesz mnie ostatnio też zaczeło coś brac...zaczynaja mi się paprocie podobac
i mam dla nich nawet stosowne stanowisko
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Reniu ! Powiedz, proszę, gdzie zamawiałaś paprocie ? Może też skorzystam. Podobno wiosna to jedyny termin na ich sadzenie.
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Witajcie
Przepraszam, że mnie tu nie ma ale pochłonęła mnie całkowicie (w soboty też) praca zawodowa.
Dorbie moja łapała krety i wszysko co się ruszało jak miała młode, teraz nic, krecisko ryje
Fragolku lista jest zrobiona z rozpędu, najpierw ładna mała paprotka zimozielona, a teraz doszły największe, żeby się mi nie odechciało
Tamaryszku poszłam na łatwiznę pierwszą paproć na allegro u peonia4, resztę u Pana Siwickiego tu na forum. Zamówiłam u peonii, gdyż odbiór mam w Krakowie. Zamówiłam u niej też ogromną, pachnącą lawendę. Na zdjęciach jest cudna.
Karino witaj w klubie paprociomaniaków
a teraz niestety muszę zwolnić komputer
pozdrawiam
Przepraszam, że mnie tu nie ma ale pochłonęła mnie całkowicie (w soboty też) praca zawodowa.
Dorbie moja łapała krety i wszysko co się ruszało jak miała młode, teraz nic, krecisko ryje
Fragolku lista jest zrobiona z rozpędu, najpierw ładna mała paprotka zimozielona, a teraz doszły największe, żeby się mi nie odechciało
Tamaryszku poszłam na łatwiznę pierwszą paproć na allegro u peonia4, resztę u Pana Siwickiego tu na forum. Zamówiłam u peonii, gdyż odbiór mam w Krakowie. Zamówiłam u niej też ogromną, pachnącą lawendę. Na zdjęciach jest cudna.
Karino witaj w klubie paprociomaniaków
a teraz niestety muszę zwolnić komputer
pozdrawiam
I jeszcze jedno włączcie tvp2 w niedzielę o godz.9.35. Nowy serial " w 80 ogrodów dookoła świata". podobno coś pięknego. I ten serial nie będzie taki krótki, nareszcie coś dla nas w zimie 
renim tak sie chwale ze nasz kot łapie krety, ale chyba w tym sezonie zimowym zgnusnial, rok temu byl kastrowany i tak nas znajomi strasza ze juz mu poziom hormonow spadnie i nie bedzie tak waleczny, zobaczymy.
A program zaraz włączę
A program zaraz włączę
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
O za póżno zagldnełam i przegapiłam nowy program ale o następnym nie zapomnę...
w zimie to takie podtrzymanie dla naszej ogrodowej duszy co by w zdrowiu do wiosny wytrwała
GRATULUJĘ sreberka
w zimie to takie podtrzymanie dla naszej ogrodowej duszy co by w zdrowiu do wiosny wytrwała
GRATULUJĘ sreberka
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
renim witaj !
Dość dawno nie byłam bo mimo zimy dla mnie dni wciąż za krótkie, a moze ja mam za dużo planów na 1 dzień ...? Czytam,ze powolutku zaczynasz nowy sezon bo pierwsze zamówienia poszły w świat a ja jeszcze się zastanawiam co i gdzie bo nie lubię tego ciągłego latania ze szpadlem i przesadzania.
Rośliny szybko rosną i robi się ciasno a my dokładamy kolejne ...
Faktycznie serial w TV dla nas wymarzony ale też przegapiłam. Jest w środku tygodnia ( chyba czwartek) powtarzany ale grubo po północy.
Pozdrawiam
Dość dawno nie byłam bo mimo zimy dla mnie dni wciąż za krótkie, a moze ja mam za dużo planów na 1 dzień ...? Czytam,ze powolutku zaczynasz nowy sezon bo pierwsze zamówienia poszły w świat a ja jeszcze się zastanawiam co i gdzie bo nie lubię tego ciągłego latania ze szpadlem i przesadzania.
Rośliny szybko rosną i robi się ciasno a my dokładamy kolejne ...
Faktycznie serial w TV dla nas wymarzony ale też przegapiłam. Jest w środku tygodnia ( chyba czwartek) powtarzany ale grubo po północy.
Pozdrawiam
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
dzięki za wizytę u mnie oraz słowa pociechy .Jest nadzieja na bardzo dużą poprawę w zdrowiu żony .
Ciekawe dekoracje wykonane przez Ciebie ,mnóstwo trudu oraz inwencji twórczej ,czyżbyś była plastykiem?---- gratulacje
dzięki za wizytę u mnie oraz słowa pociechy .Jest nadzieja na bardzo dużą poprawę w zdrowiu żony .
Ciekawe dekoracje wykonane przez Ciebie ,mnóstwo trudu oraz inwencji twórczej ,czyżbyś była plastykiem?---- gratulacje
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Witaj Reniu.
Lawendę siałaś prosto do gruntu, prawda? Jak długo wschodzi, pytam się bo mam na liście zakupów, a u mnie ciężko cokolwiek wschodzi
Pozdrawiam
Helena
Lawendę siałaś prosto do gruntu, prawda? Jak długo wschodzi, pytam się bo mam na liście zakupów, a u mnie ciężko cokolwiek wschodzi
Pozdrawiam
Helena
Witajcie
i wybaczcie brak czasu
Dorbie mój kot nie żyje, niestety w najbliższej przyszłości nie mogę mieć kotów, gdyż zginą u sąsiada.
Graziu dzięki z tym kolorem jakoś dziwnie, lepiej mi było w zielonym
Krysiu ja ciągle latam ze szpadlem i w tym roku zamierzam masę roślin przesadzić, oj będzie ciężka praca.
Serial oglądam, lub nagrywam, gdy nie mam możliwości obejrzenia. Bardzo się mi podoba.
Aleksanderku jestem artysta malarz
Każdą ścianę malowałam własnymi rękami, drzwi, meble itd. Jeszcze nie wiem co mi do tej głowy wpadnie
Całusy dla żony
Helen lawendę siałam do gruntu i nie pamiętam jak długo wschodzi, ale do niej nie zaglądałam, na stałe miejsce przesadzałam dopiero w kolejnym roku. U mnie też ciężko rośliny wschodzą, ale te o których zapominam dziwnie wschodzą.
U mnie na żwirowisku zostały ścięte suche liście irysów. Ogromnie tego było dużo. Stwierdzam, że lepiej by rosły na klombie, wtedy można je skosić. A sekatorem poświęciłam na to kilka godzin.
A teraz na chwilkę wpadnę do innych.
pozdrawiam
Dorbie mój kot nie żyje, niestety w najbliższej przyszłości nie mogę mieć kotów, gdyż zginą u sąsiada.
Graziu dzięki z tym kolorem jakoś dziwnie, lepiej mi było w zielonym
Krysiu ja ciągle latam ze szpadlem i w tym roku zamierzam masę roślin przesadzić, oj będzie ciężka praca.
Aleksanderku jestem artysta malarz
Helen lawendę siałam do gruntu i nie pamiętam jak długo wschodzi, ale do niej nie zaglądałam, na stałe miejsce przesadzałam dopiero w kolejnym roku. U mnie też ciężko rośliny wschodzą, ale te o których zapominam dziwnie wschodzą.
U mnie na żwirowisku zostały ścięte suche liście irysów. Ogromnie tego było dużo. Stwierdzam, że lepiej by rosły na klombie, wtedy można je skosić. A sekatorem poświęciłam na to kilka godzin.
A teraz na chwilkę wpadnę do innych.
pozdrawiam
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
zaznaczam sobie wateczek aby Ciebie nie zgubic 
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przypomniałaś o tym serialu, emitowanym na dwójce a ja dzisiaj przegapiłem drugi odcinek, pierwszy widziałem, sporo można było się dowiedzieć o jakże odmiennej od naszej, tradycji uprawiania dalekowschodnich ogrodów. Myślę że nie trzeba koniecznie próbować naśladować ale poznać na pewno warto. Szkoda mi kolejnej części, nie wiem o czym była, może uda mi się obejrzeć lub nagrać powtórkę w tygodniu
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek