Czereśniak latem 2010
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czereśniak latem 2010
TOSIA szałwię na pewno będziesz mieć jak nie ode mnie to od Basi . Aniu Ds ona 2 letnia tak jak naparstnica . Kurcze zaraz Baska mnie wywali ,że sie tak mądrzę . Będziemy u Basi szukać pod mikroskopem jej sadzonek u mnie również . Więc kto będzie chętny to sie podzielimy jest tak Basiu

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Do Majki Bytomskiej Majka, teraz zablokowałaś się dokładnie. W tej chwili nie ma żadnej możliwości kontaktu z Tobą. Odblokuj pw
Majka Rudzka tę szałwię też zobaczyłam po raz pierwszy w zeszłym roku na forum u Jadzi, która chętnie się ze mną podzieliła
Tosia jeśli się wysieje, to oczywiście możesz liczyć na sadzonkę.
Majka fakt, jest wyjątkowo ładna, w dodatku pachnie.
Marzanko a może wpadłabyś do Miechowic na leśny spacerek?
Jadzia za szałwię dzięki raz jeszcze
jasne, że podzielimy się sadzonkami szałwi
zobaczymy wiosną, może da się wydłubać kawałek cyklamena?
Ala jeśli będę miała sadzonki szałwi, to chętnie się podzielę
jeśli nie, to obiecuję nasionka jesienią.
Ania ja śnię o różach...pewnie dlatego, że szałwia ładnie przezimowała
a nowych róż jestem bardzo ciekawa.
Gosiu sadzonkę szałwi dostałam latem od Jadzi i zaraz potem zakwitła. Niby jest to roślina dwuletnia, ale widzę, że się poszerzyła po kwitnieniu
Grażynko takie duże placki przebiśniegów przebijają nawet pola zawilców w lesie. Oj, gdybym tak miała porządny aparat, wtedy dopiero byłoby co podziwiać
Ela Ty jeszcze nie masz tej szałwii
niech się tylko rozsieje, będziesz mieć na pewno
a w ostateczności nasiona jesienią.
Stasiu przebiśniegi wcale nie chcą u mnie mieszkać
dostałam ich już tyle, że powinnam mieć podobne pole, jak sąsiadka. W zeszłym roku trochę wyszło, teraz nie widzę w ogóle.
No, to moje pole kwiatkowe
Latem 2008 rosła tam spokojnie trawka. W 2009 roku przybył miłorząb, modrzew i kilka innych miniatur owocowych. Jesienią postanowiłam coś z tym zrobić

Marzec 2010, i kolejne miesiące

Majka Rudzka tę szałwię też zobaczyłam po raz pierwszy w zeszłym roku na forum u Jadzi, która chętnie się ze mną podzieliła
Tosia jeśli się wysieje, to oczywiście możesz liczyć na sadzonkę.
Majka fakt, jest wyjątkowo ładna, w dodatku pachnie.
Marzanko a może wpadłabyś do Miechowic na leśny spacerek?
Jadzia za szałwię dzięki raz jeszcze
Ala jeśli będę miała sadzonki szałwi, to chętnie się podzielę
Ania ja śnię o różach...pewnie dlatego, że szałwia ładnie przezimowała
Gosiu sadzonkę szałwi dostałam latem od Jadzi i zaraz potem zakwitła. Niby jest to roślina dwuletnia, ale widzę, że się poszerzyła po kwitnieniu
Grażynko takie duże placki przebiśniegów przebijają nawet pola zawilców w lesie. Oj, gdybym tak miała porządny aparat, wtedy dopiero byłoby co podziwiać
Ela Ty jeszcze nie masz tej szałwii
Stasiu przebiśniegi wcale nie chcą u mnie mieszkać
No, to moje pole kwiatkowe

Marzec 2010, i kolejne miesiące

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- majar
- 1000p

- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Lecę zobaczyć co narozrabiałam 
Już poprawiłam!
Baśka, świetna ta seria fotek... tylko gdzie jesień?!
Już poprawiłam!
Baśka, świetna ta seria fotek... tylko gdzie jesień?!
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzisz Jadzia...to moja jakaś dziwna jest-bo ja specjalnie wysiewałam,trzepałam gałązkami....bo sporo chętnych było-a ona ani myślała wzejśc.....dosłowie z 15 sadzonek było...JAKUCH pisze:ŁOŁ szałwia ma moje imię,ale miło się czyta nie powiem
. Tosia ona się moooooocno rozsiewa jak nie zetniesz kwiatów .
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale Ci zarosło wszystko szybiutko 
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu!
ale fajnie pokazałaś jak zarastał ci ogródek 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIA cyklamena zostaw w spokoju nie udłubuj z niego nic moze gdzieś jeszcze kupię . Do jesieni daleko . Z sąsiadka już dziś załatwiłam te nasionka ślazówki białej i różowej 
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Świetna retrospektywa, ale najbardziej mi się podoba ostatnie zdjęcia buszu kwiatowego

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka wysłałam ci linka z prezentacją a la Dali. Skoro Ci się nie otwarł, to pewnie nie masz programu Microsoft Office PowerPoint. Szkoda, bo ciekawy
Ogródkowa jesień brzydka, znowu goło

Grażyna ja też siewek szałwii nie widzę, ale mamusia przytyła bardzo
Ania latem zarosło, jesienią padło. Nie martwi mnie to specjalnie, bo to tylko ogródek działkowy. W przydomowym pewnie bym na to nie pozwoliła
Ala powyciągałam te fotki i sama byłam zdziwiona, ile może się zmienić w ciągu jednego sezonu.
Majka największy problem mam ze ścieżkami, a właściwie cięciem trawy. Kosiarka się nie zmieści, kupiłam więc akumulatorowe nożyce. Fajne są, ale trzeba ścinać systematycznie trawę, co w zeszłym roku było niemożliwe - albo lało, albo nic się dało robić z powodu upału.
Tosia w tym roku będzie już inaczej, większość roślin poprzesadzana, zostały na swoich miejscach tylko drzewka i krzewy.
Jadzia przy cyklamenie widzę pełno młodych niezapominajek, powyrzucam je za chwilę i pewnie odsłonią się cyklamenowe bulwki, można by wtedy wyciągnąć je bez problemu.
Ucieszyłaś mnie ślazówką
Marto po posadzeniu dalii do doniczek musisz zwrócić szczególną uwagę na ślimaki. Moje doniczki stały w kącie i pierwsze młode listki zostały w całości skonsumowane.
Ania busz stworzyły kosmosy i nie pozwoliły rozwinąć się innym kwiatkom. Przedostały się tylko lilie, dobrze, że było ich bardzo dużo. Przed i po zakwitnięciu lilii było bardziej zielono, niż kolorowo.
Milin, posadzony w 2008 przy obciętej gruszy, dwa razy skoszony do zera. Zdjęcia z poprzedniego sezonu.

Ogródkowa jesień brzydka, znowu goło

Grażyna ja też siewek szałwii nie widzę, ale mamusia przytyła bardzo
Ania latem zarosło, jesienią padło. Nie martwi mnie to specjalnie, bo to tylko ogródek działkowy. W przydomowym pewnie bym na to nie pozwoliła
Ala powyciągałam te fotki i sama byłam zdziwiona, ile może się zmienić w ciągu jednego sezonu.
Majka największy problem mam ze ścieżkami, a właściwie cięciem trawy. Kosiarka się nie zmieści, kupiłam więc akumulatorowe nożyce. Fajne są, ale trzeba ścinać systematycznie trawę, co w zeszłym roku było niemożliwe - albo lało, albo nic się dało robić z powodu upału.
Tosia w tym roku będzie już inaczej, większość roślin poprzesadzana, zostały na swoich miejscach tylko drzewka i krzewy.
Jadzia przy cyklamenie widzę pełno młodych niezapominajek, powyrzucam je za chwilę i pewnie odsłonią się cyklamenowe bulwki, można by wtedy wyciągnąć je bez problemu.
Ucieszyłaś mnie ślazówką
Marto po posadzeniu dalii do doniczek musisz zwrócić szczególną uwagę na ślimaki. Moje doniczki stały w kącie i pierwsze młode listki zostały w całości skonsumowane.
Ania busz stworzyły kosmosy i nie pozwoliły rozwinąć się innym kwiatkom. Przedostały się tylko lilie, dobrze, że było ich bardzo dużo. Przed i po zakwitnięciu lilii było bardziej zielono, niż kolorowo.
Milin, posadzony w 2008 przy obciętej gruszy, dwa razy skoszony do zera. Zdjęcia z poprzedniego sezonu.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Baśko z góry dzięki. 
Masz może kwitnący ten milin przy gruszce....ciekawa jestem jak wyglądał.
Masz może kwitnący ten milin przy gruszce....ciekawa jestem jak wyglądał.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Basiu ,ale masz stróża na drzewie
chyba czekana przyjście wiosny
a czereśni nie prowokuj ,bo się obrazi i nie będzie owocowała
szałwia śliczna

a czereśni nie prowokuj ,bo się obrazi i nie będzie owocowała
szałwia śliczna
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Basiu szałwia ma bardzo ciekawe kwiaty,moja została pożarta przez ślimaki...one kochają te rośliny,wieczorem kiedy wychodzę na obchód z morderczymi zamiarami...widzę ich mnóstwo min. w okolicach szałwii...
Metamorfoza iście w dobrym stylu...zawsze mnie dziwi ,jak to możliwe,wiosną puchy...a latem busz...ale jaki interesujący...
...mam podobnie 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości