Piękne wycieczki i zdjęcia przecudnych roślin, szkoda że u nas takie nie mogą rosnąć, byłoby fajnie.
Wiele jeszcze nie widziałem u Ciebie, moją uwagę zwrócił wspaniały skalniak z oryginalnymi bylinami

Pozdrawiam Tomek

Jak co roku urlop mam zimą i jadę tam, gdzie ta pora roku nie przypomina naszej. Tegoroczna wyprawa była bardzo udana.
 Jak co roku urlop mam zimą i jadę tam, gdzie ta pora roku nie przypomina naszej. Tegoroczna wyprawa była bardzo udana. Musiało być bardzo ciepło u Ciebie, skoro nawet lilie wyszły z ziemi
 Musiało być bardzo ciepło u Ciebie, skoro nawet lilie wyszły z ziemi  U mnie powychodziły wiosenne cebulowe. Teraz ich wegetacja zostanie wstrzymana, bo wraca zima
 U mnie powychodziły wiosenne cebulowe. Teraz ich wegetacja zostanie wstrzymana, bo wraca zima  

Mam je od niedawna ale biją na głowę krokusy i inne w szybkości kwitnienia. Spójrz sama, co one wyczyniają:
 Mam je od niedawna ale biją na głowę krokusy i inne w szybkości kwitnienia. Spójrz sama, co one wyczyniają:

tych ranników , szybkie są
 tych ranników , szybkie są  i piękny ciepły kolorek w środku zimy, moja stokrotka z niedzieli zmarzła dziś w nocy
 i piękny ciepły kolorek w środku zimy, moja stokrotka z niedzieli zmarzła dziś w nocy 

A po przekwitnięciu ranniki w przeciwieństwie do innych cebul mają bardzo ładne listki
 A po przekwitnięciu ranniki w przeciwieństwie do innych cebul mają bardzo ładne listki  

u mnie też kwitną, ale dzis przysypał je śnieg. Ciekawa jestem, czy jak stopnieje to one jeszcze będa, czy zastanie już tylko po nich ślad....
  u mnie też kwitną, ale dzis przysypał je śnieg. Ciekawa jestem, czy jak stopnieje to one jeszcze będa, czy zastanie już tylko po nich ślad....
 Jacku, fajnie,że już dół wykopany. Jak masz zamiar mieć rybki, to na pewno wiesz o odpowiedniej głębokości oczka.  Ja kupiłam folię bardzo grubą. Tą folią wykłada się wysypiska śmieci. Mogą jeździć po niej ciężarówki. Miałam złe doświadczenia ze zwykłą folią oczkową. Trzy razy budowałam moje oczko, bo zawsze folię szlag trafiał. Ostatnio do oczka wskoczył pies i pazurem przebił folię. Dlatego kupiłam za całe 500 zł 10 m folii i teraz jestem spokojna. A przy okazji wymiany, poglębiłam swoje oczko do 140 cm w jednym miejscu i jestem spokojna o ryby.
 Jacku, fajnie,że już dół wykopany. Jak masz zamiar mieć rybki, to na pewno wiesz o odpowiedniej głębokości oczka.  Ja kupiłam folię bardzo grubą. Tą folią wykłada się wysypiska śmieci. Mogą jeździć po niej ciężarówki. Miałam złe doświadczenia ze zwykłą folią oczkową. Trzy razy budowałam moje oczko, bo zawsze folię szlag trafiał. Ostatnio do oczka wskoczył pies i pazurem przebił folię. Dlatego kupiłam za całe 500 zł 10 m folii i teraz jestem spokojna. A przy okazji wymiany, poglębiłam swoje oczko do 140 cm w jednym miejscu i jestem spokojna o ryby. 

Na oczko to ja już od lat choruję...
 Na oczko to ja już od lat choruję...