Nie będe już używał ziemi z biedronki

a chcę coś wysiać.
 a chcę coś wysiać. .Ja swoją ziemię do siewu i pikowania kupiłam w hurtowni ta do pikowania już jest z nawozem startowym.
 .Ja swoją ziemię do siewu i pikowania kupiłam w hurtowni ta do pikowania już jest z nawozem startowym.
 W marcu chcę przekopać kawałek trawnika pod pomidory. Po sadzonki będę dawała obornik granulowany.
 W marcu chcę przekopać kawałek trawnika pod pomidory. Po sadzonki będę dawała obornik granulowany. A może macie inne propozycje
 A może macie inne propozycje  

:
  :

Nie sądzę by w tak krótkim czasie darń z trawnika się rozłożyła, ziemia pod jakąkolwiek uprawę nie może być zbita , powinna posiadać dość lekką strukturę. Proponuję z darni zrobić pryzmę a ziemię po jej zerwaniu przekopać, dolomit na pewno nie zaszkodzi pomidorom.Pelasia pisze:W marcu chcę przekopać kawałek trawnika pod pomidory. Po sadzonki będę dawała obornik granulowany.
Potem będę je zasilać gnojowicą z pokrzyw i rozcieńczonym gołebim roztworem, dlatego nie planuję dawać żadnego nawozu.
Zastanawiam się jedynie nad dolomitem,chciała bym go rozsypać zaraz po przekopaniu ,czyli w marcu(jak tylko pogoda pozwoli)
Jak myślicie, do maja rozłoży się w glebie, nie zaszkodzi sadzonkom pomidorów?A może macie inne propozycje

Pozdrawaim
Joanna

. Sałata prawie nie kiełkuje a ta która skiełkowała nie rośnie, wyciągłam korzonek- nic się nie rozwija. Pomidorki też jakoś tępo idą. Przypuszczam, ze jednak dali nawozów. pH ma 5,5 .
 . Sałata prawie nie kiełkuje a ta która skiełkowała nie rośnie, wyciągłam korzonek- nic się nie rozwija. Pomidorki też jakoś tępo idą. Przypuszczam, ze jednak dali nawozów. pH ma 5,5 . Celowo nic nie dodawałam do ziemi  bo obawiałam się żeby nie zepsuć.
  Celowo nic nie dodawałam do ziemi  bo obawiałam się żeby nie zepsuć. PozdrawiamSałata nadaje się do uprawy w pojemnikach wypełnionych próchnicznym podłożem,
(najlepiej substratem torfowym) o dużej chłonności i retencji wody, o pH 5.5-6.5,

suzana ja też kupiłam takie podłoże jak ty...
 suzana ja też kupiłam takie podłoże jak ty...  
   i co teraz ?
 i co teraz ?