Moje roślinki ;)
- nuta23
- 1000p 
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje roślinki ;)
Piękne te palny jak urosną to leżak i jak na Hawajach.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki

moje początki
Piękne te twoje palmy
Reszta kwiatów również godna pochwał

Reszta kwiatów również godna pochwał

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
 Staszku
 StaszkuMiło znowu Cię czytac i ogladac Twoje kwiatki. Wszystkie wyglądają pięknie.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe

Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
 Staszku Pięknie Ci kwiaty rosną. Muszę pochwalić doniczki, osłonkę łabądka i aniołki które dojrzałam
  Staszku Pięknie Ci kwiaty rosną. Muszę pochwalić doniczki, osłonkę łabądka i aniołki które dojrzałam  . Fiołeczki bardzo obficie u Ciebie kwitną
 . Fiołeczki bardzo obficie u Ciebie kwitną  
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa

Moje zielone maleństwa
agapuszka_83_28   tak Bananek przeżył i ma się nawet dobrze powiem więcej zaryzykowałem i go przesadziłem (w środku zimy ) przy okazji rozsadzając jego dzieci bo trochę im było w czwórkę ciasno w jednej doniczce i wszystko się dobrze skończyło Banan żyje a i młode się pięknie przyjęły i już sobie same rosną więc teraz mam plantacje Bananów
  tak Bananek przeżył i ma się nawet dobrze powiem więcej zaryzykowałem i go przesadziłem (w środku zimy ) przy okazji rozsadzając jego dzieci bo trochę im było w czwórkę ciasno w jednej doniczce i wszystko się dobrze skończyło Banan żyje a i młode się pięknie przyjęły i już sobie same rosną więc teraz mam plantacje Bananów   jak już dojdę do porozumienia z aparatem to wszystkim zrobię zdjęcia
  jak już dojdę do porozumienia z aparatem to wszystkim zrobię zdjęcia   

fiołek afrykański na razie widoki średnie
 na razie widoki średnie   ale jak już wiosna na dobre się rozgości to będzie ładniej
  ale jak już wiosna na dobre się rozgości to będzie ładniej   

chan-dzia 

heliofitka no z Jaśminem było trochę gorzej. Prawie cały usechł zostały dwa duże pędy w akcji ratowniczej został przesadzony i postawiony bliżej światła już go miałem wyrzucać i zostawić tylko szczepki bo teraz wygląda beznadziejnie
 no z Jaśminem było trochę gorzej. Prawie cały usechł zostały dwa duże pędy w akcji ratowniczej został przesadzony i postawiony bliżej światła już go miałem wyrzucać i zostawić tylko szczepki bo teraz wygląda beznadziejnie   ale zauważyłem że wypuszcza masę pędów bocznych i tylko to go uratowało mam nadzieję że się niedługo zagęści
 ale zauważyłem że wypuszcza masę pędów bocznych i tylko to go uratowało mam nadzieję że się niedługo zagęści    

nuta23 tylko na razie jeszcze słońca i 30 stopni C brakuje
  tylko na razie jeszcze słońca i 30 stopni C brakuje   

alunia 

elcia1974 a mi miło że ktoś chce czytać moje wypociny 

kkasia007 .
 . 

tak Bananek przeżył i ma się nawet dobrze powiem więcej zaryzykowałem i go przesadziłem (w środku zimy ) przy okazji rozsadzając jego dzieci bo trochę im było w czwórkę ciasno w jednej doniczce i wszystko się dobrze skończyło Banan żyje a i młode się pięknie przyjęły i już sobie same rosną więc teraz mam plantacje Bananów
  tak Bananek przeżył i ma się nawet dobrze powiem więcej zaryzykowałem i go przesadziłem (w środku zimy ) przy okazji rozsadzając jego dzieci bo trochę im było w czwórkę ciasno w jednej doniczce i wszystko się dobrze skończyło Banan żyje a i młode się pięknie przyjęły i już sobie same rosną więc teraz mam plantacje Bananów   jak już dojdę do porozumienia z aparatem to wszystkim zrobię zdjęcia
  jak już dojdę do porozumienia z aparatem to wszystkim zrobię zdjęcia   
 fiołek afrykański
 na razie widoki średnie
 na razie widoki średnie   ale jak już wiosna na dobre się rozgości to będzie ładniej
  ale jak już wiosna na dobre się rozgości to będzie ładniej   
 chan-dzia

heliofitka
 no z Jaśminem było trochę gorzej. Prawie cały usechł zostały dwa duże pędy w akcji ratowniczej został przesadzony i postawiony bliżej światła już go miałem wyrzucać i zostawić tylko szczepki bo teraz wygląda beznadziejnie
 no z Jaśminem było trochę gorzej. Prawie cały usechł zostały dwa duże pędy w akcji ratowniczej został przesadzony i postawiony bliżej światła już go miałem wyrzucać i zostawić tylko szczepki bo teraz wygląda beznadziejnie   ale zauważyłem że wypuszcza masę pędów bocznych i tylko to go uratowało mam nadzieję że się niedługo zagęści
 ale zauważyłem że wypuszcza masę pędów bocznych i tylko to go uratowało mam nadzieję że się niedługo zagęści    
 nuta23
 alunia

elcia1974 a mi miło że ktoś chce czytać moje wypociny

kkasia007
 .
 . 
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek

Pozdrawiam Staszek
A jeszcze się zapomniałem pochwalić jakie nasiona sobie dziś kupiłem   jak się dorwałem do stojaka gdzie były wystawione to myślałem że nigdy stamtąd nie wyjdę
 jak się dorwałem do stojaka gdzie były wystawione to myślałem że nigdy stamtąd nie wyjdę   

A oto i moje zdobycze :
Smagliczka i Groszek Pachnący i Nolana i Browalia i Lobelia i Porcelanka i Kobea Pnąca i Powój Trójbarwny i Wilec Purpurowy i Suchołuska i Dalia Karłowata i Malwa i Ostróżka Letnia i Orlik i Złocień Trójbarwny i Aster Chiński i Eszolcja
tylko tyle

jak się dorwałem do stojaka gdzie były wystawione to myślałem że nigdy stamtąd nie wyjdę
 A oto i moje zdobycze :
Smagliczka i Groszek Pachnący i Nolana i Browalia i Lobelia i Porcelanka i Kobea Pnąca i Powój Trójbarwny i Wilec Purpurowy i Suchołuska i Dalia Karłowata i Malwa i Ostróżka Letnia i Orlik i Złocień Trójbarwny i Aster Chiński i Eszolcja
tylko tyle

Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek

Pozdrawiam Staszek
- nuta23
- 1000p 
Zapowiadają się piękne widoki w ogrodzie. Gratuluję udanych zakupów.

moje początki

moje początki
nuta23   w ogrodzie też ale w szczególności na balkonie
 w ogrodzie też ale w szczególności na balkonie   

Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek

Pozdrawiam Staszek
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witam Staszku,  dziękuję za wizytę w moim wątku , przyszłam odwiedzić Ciebie, i jestem mile a wręcz bardzo mile zaskoczona, dużo różnorakich roślinek, ładne zadbane jest co oglądać i podziwiać
 dziękuję za wizytę w moim wątku , przyszłam odwiedzić Ciebie, i jestem mile a wręcz bardzo mile zaskoczona, dużo różnorakich roślinek, ładne zadbane jest co oglądać i podziwiać  obiecuję tu wracać
 obiecuję tu wracać  

dziękuję za wizytę w moim wątku , przyszłam odwiedzić Ciebie, i jestem mile a wręcz bardzo mile zaskoczona, dużo różnorakich roślinek, ładne zadbane jest co oglądać i podziwiać
 dziękuję za wizytę w moim wątku , przyszłam odwiedzić Ciebie, i jestem mile a wręcz bardzo mile zaskoczona, dużo różnorakich roślinek, ładne zadbane jest co oglądać i podziwiać  obiecuję tu wracać
 obiecuję tu wracać  

trzynastka   

Ponieważ aparat dalej mnie nie słucha zrobiłem dziś parę fotek telefonem więc z góry przepraszam za jakość zdjęć
  zrobiłem dziś parę fotek telefonem więc z góry przepraszam za jakość zdjęć   

A więc Hiacynty pięknie kwitnące i jeszcze piękniej pachnące szczególnie ten fioletowy

a to Reo Pasiaste

Paproć kupiona w Biedronce pomożecie w identyfikacji ?? na doniczce było tylko napisane że to paproć
  pomożecie w identyfikacji ?? na doniczce było tylko napisane że to paproć 

i na koniec jeszcze Hoja Gracilis myślicie że już czas ją wsadzić do ziemi ??

Ponieważ aparat dalej mnie nie słucha
 A więc Hiacynty pięknie kwitnące i jeszcze piękniej pachnące szczególnie ten fioletowy

a to Reo Pasiaste

Paproć kupiona w Biedronce
i na koniec jeszcze Hoja Gracilis myślicie że już czas ją wsadzić do ziemi ??

Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek

Pozdrawiam Staszek
- nuta23
- 1000p 
Fioletowy hiacynt jest prześliczny, taki delikatny kolor. Wydaje mi się, że możesz ją już posadzić.

moje początki

moje początki
- iwosia88
- 1000p 
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Staszku, piękne hiacynty  W ogóle pokazujesz ogrom wspaniałych roślin, gratuluję
 W ogóle pokazujesz ogrom wspaniałych roślin, gratuluję  Jeżeli reo będzie za wysokie, możesz je spokojnie obciąć, a będzie się rozrastać na podobnej zasadzie, jak juka czy dracena
 Jeżeli reo będzie za wysokie, możesz je spokojnie obciąć, a będzie się rozrastać na podobnej zasadzie, jak juka czy dracena  Wierzchołek można ukorzenić i dosadzić obok, żeby zagęścić ;) Pozdrawiam ;)
 Wierzchołek można ukorzenić i dosadzić obok, żeby zagęścić ;) Pozdrawiam ;)

W ogóle pokazujesz ogrom wspaniałych roślin, gratuluję
 W ogóle pokazujesz ogrom wspaniałych roślin, gratuluję  Jeżeli reo będzie za wysokie, możesz je spokojnie obciąć, a będzie się rozrastać na podobnej zasadzie, jak juka czy dracena
 Jeżeli reo będzie za wysokie, możesz je spokojnie obciąć, a będzie się rozrastać na podobnej zasadzie, jak juka czy dracena  Wierzchołek można ukorzenić i dosadzić obok, żeby zagęścić ;) Pozdrawiam ;)
 Wierzchołek można ukorzenić i dosadzić obok, żeby zagęścić ;) Pozdrawiam ;)Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam 
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona

Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona

Staszku, Twoja paproć NN to : Phlebodium aureum  .

wszystko moje jest tu:
zapraszam

zapraszam
nuta23   

iwosia88 mam zamiar zrobić to na wiosnę
 mam zamiar zrobić to na wiosnę   

maribat za identyfikację
  za identyfikację

iwosia88