Ogród Magdy M
- Urtica
- 200p

- Od: 23 sie 2010, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Magdy M
Magduś dziękuję Ci za dobre rady
u mnie może i trochę łagodniejszy klimat (i bliżej do Dobrzycy
) ale za to ziemia słabiutka i będę musiała się pewnie niemało natrudzić zanim odważę się wsadzić w nią róże 
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
Magdo pierwsza z całą pewnościa Bonicą nie jest
zobacz czy to nie to? http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.30870.1
Nie znam róży Abraham Lincoln.. więc Ci nie potwierdze
ale zobacz może to:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.115&tab=36
tylko ona nie powtarza kwienienia ..

ale zobacz może to:
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Magdo M, pięknie u Ciebie. I róże masz moje ukochane.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Piękne różane królestwo
Też mam czarny bez modelowany na drzewko. Gałęzie zostały związane a nie zaplecione jak u Ciebie. Teraz rok rocznie przycinam go i modeluję koronę. Mam takie 2 okazy
Jeden z nich jesienią ostro przycięłam, bo zacienia mi winogrona. Z tego powodu będzie ostro cięty, ale on to chyba lubi, bo nic sobie z tego nie robi.
Mam u siebie wklejone fotki, ale trochę tego jest, więc raczej nie tak łatwo będzie je namierzyć
Coś mi się zdaje, że te róże za jakiś czas będziesz wykopywać ( co drugą ) bo tak już się pięknie gęsto zrobiło, a za 2 lata to hohohoho Chociaż w sumie róże nie rozrastają się aż tak mocno.
Też byłam w Hortulusie, mam dość blisko i zaciągam znajomych kiedy wybieramy się nad morze. Bardzo lubię ten ogród, ale na ogół nic nie kupuję, bo mam bliżej sporo tańsze szkółki fajnie zaopatrzone.
Też mam czarny bez modelowany na drzewko. Gałęzie zostały związane a nie zaplecione jak u Ciebie. Teraz rok rocznie przycinam go i modeluję koronę. Mam takie 2 okazy
Mam u siebie wklejone fotki, ale trochę tego jest, więc raczej nie tak łatwo będzie je namierzyć
Coś mi się zdaje, że te róże za jakiś czas będziesz wykopywać ( co drugą ) bo tak już się pięknie gęsto zrobiło, a za 2 lata to hohohoho Chociaż w sumie róże nie rozrastają się aż tak mocno.
Też byłam w Hortulusie, mam dość blisko i zaciągam znajomych kiedy wybieramy się nad morze. Bardzo lubię ten ogród, ale na ogół nic nie kupuję, bo mam bliżej sporo tańsze szkółki fajnie zaopatrzone.
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Magda M na pewno wiele pracy cię to kosztowało ale zmiany nieprawdopodobne .
- Magda M
- 100p

- Od: 6 sty 2011, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej Izko,liska pisze:Magdo pierwsza z całą pewnościa Bonicą nie jest
ale zobacz może to:
Oczywiście wychodzi mój brak obycia z różami
Czy ktoś może mi polecić jakieś szkółki róż względnie w mojej okolicy? Będę zobowiązana.
- Magda M
- 100p

Witam Justynko,Mala_MI pisze:Magdo M, pięknie u Ciebie. I róże masz moje ukochane.
Fajnie, że będziemy miały wspólny temat - róże
Pozdrawiam,
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Magdo,

tak, jak pisze liska to jest na 100 % Alchymist - przepiękna róża pnąca, ma bardzo grube i silne pędy.
Jeśli miejsce w którym rośnie jest nieodpowiednie na pnącą, warto przesadzić ją jak najszybciej (im młodsza tym łatwiej wykopać korzenie). Alchymist może dorosnąć nawet do 4m w górę i 2m w szerz.
W Krakowie jest duża szkółka roślin http://www.szkolkislaski.com.pl/
tam kupowałam róże, bardzo ładne sadzonki, można zamawiać wysyłkowo lub na miejscu.
Mają tam też bardzo duży wybór innych roślin, warto zajrzeć!

tak, jak pisze liska to jest na 100 % Alchymist - przepiękna róża pnąca, ma bardzo grube i silne pędy.
Jeśli miejsce w którym rośnie jest nieodpowiednie na pnącą, warto przesadzić ją jak najszybciej (im młodsza tym łatwiej wykopać korzenie). Alchymist może dorosnąć nawet do 4m w górę i 2m w szerz.
tam kupowałam róże, bardzo ładne sadzonki, można zamawiać wysyłkowo lub na miejscu.
- Magda M
- 100p

aguskac pisze:Piękne różane królestwo![]()
Też mam czarny bez modelowany na drzewko. Gałęzie zostały związane a nie zaplecione jak u Ciebie. Teraz rok rocznie przycinam go i modeluję koronę. Mam takie 2 okazyJeden z nich jesienią ostro przycięłam, bo zacienia mi winogrona. Z tego powodu będzie ostro cięty, ale on to chyba lubi, bo nic sobie z tego nie robi.
Mam u siebie wklejone fotki, ale trochę tego jest, więc raczej nie tak łatwo będzie je namierzyć![]()
![]()
Cześć Aguś!
Pokaż swój bez, jestem ciekawa
Pozdrawiam,
- Magda M
- 100p

Ewciu,gloriadei pisze:Magdo,
Wielkie dzięki za informacje!
Jeszcze raz dzięki, pa
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Magdo
Alchymist to jedna z najpiękniejszych róż pnących- moim zdaniem oczywiście. Moja jeszcze młoda, w zeszłym roku mi przemarzła i nie kwitła
Mam nadzieję, ze w tym roku pokaże swoje kwiatuchy 
Alchymist to jedna z najpiękniejszych róż pnących- moim zdaniem oczywiście. Moja jeszcze młoda, w zeszłym roku mi przemarzła i nie kwitła
Witaj Magdo,masz piękne widoki i piękne dzieci. Ogród wokół domu jest wynikiem twojej ciężkiej pracy i wygląda przepięknie i z roku na rok będzie nabierał wymarzonego kształtu. Jeżeli pozwolisz będę częstym gościem .
- Magda M
- 100p

No to razem czekamy i kibicujemy Alchymist!AGNESS pisze:Magdo
Alchymist to jedna z najpiękniejszych róż pnących- moim zdaniem oczywiście. Moja jeszcze młoda, w zeszłym roku mi przemarzła i nie kwitłaMam nadzieję, ze w tym roku pokaże swoje kwiatuchy
Buziaki
- Magda M
- 100p

Witaj Wacławo,WACŁAWA pisze:Witaj Magdo,masz piękne widoki i piękne dzieci. Ogród wokół domu jest wynikiem twojej ciężkiej pracy i wygląda przepięknie i z roku na rok będzie nabierał wymarzonego kształtu. Jeżeli pozwolisz będę częstym gościem .
Jest mi bardzo miło gościć Ciebie, zawsze będziesz oczekiwanym gościem. Czekam na link do Twojego wątku, jak tylko się "rozkręcisz".
Trzymam kciuki,
- Magda M
- 100p

Hej Andrzejku,andrzejek pisze:Magda M na pewno wiele pracy cię to kosztowało ale zmiany nieprawdopodobne .
Bez pracy nie ma ...garba ha, ha. Jeśli nadejdzie taki dzień, gdy stwierdzę, że już nie ma nic do roboty w ogrodzie, to będzie mój dzień ostatni! U Ciebie w ogrodzie też robi się miło!
Cześć pracy!