ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh

Post »

Witaj,przyszłam z rewizytą.Zazdroszcze jeziorka w pobliżu no i masz już drzewka na tyle duże,że można przmocować hamak. Mam taki sam,ale nie mam drzewek,więc teraz jesienią kupiłam stojący.Nie mogę doczekać się wiosny,żeby go wypróbowac.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny kolor domku :-) przepiękny :-) To znak, że i cała reszta będzie niezwykła :-)
Masz to czego mnie brakuje: cień i hamak :;230 Reszta jest do zrobienia w jeden sezon, więc dasz radę :-)
Lucy2na

Post »

A wspominałam Wam moi mili , że mamy też las przy tym stawie?
Rosną w nim nawet grzyby ......

Obrazek

Obrazek

A to dowód na to , że przy odrobinie fantazji nawet ślimaki mogą być fascynujące
Obrazek
siedziały chyba 4 godziny i oglądały " takie słosdkie ślimaczki"

a to inne skarby działkowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lucy2na

Post »

:wit Witojcie Kochani ....
wszyscy , Ci którzy pierwszy i kolejni raz mnie odwiedzili miło mi bardzo i dziękuję za ciepłe słowa

Zaciągnęły mnie wczoraj córki do sklepu ogrodniczego no i po co ?
Nakupiłam nasionek i już mnie świerzbią ręce , już bym siała
Z tych , które będę podziwiała w tym sezonie to nabyłam SZKARŁAT , POZŁOTKA, PORTULAKA WIELKOKWIATOWA
piękne już bym chciała wysiać ale trzeba jeszcze niestety czekać ;:110
A takie ,które zakwitną w przyszłym roku ( jak się uda) to MALWA, OSTRÓŻKA, ŁUBIN , MYDLNICA, DZWONEK KARPACKI
Tak mi się marzy żeby ta moja działka wyglądała jak domek babci na wsi ....
Lubię kiedy rabatka wygląda troszkę tak jakby " sama się wysiała" tak naturalnie , spontanicznie , kolorowo
Muszę się zaopatrzyć jeszcze w więcej niskich , kolorowych jednorocznych kwiatków
Bo w zeszłym roku kwitły u mnie głównie kwiatki wiosenne i wczesno -letnie ( lilie i mieczyki) , a potem było łyso i smutno w tym roku muszę zwrócić więcej uwagi nie tylko na wygląd kwiatków ale także na czas kwitnienia , aby do jesieni cieszyły moje oczy
;:109
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucy, tylko pewnie ślimaczki nie były zachwycone. :;230 Jak nie możesz się doczekać kwitnących roślin, to kupuj sadzonki. Z nasionek to tylko maciejka mi wychodzi. :D
Lucy2na

Post »

majar tylko wiesz ja to mam tak , że te kupione gotowe sadzonki to tak jakby adoptowane dzieci nie moje z mojego " zapylenia "
:;230
Nie no to zart oczywiście .Jak się nie uda wychodować własnej rozsady to kupię gotowca , tylko nasionka są stosunkowo tanie i jest czego doglądać ;:224
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Ostatnio na balkonie w kubeczkach posadziłam studentki, pięknie urosły - zawiezione i posadzone w mojej kamienistej ziemi - padły. :? Już nie eksperymentuję, kupuję sadzonki nawet roślin jednorocznych. Dopiero w połowie czerwca zakwitają u mnie pierwsze piwonie.
Obrazek
Dobrze rosną irysy, malwy, floksy, piwonie i... chwasty. :wink:
A! Z ziarenek wyrastają nasturcje.
Lucy2na

Post »

;:111 ;:214 ooooo zazdraszczam strasznie takich pięknych widoków .....
Też chcę sobie piwonię wsadzić na działeczce , mam obiecaną biała tylko nie wiem czy jak ją na wiosnę wkopię czy mi w tym roku zakwitnie?
Jak było z Twoją?
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Pewnie zakwitnie, bo już zalążki kwiatów ma. Moje posadziłam jesienią kilka lat temu, te na fotce mają cztery kwiaty - jakaś taka odmiana, że na łodydze jest jeden. Mam jeszcze duże krzaki i tam jest ich bardzo dużo. Bardzo wdzięczne choć nigdy nie zasilane i nie okrywane. Lubię takie zosie - samosie. :)
Lucy2na

Post »

Szczególnie dla takich początkujących matołków jak ja takie kwiaty są najlepsze ....
Wiecznie o czymś nie wiem albo zapominam , czasem po prostu przesadzam z pielęgnacją nie każdy kwiatek to zniesie
Piwonia mam nadzieję , że okazę się silniejsza od mojej niewiedzy
A poza tym pasuje mi do mojego " sielsko wiejskiego" planu
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wpadłam z rewizytą i od razu wpadłam w zachwyt ;:79 woda i las pod nosem to wprost wymarzone miejsce na działeczkę. W tym domku nocujecie czasami czy tylko w dzień tam urzędujecie :?:
Mam pomysł na ścianę domku od północy - może hortensja pnąca, nie lubi słońca a wilgoć jak najbardziej. Co prawda rośnie powoli ale po kilku latach powinna się rozrosnąć. Pokażę Ci moją - to zielono-żółte to jest hortensja jesienią, w lecie nie robiłam jej zdjęć bo tam remontowali taras i nie było jej widać.

Obrazek

Życzę Ci dobrych pomysłów na swoją działeczkę. :lol:
Lucy2na

Post »

Nocujemy od maja do września prawie co weekend ;:41 ale co to za spanie
rano zrywam się i lecę do tych moich grządek ( wczesnym rankiem się najlepiej pieli)
potem śniadanko , a potem ;:136 to już z górki...hehe
pomysł z chortensją też mi przez głowe przeleciał , tylko tam wiosną bywa naprawdę mokro i do póki mellioracji się nie doczekam to chyba nic tam nie przeżyje
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Lucy doczekasz się takich widoków jak w babcinym ogródku..ja troszkę się bawię w sianie..ale u mnie to przeważnie byliny...jednoroczne symbolicznie....jakaś leniwa się zrobiłam czy co. :;230 a co to piwonii to zasadnicza sprawa ...głębokość sadzenia..ok.5 cm..... :)
mojego M nie mogę namówić na weekendowe nocowanie..ale czas to zmienić.... ;:108
Lucy2na

Post »

A ja wcale nie mówiłam , że M mi toważyszy :;230
jak jest to najczęściej nie śpi tylko na ryby chodzi ( czytaj zaczepia na alejkach co fajniejsze sąsiatki ;:170 )
Ja głównie z córeczkami tam pomieszkuję
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj Lucy2na :wit :wit
Obejrzałam sobie Twój watek ;:65 ;:65 i bardzo mi się u Ciebie podoba "Opolanko". ;:138
Ja do 2007r. mieszkałam w Opolu, na ZWM. Teraz mam swój kącik ogrodowy na wiosce. Jak mieszkałam w Opolu to też miałam działeczkę na ZWM. Trochę było trudno...bo wciąż, ktoś, coś kradł. :evil:
Pięknie odnowiłaś altankę, masz piękne gniazdko ptasie, cudaczne zwierzaczki (brrr...) i dzieciaczki. ;:63 Moja córcia (32lata) to też Kasia.
Gruszki masz smakowite, to widać a tej wody to Ci nie zazdroszczę...a wiesz dlaczego? Bo ja mieszkam jakieś 300m od dużego jeziora turawskiego. ;:108 :uszy :heja
No to na razie. Pa, pa, pa :wit ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”