"wspomnienia" - CUDOWNE !!!
 "wspomnienia" - CUDOWNE !!!Nowy ogród Jacka 2010/11
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2010/11
Jacku   "wspomnienia" - CUDOWNE !!!

"wspomnienia" - CUDOWNE !!!- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, wydaje mi się, że to kwestia naszych wyborów; odmawiam sobie innych rzeczy, rezygnuję z zakupu roślin na rzecz takich wyjazdów.
Dziękuję Halinko

Dziękuję Halinko

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku  kosztem roślinek ,? no to Cię  podziwiam bo ja jednak nie mogę sobie omówić roślinek .

- JacekP
Geniu, niestety tak. W tym roku mam szlaban na zakup nowych roślin.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Na tym pieńku to chyba roślinka jaką u Dali widziałam...... ?

- 
				x-d-a
Tak, Mariolko, masz rację - to jest aptenia, bardzo popularna roślinka w ciepłych krajach...Ja akurat swoją przywiozłam z Turcji, ale widywałam ją we wszystkich krajach basenu Morza Śródziemnego i Egipcie :P 
Jacku - zdjęcia przepiękne i wcale Ci się nie dziwię, że czasami przedkładasz podróże do różnych ciekawych miejsc nad zakup roślinek. Bo czasami warto BYĆ niż MIEĆ...

Jacku - zdjęcia przepiękne i wcale Ci się nie dziwię, że czasami przedkładasz podróże do różnych ciekawych miejsc nad zakup roślinek. Bo czasami warto BYĆ niż MIEĆ...
- JacekP
Dziś prawie wiosenny dzień. Zero śniegu, na termometrze ok.9 st. więc nic mnie nie powstrzymało, by trochę porobić w ogrodzie. Pozbierałem połamane gałązki z moich kruchych wierzb i powycinałem trochę suchych badyli. Zwłaszcza w ogródku ziołowym, gdzie sterczały kikuty po arcydzięglach, bylicach, estragonach i miętach. Chciałem jeszcze to wszystko zmielić ale rozdrabniacz nie dał rady z takimi wilgotnymi patykami.
Różne kiełki cebulowych powychodziły i zakwitł bratek Taka mała samosiejka, a sprawiła więcej radości niż niejeden okazały kwiat w sezonie
 Taka mała samosiejka, a sprawiła więcej radości niż niejeden okazały kwiat w sezonie  

Coma, tak to aptenia. Ciekawe, czy się przyjmie u mnie Bo skubnąłem nieco
 Bo skubnąłem nieco  Ta na zdjęciu rośnie w pniu palmy, co dodawało jej uroku.
 Ta na zdjęciu rośnie w pniu palmy, co dodawało jej uroku.
Dalu, nie byłem pewien tej rośliny więc dzięki za rozpoznanie 

Masz rację Dalu, te wyjazdy bardzo dużo mi dają, a roślinek mam już tyle, że teraz warto się skupić na kompozycji i uporządkowaniu ogrodu do końca. Chciałbym też każdej roślinie stworzyć optymalne warunki wzrostu. Przy ciągłym zdobywaniu nowych nie starczało na to czasu.

Różne kiełki cebulowych powychodziły i zakwitł bratek
 Taka mała samosiejka, a sprawiła więcej radości niż niejeden okazały kwiat w sezonie
 Coma, tak to aptenia. Ciekawe, czy się przyjmie u mnie
 Bo skubnąłem nieco
 Bo skubnąłem nieco  Ta na zdjęciu rośnie w pniu palmy, co dodawało jej uroku.
 Ta na zdjęciu rośnie w pniu palmy, co dodawało jej uroku.Dalu, nie byłem pewien tej rośliny więc dzięki za rozpoznanie

Masz rację Dalu, te wyjazdy bardzo dużo mi dają, a roślinek mam już tyle, że teraz warto się skupić na kompozycji i uporządkowaniu ogrodu do końca. Chciałbym też każdej roślinie stworzyć optymalne warunki wzrostu. Przy ciągłym zdobywaniu nowych nie starczało na to czasu.
- JacekP
Dziś kolejny dzień ładnego przedwiośnia. Łebki wystawiły przebiśniegi i ranniki. Zdjęcia wykasowałem przez przypadek ale jutro cyknę nowe. A teraz ostatni raz wspomnienia z Afryki, czyli dużo słońca  :
 :

:
 :

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku po takich wspaniałych gorących zdjęciach nie można nie być naładowanym pozytywną energią. Są przepiękne, nie mogę sie napatrzeć  

- 
				Tamaryszek
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Jacku! Ale cudne te srebrzystości..! I biała bugenwilia mnie zachwyciła. Afrykańska zima robi wrażenie...
Czy te Twoje wielkie rabaty mają być w każda w jednym kolorze czy źle zrozumiałam? A w jakim ?
Wyglądają na imponujące założenia, z rozmachem.
Wiesz,że żałowałam, że nie rośnie u mnie skrzyp...? Przydałby się na gnojówki i wywary...

Czy te Twoje wielkie rabaty mają być w każda w jednym kolorze czy źle zrozumiałam? A w jakim ?
Wyglądają na imponujące założenia, z rozmachem.
Wiesz,że żałowałam, że nie rośnie u mnie skrzyp...? Przydałby się na gnojówki i wywary...
Cześć Jacek 
Ale nam zafundowałeś gorące klimaty i pokrzepiające zdjęcia cudowna roślinność!
 cudowna roślinność!
zazdroszczę takich wrażeń i ciepełka... choć ta zima temperaturowo była nawet znośna... gorzej z wodą... ja pływam a u Ciebie jak tam? nie stoi woda?
 a u Ciebie jak tam? nie stoi woda?

Ale nam zafundowałeś gorące klimaty i pokrzepiające zdjęcia
 cudowna roślinność!
 cudowna roślinność!zazdroszczę takich wrażeń i ciepełka... choć ta zima temperaturowo była nawet znośna... gorzej z wodą... ja pływam
 a u Ciebie jak tam? nie stoi woda?
 a u Ciebie jak tam? nie stoi woda?- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jacku   zdjęcia przepiękne, dziękuję
 zdjęcia przepiękne, dziękuję  

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
 Witam. Całe popołudnie i wieczór spędziłam u Ciebie. Podziwiam za znajomość roślin. Czytałam coś o oczku. Ma być w tym roku.Polecam. Ja bez mojego nie mogłabym żyć. Te rybki,żabki, ważki, to coś pięknego. Bedę częstym gościem i wpraszam się na kawkę!! Piękne foty z urlopu.
 Witam. Całe popołudnie i wieczór spędziłam u Ciebie. Podziwiam za znajomość roślin. Czytałam coś o oczku. Ma być w tym roku.Polecam. Ja bez mojego nie mogłabym żyć. Te rybki,żabki, ważki, to coś pięknego. Bedę częstym gościem i wpraszam się na kawkę!! Piękne foty z urlopu. 
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.

Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JacekP
Dziękuję Agness  Słońce daje pozytywną energię, dlatego zaobserwowałem to już dawno - w krajach, gdzie go nie brakuje, ludzie są bardziej radośni
 Słońce daje pozytywną energię, dlatego zaobserwowałem to już dawno - w krajach, gdzie go nie brakuje, ludzie są bardziej radośni  

Przemek, oglądałem, oglądałem, a teraz też się cieszę z widoku maleńkiego bratka w ogródku 

Tamaryszku, jeśli skrzyp się jeszcze u mnie pojawi - a mam nadzieję, że nie - to będę zbierał dla Ciebie 

Nowa rabata jest podzielona na części kolorystyczne: żółty, niebieski, biały, pomarańczowy, fioletowy i różowo-czerwony. Granice są jednak mało wyraźne i planuję rozdzielić je zielonymi krzewami; w pierwszej kolejności kolumnowymi iglakami.
Snowflake, część mojego ogrodu też tradycyjnie pływa. Teraz obawiam się, że jak przyjdzie mróz - rośliny będą skute lodem Nawet w wyższej części ogrodu pojawiła się woda. Poziom wód jest chyba równy z gruntem. Biedne cebule
 Nawet w wyższej części ogrodu pojawiła się woda. Poziom wód jest chyba równy z gruntem. Biedne cebule  

Halinko, cieszę się, że podobają się Tobie zdjęcia 

Witaj Tosiu w moich progach Mam już teraz spore rozlewisko i obszar ten poświęcę na oczko. W tym roku przygotuję tylko teren, bo funduszy na folię brak. Chyba że woda się utrzyma, bo mam bardzo wysoki poziom wód.
 Mam już teraz spore rozlewisko i obszar ten poświęcę na oczko. W tym roku przygotuję tylko teren, bo funduszy na folię brak. Chyba że woda się utrzyma, bo mam bardzo wysoki poziom wód.
Zapraszam częściej

Słońce daje pozytywną energię, dlatego zaobserwowałem to już dawno - w krajach, gdzie go nie brakuje, ludzie są bardziej radośni
 Przemek, oglądałem, oglądałem, a teraz też się cieszę z widoku maleńkiego bratka w ogródku

Tamaryszku, jeśli skrzyp się jeszcze u mnie pojawi - a mam nadzieję, że nie - to będę zbierał dla Ciebie

Nowa rabata jest podzielona na części kolorystyczne: żółty, niebieski, biały, pomarańczowy, fioletowy i różowo-czerwony. Granice są jednak mało wyraźne i planuję rozdzielić je zielonymi krzewami; w pierwszej kolejności kolumnowymi iglakami.
Snowflake, część mojego ogrodu też tradycyjnie pływa. Teraz obawiam się, że jak przyjdzie mróz - rośliny będą skute lodem
 Nawet w wyższej części ogrodu pojawiła się woda. Poziom wód jest chyba równy z gruntem. Biedne cebule
 Halinko, cieszę się, że podobają się Tobie zdjęcia

Witaj Tosiu w moich progach
 Mam już teraz spore rozlewisko i obszar ten poświęcę na oczko. W tym roku przygotuję tylko teren, bo funduszy na folię brak. Chyba że woda się utrzyma, bo mam bardzo wysoki poziom wód.
 Mam już teraz spore rozlewisko i obszar ten poświęcę na oczko. W tym roku przygotuję tylko teren, bo funduszy na folię brak. Chyba że woda się utrzyma, bo mam bardzo wysoki poziom wód.Zapraszam częściej

a Ty dopiero co takie cuda oglądałeś.
 a Ty dopiero co takie cuda oglądałeś.