Wierzba i brzoza ... dla mnie - POEZJA !!!
Ogród Oli
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Oli
Olu
zdjęcia cudne - dziękuję
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
OLU tyyyyyle nasionek ło matko jedyna, gdzie to wszystko wysiejesz . W tym roku nic nie wysiewam oprócz Physalisa . Mam go już dosyć długo w ziemi i na razie ani drgnie . Ciekawa jestem czy w ogóle zechce wyjść z ukrycia
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
U mnie też tak drzewa dzisiaj wyglądały. Wierzbie do twarzy w białym
Temperatura trzyma się wciąż poniżej zera. Dobrze, że na ziemi leży mała warstwa śniegu.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Halinko dziękuję
Jadziu, jeszcze nie mam pomysłu gdzie ja to posieję
Będę się martwiła jak przyjdzie pora siewu
A czy nie za wcześnie na wysiew physalis ? Czytałam, że ma takie wymagania jak pomidor. Jak masz jeszcze nasionka, to wysiej je w marcu. Zobaczysz różnicę. Moje roślinki posadzone jesienią raczej wegetują na parapecie. Wiotkie to takie, że aż strach. Nie wiadomo czy coś z nich bedzie. Ale jak już są, to posadzę je w możliwie rozsadnym czasie do folii.
Basiu, ładne takie widoczki, nieprawdaż ?? I to błękitne niebo... Ale u mnie śniegu ani grama , tylko szadź.
Jadziu, jeszcze nie mam pomysłu gdzie ja to posieję
A czy nie za wcześnie na wysiew physalis ? Czytałam, że ma takie wymagania jak pomidor. Jak masz jeszcze nasionka, to wysiej je w marcu. Zobaczysz różnicę. Moje roślinki posadzone jesienią raczej wegetują na parapecie. Wiotkie to takie, że aż strach. Nie wiadomo czy coś z nich bedzie. Ale jak już są, to posadzę je w możliwie rozsadnym czasie do folii.
Basiu, ładne takie widoczki, nieprawdaż ?? I to błękitne niebo... Ale u mnie śniegu ani grama , tylko szadź.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- HalinaK

Olu
ale zaszalałaś z tymi nasionami
Muszę przyznać, że tam gdzie rósł rącznik i wilczomlecze nornice nie buszowały
Przeciw nornicom sadzę jeszcze czosnki, cesarskie korony, słonecznik
Słyszałam, że nornice nie lubią nostrzyka żółtego (roślina jednoroczna) i narcyz 'La Riante'.
Nooo, i jeszcze w moim ogrodzie zdały egzamin, te dyndające puszki po piwie na metalowych prętach
Chociaż muszę przyznać, że te puszki już mnie denerwują, bo za ładnie nie wyglądają
Olu, ja też z nornicami walczęAAleksandra pisze:A ja mam w ogrodzie i koty sąsiada i norniceWyczytałam, że rącznik także odstrasza nornice i już zakupiłam nasionka. To teraz dopisuję wilczomlecza na nornice i ... a co na cudze koty ?? bo moja psinka kiepskim straszakiem jest
![]()
Ostatnie fotki są naprawdę energetyzujące
Muszę przyznać, że tam gdzie rósł rącznik i wilczomlecze nornice nie buszowały
Przeciw nornicom sadzę jeszcze czosnki, cesarskie korony, słonecznik
Słyszałam, że nornice nie lubią nostrzyka żółtego (roślina jednoroczna) i narcyz 'La Riante'.
Nooo, i jeszcze w moim ogrodzie zdały egzamin, te dyndające puszki po piwie na metalowych prętach
Chociaż muszę przyznać, że te puszki już mnie denerwują, bo za ładnie nie wyglądają
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
AOLa , nie pogniewasz się jak tak Ciebie przechrzczę
Odpowiedzi do Ciebie często biorę do siebie.
Odpowiedzi do Ciebie często biorę do siebie.
- AAleksandra

Halinko, zdaje się że muszę przedłużyć listę zakupową nasionek ?przeciw nornicom?
Słoneczniki już mam, cesarskie korony także, nostrzyk dopisany a z żonkilem to się zobaczy. Jakieś żółte też się znajdą , choć chyba to nie ta odmiana
A może znasz sposób ?delikatny? na krety ? Już sama nie wiem które stworki mnie bardziej wnerwiają. Ostatnio kopców krecich u mnie dostatek
Te dyndające puszki i plastikowe butelki jakoś do mnie ze względów estetycznych nie przemawiają. Stawiam na razie na roślinne straszaki. A poza tym rączniki mi się bardzo podobają.
Olu, i vice versa
Bardzo często zastanawiam się czy czytana odpowiedź jest kierowana do Ciebie, czy do mnie. I tak dziewczyny w większości postów starają się dodawać Twój przymiotnik i moje A.
Zdaje się, że jestem mniejszą gadułą to i mniej masz pomyłek niż ja (ilość postów)
A gdyby było na forum więcej naszych imienniczek, strach pomyśleć ?.

Słoneczniki już mam, cesarskie korony także, nostrzyk dopisany a z żonkilem to się zobaczy. Jakieś żółte też się znajdą , choć chyba to nie ta odmiana
A może znasz sposób ?delikatny? na krety ? Już sama nie wiem które stworki mnie bardziej wnerwiają. Ostatnio kopców krecich u mnie dostatek
Te dyndające puszki i plastikowe butelki jakoś do mnie ze względów estetycznych nie przemawiają. Stawiam na razie na roślinne straszaki. A poza tym rączniki mi się bardzo podobają.
Olu, i vice versa
Bardzo często zastanawiam się czy czytana odpowiedź jest kierowana do Ciebie, czy do mnie. I tak dziewczyny w większości postów starają się dodawać Twój przymiotnik i moje A.
Zdaje się, że jestem mniejszą gadułą to i mniej masz pomyłek niż ja (ilość postów)
A gdyby było na forum więcej naszych imienniczek, strach pomyśleć ?.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ostatnie zdjęcie powaliło mnie na łopatki
Tak sobie leżę i kwiczę z zachwytu

Tak sobie leżę i kwiczę z zachwytu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OLU jak do marca się nie pokaże [oczywiście Physalis ]to posieję do gruntu i nakryję agro no a jeśli w ogóle nie wyjdzie
no cóż i z tym się pogodzę
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
AOlu jak zaczniesz opisywać rozwój roślinek z wysianych paczuszek
to nadrobisz postów.Na relację będziemy czekali i nie popuścimy.
Ja już gadam na forum od 2008 roku więc trochę się nazbierało.
to nadrobisz postów.Na relację będziemy czekali i nie popuścimy.
Ja już gadam na forum od 2008 roku więc trochę się nazbierało.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Olu i AOlu. Jest Was tylko dwie na forum, a już problem. Kryś jest znacznie więcej i też jak widzę imię Krysia to się zawsze zastanawiam do kogo jest adresowane 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu zdecydowanie wolę te pierwsze zdjęcia kolorowe cieplutkie ,te drugie też takie mam
teraz wygląda bardziej zimowo jak w grudniu drzewa jak pomalowane szronem.
kiedy zaczniesz wysiewanie nasionek ale tak dużo to chyba poczekasz na wiosnę
teraz wygląda bardziej zimowo jak w grudniu drzewa jak pomalowane szronem.
kiedy zaczniesz wysiewanie nasionek ale tak dużo to chyba poczekasz na wiosnę
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- HalinaK

Olu
słyszałam, że krety nie znoszą zapach aksamitek, bazylii, czosnku, kosmosu 
Może w tym coś jest, bo u mnie na grządkach krety nie ryją ... tylko na trawniku
Może w tym coś jest, bo u mnie na grządkach krety nie ryją ... tylko na trawniku
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
To może dlatego niema kretów , mam mnóstwo aksamitek
Olu śliczne fotki zimowe, drzewka cudne -i ten błękit
Oj musisz mieć dużo miejsca na zasiewy

- AAleksandra

Mariolu, cieszę się z wrażenia jakie na Ciebie wywarło moje zdjęcie
Napiszę nieskromnie, że mi też się podoba, ale trochę pomogła natura i photoshop (jakoś to niebo za niebieskie). Choć muszę przyznać, że to była bardzo pogodna, słoneczna niedziela.
Jadziu, physalis siej tak jak pomidorki: najpierw w domu rozsada Ja posieję je na początku kwietnia lub z końcem marca do doniczek.
Olu, to ja już zaczynam relację :
Dzisiaj posiałam kobeę, pelargonie , szczypiorek czosnkowy i klonika pokojowego. Wysiałam je do takiego czegoś co się nazywa krążki torfowe w mini szklarence. Jeszcze nigdy w tym nie siałam, bo cena wydawała się wysoka, ale jeżeli będzie 100% sukcesu, to

Krysiu, ja i tak czytam wszystkie odpowiedzi w postach. Czy są do Kryś czy do Oli czy do mnie. Czasem mam małe zamieszanie , ale daje radę
Stasiu, nie lubię zimy, ale te oszronione rośliny , krzewy i drzewa wyglądały niemal jak z krainy Królowej Śniegu .Chyba wciąż tkwi w nas dziecko i tęsknota za magią baśni?.
A siewy właśnie rozpoczęte. Tylko coś mi się wydaje, że parapetów zabraknie
Halinko, toż u mnie także trawnik obfituje w pagórki krecie. Gorzej, że w niektórych miejscach trawnik się zapada. Tunele zostały wydrążone niezbyt głęboko i można sobie skręcić nogę chodząc po takich zapadniach
Romciu, aksamitki choć nie pachną pięknie, to mają coś sobie takiego, że nie może ich zabraknąć w ogrodzie. Widocznie miałam ich za mało. W tym sezonie zrobię z nich obwódki. Miejsca do nasadzeń nie mam tak dużo, ale trawniczek jeszcze jest do zagospodarowania
Napiszę nieskromnie, że mi też się podoba, ale trochę pomogła natura i photoshop (jakoś to niebo za niebieskie). Choć muszę przyznać, że to była bardzo pogodna, słoneczna niedziela.
Jadziu, physalis siej tak jak pomidorki: najpierw w domu rozsada Ja posieję je na początku kwietnia lub z końcem marca do doniczek.
Olu, to ja już zaczynam relację :
Dzisiaj posiałam kobeę, pelargonie , szczypiorek czosnkowy i klonika pokojowego. Wysiałam je do takiego czegoś co się nazywa krążki torfowe w mini szklarence. Jeszcze nigdy w tym nie siałam, bo cena wydawała się wysoka, ale jeżeli będzie 100% sukcesu, to

Krysiu, ja i tak czytam wszystkie odpowiedzi w postach. Czy są do Kryś czy do Oli czy do mnie. Czasem mam małe zamieszanie , ale daje radę
Stasiu, nie lubię zimy, ale te oszronione rośliny , krzewy i drzewa wyglądały niemal jak z krainy Królowej Śniegu .Chyba wciąż tkwi w nas dziecko i tęsknota za magią baśni?.
A siewy właśnie rozpoczęte. Tylko coś mi się wydaje, że parapetów zabraknie
Halinko, toż u mnie także trawnik obfituje w pagórki krecie. Gorzej, że w niektórych miejscach trawnik się zapada. Tunele zostały wydrążone niezbyt głęboko i można sobie skręcić nogę chodząc po takich zapadniach
Romciu, aksamitki choć nie pachną pięknie, to mają coś sobie takiego, że nie może ich zabraknąć w ogrodzie. Widocznie miałam ich za mało. W tym sezonie zrobię z nich obwódki. Miejsca do nasadzeń nie mam tak dużo, ale trawniczek jeszcze jest do zagospodarowania
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki