Mój skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój skromny ogródek

Post »

Witaj Basiu pięknie u Ciebie .Jesteś naprawdę skromna mówisz że masz tylko parę roślinek Masz piękne fuksje bardzo je lubię ale nie mogę przez zimę ich przetrzymać w bloku..Tem biały kwiatek co ci skądś przyszedł to niech sobie od Ciebie idzie zachwaści Ci całą działkę ja go tępię od dłuższego czasu , jest okropny to chwast..Masz dużo pięknych kwiatków doniczkowych to jest trudniejsze jak ogródek ..będę częściej zaglądać..
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Basiu.Byłaś u mnie, więc i ja zaglądam do Ciebie.Bardzo ładny masz ogródek i pamiętaj, że nie liczy się wielkość, tylko jakość :D Podobnie jak Ty, kocham zwierzaki, ale mamy tylko rybki i naszą Schillę, chciałabym kotka, ale boję się, ze nasza sunia bawiąc się zrobiłaby mu krzywdę, tak więc na razie nasza rodzinka się nie powiększa.
Widziałam u Ciebie zdjęcie róży miniaturki w doniczce, muszę Ci powiedzieć, ze ja takich róż mam dużo, ale w ogródku.Nie nakrywam ich na zimę i nic innego nie cuduję, tylko nawóz do róż i podlewanie gnojówką z pokrzyw (rada teściowej) a rosną jak szalone i kwitną non stop od czerwca do mrozów.
Fuksie masz piękne, ja też je uwielbiam.Staram się robić szczepki, trzymam w domu i na wiosnę mam swoje sadzonki.Masz taką o bardzo dużych i grubych kwiatach, mam podobną, ale tej chyba nie uda mi się przechować.Właśnie zwiędły jej wszystkie nowe listki, zostały suche zdrewniałe patyki.Może jeszcze wypuści, ale trzeba poczekać.
Pozdrawiam :)
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Alinko, Gosiu witajcie w moim ogródku :wit
Alinko cieszę się, że Ci się u mnie podoba, rzeczywiście ten biały przybysz rozprzestrzenia się coraz bardziej, nie myślałam, że to jest taki uciążliwy chwast :evil:
Obejrzałam Twoje zdjęcia przepiękne, masz dużo pięknych zadbanych roślinek, będę również do Ciebie często zaglądać :wit
Gosiu cieszę się, że przyszłaś do mnie z rewizytą ;:138 Ja oprócz tych zwierzaków na zdjęciach mam jeszcze dwa duże koty perskie może później wstawię ich zdjęcia. Mój piesek nie robi kotom krzywdy wręcz je uwielbia. Róży miniaturki już nie mam, często mi chorowała i ją wyrzuciłam, nie pomyślałam żeby ją wysadzić do ogródka. :( Moja fuksja o dużych kwiatach też nie wiem czy przeżyje zimę, ma również zaschnięte zdrewniałe patyki, ale tak jak ty mam nadzieję, że może jeszcze wypuści.
Pozdrawiam serdecznie Barbara
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ja w tamtym toku taką miniaturkę kupioną w markecie wsadziłam do ogródka i tez fajnie kwitła ale czy przeżyje zimę to i ja się zastanawiam.
Basia43
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu :wit Już żałuję, że wyrzuciłam moją różę miniaturkę, w ogrodzie może była odżyła, ale jakoś nie pomyślałam o tym, a taka była ładna biała. No ale cóż mądry Polak po szkodzie :( Pozdrawiam
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ja mam 2 miniatury z doniczek i już kilka lat kwitną w ogrodzie czasami prawie całkowicie wymarzają zostaje tylko to co zakopczykowane ale bardzo obficie kwitną. Pozdrawiam
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jesienią kupiłam w biedronce taką zółtą różę miniaturową w doniczce i od razu wsadziłam ją do ziemi,ciekawe czy przezimuje?
Basia43
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ewuś, Gosiu witajcie w moim ogródku :wit Już żałuję, że zaprzepaściłam moją różyczkę, ale mówi się trudno na drugi raz będę wiedziała co zrobić :(
A to mój ostatni nabytek z Kauflandu Campanula :D

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie Barbara
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Przypomniałaś mi, że ja taki sam dzwonek kupiłam rok temu. Pewnie później wsadziłam go do ogródka, ale kompletnie nie pamiętam kiedy i w jakim miejscu :roll:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Basia43
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witaj :wit Basiu. Skleroza to nie choroba jak mówią tyko trzeba się nachodzić. :wink: Wiosna pokaże gdzie wsadziłaś, chyba, że wcześniej niechcący wydziabiesz :evil:
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Basiu, masz bardzo ładny ogródek dużo w nim różnorodnych roślin a kwiaty u Ciebie znajdują się w każdym możliwym miejscu. Jestem pełna uznania i podziwu.
Pozdrawiam Krystyna
Basia43
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witaj Krysiu :wit Cieszę się, że zajrzałaś do mojego skromnego ogródka. Dzięki za mniłe słowa ;:196
Pozdrawiam Barbara
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Witaj Basiu wpadłam zobaczyć co u ciebie nowego ?Co do róż miniaturek to bardzo ładnie zimują na dworze. Dostałam na 8 marca białą, przekwitła u mnie a latem wsadziłam między róże ,jesienią kopczykuję razem z dużymi..a te dzwoneczki są śliczne.
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit :wit Hej Basia! Wróciłaś na FO. To dobrze. Wiosna idzie, roboty po pachy!! Oj będzie się działo!!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Basia43
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witaj Alinko :wit . Nie wiedziałam, że róże miniaturki można wysadzać do ogródka. Oprócz tej białej ostatniej miałam jeszcze kilka lat temu czerwoną miniaturkę, ale w domu kiepsko mi rosła i ją wyrzuciłam :( teraz już dzięki forumowiczom ;:180 będę wiedziała co zrobić :D
Witaj Tosiu :wit . Właśnie obudziłam się ze snu zimowego :wink: i zaczynam działać. Oprócz dzwoneczka zakupiłam dzisiaj jeszcze dwie bulwki gloksyni bordowej i w ciapki oraz bulwkę begoni pomarańczowej. Siedzą już w ziemi i czekają na wiosnę. :D
Pozdrawiam Barbara
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”